Špatný spánek po šesté nemoci. Máte zkušenost?

jasminy
31. kvě 2011

Do víkendu, kdy malá prodělala šestou nemoc, vstávala v noci sice na jídlo, ale hned spinkala, položila jsem ji do postýlky a hotovo. Teď když ji chci položit do postýlky, tak hned začne plakat (spíš řvát) a když ji zvednu zpátky do náručí, hned spí. To se opakuje několikrát než zůstane v postýlce, ale nejdýl za hodinu začne plakat a je to nanovo. Může za to šestá nemoc? Máte někdo zkušenosti a nějakou radu? Díky moc.

hancazivocich
31. kvě 2011

@jasminy - šestá se dost často vyskytuje u růstu zoubků. Jako to bylo u nás. Já nejdřív myslela, že je to zoubkem, pak teploty nešly vůbec srážet a malá se mi celkově nezdála..
A po prodělané šesté vylezl zoubek. Už nevím přesně který... Ale u nás bylo to, co ty popisuješ - u každého zoubku. Neklid, horší usínání, buzení se několikrát za noc..
Otázka je, jak usínala při šesté - nezvykla si na usínání v náručí?

jasminy
autor
31. kvě 2011

Sice usíná v náručí, ale do té doby jsem ji normálně položila do postýlky a spala až do dalšího jídla, někdy i do 5 nebo 6hod. Teď se jen zádama dotkne postýlky, začně ječet. Takový druh pláče jsem předtím neznala..Na zoubky jsem se ptala dr., říkala, že spodní dáseň je maličko nateklá, ale že to nemůže s jistotou říct, tak nevím.