Torecan na zvracení v 26. tt. Máte zkušenost?

sellynka2
24. říj 2022

Zdravím jsem 26tt celé těhotenství zvracim už jsem skončila 2krat na kapačkach v 5.měsíci se to trošku uklidnilo ale poslední 3dny je to jako na začátku veškeré jidlo vyzvracim vodu udržím tak mi doktor napsal torecan ale paní v lékárně mi řekla že to brát nemám mam taky tehotensku cukrovku tak přece neco jist musím ale taky nechci mimču ublížit ma někdo podobnou zkušenost ?

eressiel1020
24. říj 2022

@sellynka2 Místo torecanu bych doporučila antimetil. Je lepší a člověk po něm není ospalý, je vhodný pro těhotné a kojící ženy.

cilkat
24. říj 2022

Ahoj,
Hele, měla jsem těhu - cukrovku a doktorka mi Terecan napsala. KOmentovala to slovy "hlavní nevýhoda je, že je to to samé, co se dává do kapaček při hospitalizaci... a jiná látka není. Tělo si na Torecan postupně zvykne a kdyby došlo na tu hospitalizaci, už vám nevolnost nemají čím zmírnit. Bude to čistě o výživě do žíly."
Druhá věc je, že u mě potlačoval pouze pocit nevolnosti, nikoliv nevolnost samotnou... takže jsme pak zvracela bez předchozího varování... Takže jsme ho záhy zas vysadila.
Takže asi tak.
Na Lékárníka bych v tomhle případě moc nekoukala, oni mají prostě v papírech "nevhodné pro těhotné" a dál to neřeší. Pokud máte doporučení od doktora, věřte doktorovi.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru