Utrogestan ve 2. trimestru

obyvatelka
10. črc 2016

Ahoj holky.
Chci se zeptat, musela jste některá brát Utrogestan v pozdním 2. trimestru? Případně kvůli čemu a jak dlouho? mě ho doktor předepsal kolem 19.tt, jelikož mi fakt hodně tvrdlo břicho a malinko se začal zkracovat čípek, i když nekrvácím, nic, mám i klidový režim. Beru 2x2 tablety denně, bavila jsem se s doktorem, že jsem si myslela, že se po 1.trimestru už Utrogestan dávat nemá, ale on mi ho dal preventivně, aby prcka podpořil, jelikož mám za sebou 2 potraty a tohle je první prosperující těhotenství.
Nejsem z toho moc šťastná, jelikož se nechci zbytečně dopovat chemií, aby to na prcka po porodu nemělo nějaký vliv, ale zase pokud mu to má pomáhat, aby se tam udržel, tak mi asi nic jiného nezbyde.
Měla jste to tak taky některá? jak dlouho jste ho brala? byli prcci po narození v pohodě?

díky

hejskka
10. črc 2016

@obyvatelka ja brala utogestam cely prvni trimestr az do 14tt (krvacela jsem a mela hematom).Pak kdyz jsem sla do dalsi poradny,tak mi doktorka taky pro jistotu jeste predepsala jedno baleni.Ted jsem byla na prohlidce 19tt a protoze me asi tyden taky tvrdlo bricho a obcas pobolivalo,tak jsem dostala pro zmenu Duphaston,je to jen na tyden...ja verim,ze jsem diky tomu mimi udrzela,neni to asi idealni,ale asi lepsi nez treba predcasny porod.

mr_falko
10. črc 2016

beru ( teda zapominam) od cca 15tt a budu brat prej az do konce...takze no stress. Je to prave kluli cipku a predcasnemu porodu

z_u_z_a_n_a_1988
10. črc 2016

Ja mela utrogestan od 15. do asi 18.tydne 2 tablety denne.Doktorka mi pak rikala, ze vysla nejaka studie, ze se muze pouzivat do asi 30.tydne.Nevim, ja uz jsem ho pak nepotrebovala, ale kdybyto nejak melo ublizit mimi, tak ti ho doktor nedava..

pajus13
11. črc 2016

já ho taky beru 3x denně od 14tt, ted jsem v 18tt a mám ho ještě na měsíc :( jsem z toho taky celá nesvá protože jsem četla že se má brát pouze v 1.trimestru

blauen
11. črc 2016

Já ho beru od začátku těhotenství a ještě budu brát, hlavně abych nepotratila, protoze Mé to hrozilo.

mr_falko
11. črc 2016

@pajus13 to jsem prave taky cetla, ale tak doktori by meli vedet, co delaji....

houdkovaklara
27. črc 2016

Mně ho doktor předepsal dneska, už 14 dní mám křeče v bříšku. Prý je to tím, jak se děloha roztahuje a napínají se svaly, bolí to hlavně při pohybu. Zatím jsem brala Magne B6, ale nepomáhalo tak, jak jsem čekala. Takže dnes jsem měla 1. tabletku. Tak snad křeče odezní, jinak bych musela na kapačky do nemocnice, aby se předešlo předčasnému porodu.

andysek2512
27. črc 2016

@obyvatelka měla jsem utrogestanu od 8 týdne až někdy do 30 tt😉 zaváděla jsem si jednu ráno a jednu večer😉))) je to normální..... Já byla po revizi , jen jednu MS dostala a otěhotněla jsem znovu tak jsem ho měla na podporu a potom kvůli zkracující se čípku😉

andysek2512
27. črc 2016

@houdkovaklara také mě bolelo břicho hlavně při pohybu ale to je tím jak se vše roztahuje a napíná atak, nemyslím že by hrozilo předčasný porod....( teda pokud se ti nezkracuje cipek treba)
Já měla taky křeče a kvůli tomu byla doma na neschopence abych měla klidový režim.... Hodně odpočívej a uvidíš že to bude v pořádku.... A nech si od dr předepsat horcik magnosolv, že začátku jsem tedy měla po něm průjem ale pak už dobrý🙂)

houdkovaklara
27. črc 2016

@andysek2512 Cipek mam zatim dostatecne dlouhy 🙂 Snazim se odpocivat co to jde. Ale dekuji za tip na magnosolv 😉

andysek2512
27. črc 2016

@houdkovaklara ju tak pokud je dostatečně dlouhý a boli že brich tak to je i normální. Alespoň mě celé tehu skoro bolelo břicho pak po 20 týdnů to byli záda a trisla jak se vše roztahovalo.....
Jjj magnosolv je jen na lékařský předpis. Ale mě pomáhal🙂)))

houdkovaklara
27. črc 2016

@andysek2512 Ja bych se te bolesti klidne zrekla, prvni trimestr mi bylo porad spatne a nemohla jsem nic snist, a ted, kdyz nevolnosti odeznely, se zase nemuzu skoro hybat.. Tesim se, az si to tehu budu moct naplno uzivat 🙂

andysek2512
27. črc 2016

@houdkovaklara naprosto chapu:D já trpěla skoro celé tehu:D den před porodem mi bylo naprosto úžasné:D

houdkovaklara
27. črc 2016

@andysek2512 Tak to se mam na co tesit 😀

andysek2512
27. črc 2016

@houdkovaklara ale zas to stojí za to !:D

simcatom
29. kvě 2021

@z_u_z_a_n_a_1988 jenom se zeptám ten Utrogestan jste polykala nebo zaváděla?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru