Utrogestan má zase výpadek, náhrada Gynprodyl

kristiin
8. dub 2016

Ahoj holky, jsem po IVF a musím si denně zavádět 8 globulí Utrogestanu (4 ráno, 4 večer) až do 13tt. ALE dnes mi lékarnice sdělila, že tento lék je ve výpadku (jak jsem zjistila na netu, tak je to každou chvíli - pitomci!) a náhrada je Gynprodyl. Doma jsem skoukla příbalový leták a zarazily mě hned 2 věci: Gynprodyl pouze perorálně, přitom Utrogestan se smí v těhotenství JENOM vaginálně (přitom složení mají naprosto stejné až na poměr progesteronu). A dále je u Gynprodylu varování (dokonce podtržené) že "V žádném případě nesmí být překročena dávka 200mg při jednom podání" tak jak to mám teď předepsané, tak jedna dávka je 400mg. A to se prosím lékárnice radila s mojí gynekoložkou. Jsem z toho fakt dost špatná, mám strach, že tím nějak ohrozím plod. Jsem dnes 11+6☹ Co si o tom myslíte? Mám raději zavolat na IVF kliniku než věřit své Dr.( je nová a mladá) a lékárnici?

zubejda2
8. dub 2016

@kristiin Za zeptání asi nic nedáš a budeš potom klidnější. Škoda, že nebydlíš blíž, zbylo mi doma 1,5 krabičky.

miu_ka
8. dub 2016

Já si myslím že pokud máš napsané 400mg, tak je to jedno, že překročíš dávku při jednom podání, teď ji dostáváš vlastně taky. Utrogestan jsem brala ve stejné době jak ty + na letáku bylo napsané, že ve 2 a 3 trimestru se nedoporučuje. Jsem 24+2 a mám ho furt 🙂 Když Ti to řekla lékárnice i gynekoložka, tak si myslím, že se nemusíš bát 🙂

janie1111
11. dub 2016

Ahoj, ja jsem brala tyden Utrogestan na podporu tehotenstvi a dostala jsem dnes na kontrole novy recept s tim, ze kdyby Utrogestan kvuli vypadku nemeli, tak nahradit Gynprodylem.
(To by me zajimalo, kdo jim tam planuje vyrobu, saskum 🙂 )

Jeste jsem se sestricky ptala, jestli bych ho mela pripadne take zavadet a ona rekla ze ANO, ze to je uplne stejne, jen muze mit jine mnoztvi progetronu v jedne kapsli, at mi v lekarne dle toho upravi davkovani.
No tak jsem si to suverenne zavedla 😀 a teprve pak precetla letak, ze to jen pro per-oralni podani 😅
Z letaku je ale take patrne, ze tento lek neni primarne urcen tehotnym, tak predpokladam, ze zpusob uziti s tim souvisi 😀

mariti
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
motha
13. dub 2016

Ahoj, jsem po druhém KET a taky mi dnes předepsaly sestřičky gynprodyl že utrouš neni. Šla na mě s Duphastonem a uživat peroralně ale to sem nechtěla po zkušenostech s utrogestanem když sem měla motáky...tak mi napsala Puregnyl a ze muzu vaginalne..tak doufam ze v CARu vi co delaji a nebudu se zbytecne stresovat

kristiin
autor
13. dub 2016

@motha Ahoj, potvrzuju že s užíváním těchto hormonů perorálně jsou nechutné motáky! Utrog. jsem brala vaginálně, to bylo v poho. Teď jsem najela na Gynprodyl ústy (je tam napsáno že JEN polykat) a fakt mi to nedělá dobře. Od začátku těhu nemám žádné nevolnosti, ale po tom Gynprodylu jsem mimo. Naštěstí to po čase odezní.

miluse17
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
kvakuska
13. dub 2016

@kristiin radím zavolat do CARu, Utrogestan se dá po IVF vysazovat i ve 12tt, tak se raději poraď s nimi 😉

frndafrrr
13. dub 2016

@kristiin Vidím, že máš vyřešeno, aspoň něco ti lékarnice řekla, mně doporučila přijít si pro něj za měsíc. 😕 Šak jistěěě vůbec ho nepotřebuju, proto jej mám brát! 😀 Nakonec jsem sehnala v jedné zapomenuté pidi lékárně.

host11
15. dub 2016

Ahoj,
moje paní doktorka mě ujistila, že Gynprodyl se dá užívat i vaginálně. Prý to konzultovala přímo s výrobcem. Gynoprodyl zavádím tedy asi týden, zatím mám pocit, že není tak mazlavý a nezůstává v pochvě tak dlouho jako Utrogestan. Hodně často po ránním zavedení ze mě vyjde, to Utrogestan nedělal.
Perorální podávání jsem odmítla, Utrogestan jsem takto brala asi 3 týdny a byla ze mě zelenina 🙂

pemati
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
pemati
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
kkabelova
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
pemati
16. dub 2016

@kkabelova Ahojky, ja bych si ho vzala.

medvide30
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
monishkam
20. dub 2016

Dobrý den, prosim poradite mi? Mam třeti cyklus clostil, predtim vzdy nasledovalo po ovulaci branu duphastonu 2 tbl.denne. Vcera mi dr. (13dc, pichnut pregnyl) napsal duphaston na 8 dni, 1tbl.vecer posevne a gynprodyl. U neho mi rekl, ze mam pokracovat v brani 2x denne. Jenze ja ho jeste nebrala, ale nejak jsme se nepochopili. Jak byste ho brali? 10 dni jak minuly cyklus ten duphaston?

medvide30
20. dub 2016

@monishkam já bych si k doktorovi zavolala a zeptala se.

lucina81
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
miu_ka
22. dub 2016

Včera jsem byla v Brně a utrogestan zase mají, tak zkuste ještě jednou oběhnout lékárny 🙂

leni_ll
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
leni_ll
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
klimca
22. dub 2016

Včera jsem si ho vyzvedla v Praze (v lékárně na Karlově náměstí) prý už distribuce zase funguje. Sehnala jsem ho ale až ve třetí lékarně, chce se to ptát :(

rosalline
25. dub 2016

ahoj...ráda bych otěhotněla...a mám pocit, že lékárnice popletla dávkování u Gynprodylu....napsala mi na krabičku, že ho mám brát od 7. dne cyklu po dobu 10 dnů...přitom doktorovi jsem rozuměla - brát od 17. dne cyklu po MS......jsem z toho voĺako zmetená..:o)

monishkam
25. dub 2016

@rosalline od 7.dne by vam zabranil v ovulaci, pusobil by jako antikoncepce. Tak to to asi vazne lekarnice popletla 🙂

rosalline
25. dub 2016

@monishkam děkuji....bere se tedy po ovulaci, je to tak?

monishkam
25. dub 2016

Ano, ja mam hlidanou ovulaci takze beru jiste po ni, tento mesic 16-23 DC.

rosalline
25. dub 2016

@monishkam super, díky za odpověď....zítra ještě doktorovi zavolám....ale jste mě ujistila....

pelca
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
miu_ka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
leni_ll
Odpověď byla odstraněná
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru