Tvrdnuti břicha, křeče a tlak v 18tt

karol1996
12. zář 2018

Dobrý večer, je normální mit v 18tt křeče v podbřišku a i při umývání nádobí cítit takový zvláštní tlak? Plus dvakrat za den mi ztvrdne podbrisko a je to, jako by nenylo moje, zatim me to trápí třetí den.Od začátku těhotenství mam výtok, ale ten je poslední dny dost vodnaty. Omlouvám se, zda jsou to prkotiny, ale když to zadám do vyhledávače, hned na me vyskakuje potrat a podobné hrůzy. Ale zase nechci zbytečně plasit doktorku. Děkuji.

ptacatko01
12. zář 2018

Ahoj, já měla tlak v podbřišku a takové táhnutí většinu většinu těhotenství. Ke konci se to stupňovalo. Ve 23tt jsem v noci hnědě zašpinila a jela hned na pohotovost. Nechali si mě v nemocnici na pozorování s tím, že to byla jen cévka. Druhý den jsem měla vodnatý výtok, který byl čím dál vodnatější. V noci mi pak praskla voda a ten výtok to už začala prosakovat. Měla sem silný zánět. Porodila jsem ve 26+1tt. Tím nechci tě nechci děsit, ale pokud máš tlak a křeče, tak bych nečekala a jela na pohotovost, kdyby se to zhoršilo, klidně bych volala rychlou. Lepší 100x zbytečně než jednou pozdě. Já jsem mohla donosit a neprojít si hororem, kdyby mi včas nasadili antibiotika.

mysek
12. zář 2018

Ahojky, me u prvniho tehu tvrdlo bricho od 16 tydne a cele tehotenstvi. Rodila jsem normalne v terminu, tak jestli te to trochu uklidni. Jinak ten vodnaty vytok muze byt i infekce. Nemas problemy s mocakem? Ja to mela, kdyz jsem mela ureoplasmu, ted mam take problemy a zkusim lichorerisnici.

karol1996
autor
12. zář 2018

@mysek Něco mi v moči našli, ale doktorka říkala, že pokud mě neboli moceni, nebudeme to řešit, to bylo dva měsíce zpět, ted při poslední kontrole mi rozbor nedělali, mohlo se to zhoršit? Asi tam ráno pro klid duše zavolám... 🙂

ptacatko01
12. zář 2018

Neřešit zánět močáku v těhotenství, to si tedy dost troufají, k děloze je to jen kousek a infekce se často přenese a může to dopadnout špatně. Pokud jsi dřív problémy neměla a teď se to během pár dní zhoršilo, tak bych nečekala a jela. Držím palce dej vědět jak ti je.

ptacatko01
12. zář 2018

@mysek ureaplasma je hrozná svině, kvůli ní se mi rozjel porod ve 23tt. Způsobila mi velký zánět a to jsem byla v těhu víc hlídaná.

karol1996
autor
12. zář 2018

@ptacatko01 Já jsem už po dvou operacích vaječníků a vejcovodů, otěhotnění byl maly zázrak a nerada bych o něj přišla. Ráno volám a jedu bud tam, nebo tam. S noční pohotovostí tu mám špatný zkušenosti..

2hanah
12. zář 2018

@karol1996 Jela bych hned, je to brzo a ten tlak se mi taky nezdá být v pořádku, na druhou stranu, pokud jsi po dvou gyn. operacích, všechno je tam překrvené, napíná se, jestli to nesouvisí třeba i s tímto, ale určitě bych to šla zjistit. Držím pěsti!

cinam
13. zář 2018

Měla jsem to podobné v 16tt. Na gyndě mi zjistil krev v moči. Doporučil mi na to Blokurima + napsal Magnosolv na tvrdnutí. Za pár dní bylo po problému. Tak snad to nebude nic vážného ani u tebe.

marketa11112
13. zář 2018

Jed urcite na pohotovost..radeji resit hned nez pozde. Muze jit opravdu o zanet. Ale ani nemusi. Bude ti mozna narizen klidov rezim, magnezko , mozna dan utrogestan..pokud se zmensuje cipek. Res to, na porod u tebe je hodne brzy...sama jsem resila probleny od 20 tydnu..o obou deti. ....

rubika
13. zář 2018

Urcite jedte na pohotovost vse zkontrolovat. Neni to bezne, ja jsem v 16tt skoncila se zanetem ledvin na tyden na kapackach atb. A to jsem zadne priznaky nemela, jen zacla bolet ledvina a uz bylo pozde na domaci lecbu. Tvrdnuti 2x denne neni moc, ale muze to souviset s vytokem, nejakym zanetem atd. Radeji vse dobre vysetrit a vedet ze jste v poradku i budete klidnejsi pak.

maximaty
13. zář 2018

Právě jsem hospitalizována ve 23tt. Také "jen" tvrdnutí břicha a divné tlaky od 15tt... No včera už to fakt bolelo...Tak do nemocnice a teď ležím na tokolitikach a modlím se, aby čípek zůstal aspoň těch 15mm a už se nezkratil. Nečekat, jet!!! Jde o život miminka, to nemá šanci přežít "venku" a radši jet dvakrát zbytečně než jednou pozdě

klea81
13. zář 2018

Břicho začíná tvrdnout až tak za 2 měsíce, určitě to není běžný stav.

sluckynek
13. zář 2018

Měla jsem tvrdnutí bříška také Dr nic neřešila do FN mě poslala až bylo pozdě

karol1996
autor
13. zář 2018

Tak mám magnesko, cipek je tam, kde má byt 🙂 dělala stery a zatím jsem dostala nějaké čipky na bakteriální infekci. V utery budu vědět víc. Mimco je tam, kde má byt a dostala jsem vynadáno, že jsem čekala dva dny :D

priefi
13. zář 2018

@karol1996 urco zmin pred gynekologem, predepise Ti magnosolv 😉 coz je horcik. Pomaha

mysek
13. zář 2018

@karol1996 ano klidne mohlo, mohly se bakterie premnozit, urcite bych se nespokojila s tim, ze neco nasli a nereknou ani co. Jinak ja jsem poridila lichorerisnici bez alkoholu a muzes uzivat i v tehu, je to prirodni antibiotikum a resi i mocak prave, ale chce to brat delsi dobu, min 3 tydny a za 2 mesice nici i stafylokoky.

mysek
13. zář 2018

@ptacatko01 ano to prave se muze stat, ja to mela uz 2x, ale to jsem tehotna nebyla a ted se mi to prave taky nezda, nasadila jsem lichorerisnice. Jsem 14. tyden. A tu ti zjistili ze screeningu? Dekuju za odpoved a jak to dopadlo s miminkem?

karol1996
autor
13. zář 2018

@mysek
Tak mě před tím nenapadlo, že to muže něco byt 🙂 nic mě netrapilo a bylo mi hej :D
Ale doufám, že ted už to dobrý bude 🙂 v utery z testů budu vědět víc, takže do te doby budu brát to, co mám a klidovy režim 🙂

mysek
14. zář 2018

@karol1996 nemyslela jsem to spatne na tebe, ale na ne.

priefi
14. zář 2018

@karol1996 osobne si myslim, ze to nic nebude, jen stahy delohy z duvodu unavy, nebo dehydratace, nebo pochybel horcik. Pokud stahy byly castejsi, nebo bolavejsi, nehlad si brisko. Drazdis tak delohu, ta je aktovnejsi a pak jsou stahy. Samozrejme muze to byt i neco jineho, ale nemyslim si dle Tveho popisu.

maximaty
14. zář 2018

@priefi já nechápu jak můžete takhle stanovovat diagnózy? Věštíte z křišťálové koule??? Sakra díky takovým radám může taky někdo situaci dost podcenit a pak? Jakou radu budete mít pak???

priefi
14. zář 2018

@maximaty tak za a) vim, ze uz byla u doktora a je v jeho peci a za b) chtela jsem ji uklidnit na zaklade toho, co psala, ze cipek ok, mimi ok. Zluc si laskave vylivej na nekoho jineho, nejsem na to zvedava 😉

maximaty
14. zář 2018

@priefi no, vylít si fakt nic nepotřebuju ale kdekoliv vidím tvoje příspěvky, děláš jak kdyby jsi všechno věděla, máš na všechno odpověď jak kdybys byla doktorka všeho. Poučuješ, odešla jsem kvůli tobě už z několika diskusí. A kolikrát jsou to ale nějaké tvoje dedukce nebo co jsi četla nekde na internetu... na to zas nejsem zvědavá já.

priefi
14. zář 2018

@maximaty v prvnim mem prispevku v teto diskuzi jsem psala, at kontaktuje lekare, to jen tak mimochodem. V prvnim tehu jsem mela bohuzel bohate zkusenosti s tvrdnutim briska. Vidim, ze s Tebou krasne cloumaji tehu hormony 😉 nejlepsi pro Tebe bude, kdyz budes moje prispevky ignorovat, kdyz Ti tak vadi, jsou urcene nekomu jinemu a ne Tobe. Ty jsi mi osobne taky nesedla a nemam potrebu to vsem sdelovat 😉 to, ze nekomu napisu moji zkusenost, nebo zkusenost nekoho z blizkeho okoli,.neznamena to, ze jsem snedla vsechny rozumy. To, ze odchazis z diskuzi je jen a pouz Tvoje vec a mi je to uuuplne, ale uuuplne jedno 😉 Je to Tve rozhodnuti, jsi svepravny clovek 😉

maximaty
14. zář 2018

@priefi jaké sedla nesedla? Tady nejde o nějaké sednout někomu, kor když ho neznám, tady jde o to že tyhle tvoje rádoby vlastní zkušenosti (podle toho jak se všude angažuješ chytrými řečmi jsi asi zažila už úplně všechno) můžeš někomu i uškodit. Kdybych si nechala takhle poradit já, byl by můj chlapeček pravděpodobně venku a bez šance na přežití.

priefi
14. zář 2018

@maximaty jelikoz jsem vedela, ze uz byla u lekarky, ktera ji zkontrolovala a jelikoz cipek byl v poradku a miminko taky, tak jsem napsala, co jsem napsala. Magnosolv na tyto problemy pomaha a hlazeni briska drazdi delohu a pusobi jeji zvysenou aktivitu, coz dela problemy. Kdyby nenapsala, ze byla u lekare a nenapsala, ze cipek je v poradku a miminko taky, napsala bych neco jineho, a to at vali k lekari, jelikoz uz tam byla,.nevidela jsem duvod to doporucovat znovu. Jen jsem ji chtela uklidnit a poradit, co muze zpusobovat caste tvrdnuti. Jen abys vedela, u syna se mi zkratil z niceho nic cipek, zacalo mi tvrdnout bricho od urcite doby a pak jednou prisly i krece v podbrisku, v krizich a pak cele bricho tvdlo bolestiveji nez normalne. Zkratilo mi to razantne cipek, mela jsem strach, ze bud o syna prijdu, nebo porodim predcasne. Nastesti se to stoplo diky klidovemu rezimu a magnosolvu. Mam ted jinou dr., ktera mi rekla, ze ted v techto pripadech davaji uz i progesteron, at se nebojim, kdyby se to melo zopakovat, ze to umi stopnout (ale ne vzdy bohuzel). Tehotenstvi se synem jsem mela hodne rizikove, stridalo se mi jedno riziko/komplikace za druhym/druhou. Zkusenosti, ktere jsem diky tehu se synem ziskala bych nikomu neprala. To, ze se Ti taky zkratil cipek, je mi lito a preji Ti, at se Ti to taky podari stopnout. A timto koncim tuto konverzaci s Tebou a uz na ni nebudu reagovat, protoze to vazne nema smysl... pokud si potrebujes na nekom vybit zlost, tak me z toho laskave vynech. Dekuji

rubika
14. zář 2018

@karol1996 Tak to je dobre ze vsecko drzi jak ma. Na sterech u tehotnych vetsinou neco najdou, proste je tam prochu jine ph, jina sekrece, tak se bakteriim, kvasinkam ci cemukoliv lepe dari.
Mozna po preleceni prejde i to tvrdnuti, kdyz tak predepisou magnezko.
A pozor na to, jak je psano vyse, opravdu nekdo muze mit drazdivou delohu. Ja si prvni dve tehu nemohla hladit bricho. Okamzite bylo jak kamen.

ptacatko01
14. zář 2018

@mysek ze screeningu se to zjistit nedá. Zjistili to až když mi praskla voda z jejího vzorku. Dcerka díky bohu přežila, v Hradci jsou na tyhle mini miminka machři. Jedné mamince se měsíc po nás narodila holčička, měla 400g a je také v pořádku.

mysek
15. zář 2018

@ptacatko01 no tak to je ale super, ze jste to zvladli. To se mi ulevilo, jsem se bala, ze jsem se blbe zeptala. No myslela jsem si, ze se to standardně netestuje, mame to treba kazda druha, ale melo by se.

ptacatko01
16. zář 2018

@mysek ono běžně se to netestuje, což by podle mě v těhu mělo. Stěrem z pochvy se to většinou nezjistí, dělá se to stěrem z ústí močové trubice. Jsou to hrozné mrchy. Má to prý až 90% pohlavně aktivních lidí a pokud nejsou problémy, jako pálení při močení, sexu, výtoky, časté záněty, tak se to většinou ani neřeší. Problémy mohou právě nastat v těhotenství, kdy je oslabená imunita a přemnoží se a může to způsobit potrat nebo předčasný porod. My přemýšlíme o druhém mimču, dcerce letos budou dva roky, ale mám hrozny strach aby se to neopakovalo.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru