Těhulky diabetičky, rodily jste v klasické menši porodnici?

hromik79
14. srp 2017

Milé maminky a těhulky, obracím se na Vás s prosbou, zda by jste byly ochotné se podělit o Vaše zkušenosti. Jsem diabetička II. typu. V prvním těhotenství jsem měla "jen" těhu cukrovku, která mi po porodu dcerky tzv. zůstala... nyní jsem těhotná opět a vzhledem k diabetu mi bylo sděleno, že bych neměla rodit v naší nemocnici, ale měla bych se situovat do Motola. Ráda bych znala vaše zkušenosti, zda jste některá z Vás i přes diabetes (na inzulínu) rodila v klasické "menší" porodnici nebo jste byly předány do péče fakultních nemocnic. Ráda bych rodila ve svém prostředí, které znám... ale nechci ohrozit miminko... děkuji moc R.

werumka
14. srp 2017

@hromik79 Ahoj, ja mam cukrovku 1. typu a rodila jsem v Kladně. Ale bylo nutne si to domluvit s primářem a mit i svolení diabetolozky z Motola. Záleží na tom, jak moc se dají předpokládat komplikace.

sonik8721
15. srp 2017

Ahojky 🙂Já mám DM II.typu už několik let, teď v tehotenstvi jsem pouze na dietě, jelikož hodnoty mám už asi dva roky, po tom, co jsem zhubla, docela v pořádku.
Rodit budu na Mělníku, ani jsem nevěděla, že posílají takhle do Motola atd...Tak třeba to bude v pohodě s budeš nakonec moct rodit u Vás ☺

hromik79
autor
15. srp 2017

@werumka

Děkuji moc... Já se chystám do Slaného... brala bych i to Kladno... Ale do Motola se mi opravdu nechce. Jsem na inzulinu, ale bylo tomu tak i s první dcerou a rodila jsem ve Slaném. Ale pokud jsem dobře pochopila, je třeba stejně kontaktovat Motol? Já jen, že zvracím i netěhotná na každém dvacátém km... a Motol je pro mě něco jako kraj světa... Moc děkuji za vaše reakce holky. Pomáhají mi se v tom zorientovat a trošku se uklidnit... 🙂 moc moc díky

werumka
15. srp 2017

@hromik79 Ono záleží, kolik máš jednotek inzulínu. Pokud je to nad 10j za den, tak bys měla rodit v porodnici, kde mají perinatologické centrum. Což Slaný není, ale Kladno ano. Já jsem chodila na diabetologii do Motola, protože tam se starají o těhotné diabetičky, takže jsem tam chodila až do konce těhotenství, ale do gyn poradny jsem chodila pak už do Kladna a oni se vždy řídili tím, co napsali na diabetologii + dělali vyšetření, která jsou u těhotných diabetiček potřebná. Pokud chodíš na dia jinam, je to hodně o jejich doporučení, kterým se v porodnici budou řídit.

linee
15. srp 2017

@sonik8721 tak to je zajimave. Kamaradka chtela rodit na Melniku a tam ji rekli, ze s diabetem ji tam rodit nenechaji (nevim, kolik si pichala, jen vim, ze byla v tehu na inzulinu, byla to vyslovene tehu cukrovka). Nastesti se registrovala i v Praze, takze rodila pak myslim v Podoli a tam s tim problem nemeli.

sonik8721
16. srp 2017

@linee tak záleží, kdy kamarádka rodila? Ono se tam teď měnilo i vedení, nedávno a celkově personál...🙂
Ja si navíc nepicham, jsem pouze na dietě 🙂

linee
16. srp 2017

@sonik8721 tak ona si prave pichala.Na diete by ji vzali,ale s inzulinem ne.Bylo to pred 2,5 lety.

sonik8721
16. srp 2017

@linee ahaa, no tak před dvěmi lety tam bylo i jiné vedení atd.. teď uz si myslím,že by nebyl problém 🙂

werumka
16. srp 2017

@sonik8721 To si podle me nedovolí, protože by nepostupovali podle doporučení české gyn společnosti a mohli by z toho mit potíže... Pece v těhotenství se řídí dávkami inzulínu, do 10j můžeš rodit všude, protože spadás do skupiny nizkorizikovych těhotných. Nad 10j denně už bys mela rodit jen tam, kde maji perinatologicke centrum 🙂

editah222
16. srp 2017

Já jsem měla těhotenskou cukrovku a musela jsem si píchat inzulin, za celou dobu nikoho v porodnici nezajimalo kolik jednotek si píchám 🙂 Ale je fakt, že už to je 6let.

werumka
16. srp 2017

@editah222 Pravě, ty ucelené pokyny jsou myslim z roku 2014. Mozna i tim, ze je to porad tak krátko, v tom v porodnicich mnohdy sami plavou - např. Vyvolávání porodu pred termínem nebo na termin u diabetu s nízkým rizikem atp.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru