Vhodné umělé mléko, poraďte

veronika299
21. dub 2015

Dobrý den, ahoj. Potřebovala bych radu nebo má-li někdo zkušenost a podělí se o ni. Mám měsíčního kluka a od narození je "nenasyta" - dokrmujeme.Po 2 týdnech k nám zavítala kolika a velký bolesti bříška, nadýmání. V porodnici mu dávali HIPP Combiotik (snad to mám dobře napsané). Pokračovali jsme v něm i doma, jenže malej dokrm docela ublinkával. K tomu jsme dávali Espumisan. Stolice míchaná vajíčka. Pořídili jsme tedy Nutrilon ProExper - při ublinkávání, k tomu Espumisan. Blinkání mnohem lepší,ale občas je, bolesti zůstali, nadýmání krapet lepší, stolice buď hořčice (jak strukturou, tak barvou) nebo trochu do zelená a výrazné aroma 🙂 Teď místo Espumisanu zkoušíme Infacol. Nadýmání super, prdí jak starej chlap 🙂 bříško asi taky lepší, ale křeče pořád jsou. Chtěla jsem zkusit jiné mléko. Koupila jsem Hami pro citlivá bříška, při nadýmání a kolice - zase to vyblinkává. I když jde chrupkat, vyspí se a pak část třeba vyhodí. Nechávám ho brkat během krmení několikrát.
Nemáte někdo podobné zkušenosti? Jaké nejvhodnější mléko, aby neblinkal a přestalo ho trápit bříško, větry... 🙂

katyxq
21. dub 2015

Zkusila bych Nutrilon allergy care nebo Nestlé althéra - mají mléčné bílkoviny plně naštěpené, takže jsou stravitelnější a téměř nealergenní (alergie na mléčné bílkoviny se může projevovat právě ublinkáváním, kolikami, nadýmáním a často to jsou v začátcích právě hlavní příznaky) .. a místo kapek plných aromat a umělých sladidel (Espumisan, Infacol apod.) nasadila prebiotikum Hylak forte.

veronika299
autor
21. dub 2015

Díky za odezvu 🙂 Zítra jedeme na kontrolu, tak po mlékách mrknu. V lékárně mě ještě radily Baby Calm, že je to taky přírodní výrobek a že si ho hodně chválí. A ten Hylak forte lze dávat měsíčnímu miminku?

katyxq
21. dub 2015

@veronika299 Hylak je vhodný i pro kojence 😉 a jde ho dávat i dlouhodobě (jsou to tělu vlastní látky - metabolity probiotických baktérií)

veronika299
autor
22. dub 2015

Jsem zapomněla uvést,že probiotika užíváme BioGaia.

hufka1
2. kvě 2015

Bohužel některá miminka to jaksi mají dané takové problémy. Moje kamarádka také vyzkoušela kde co. Malej měl pořád bolesti bříška, prdíky,ublinkával. Po třetím měsíci se to hodně zlepšilo. Zůstala u Sunaru. A časem jak se začíná více hýbat je to lepší a lepší.

veronika299
autor
4. kvě 2015

hufka1: Nevíte přesný název toho Sunaru prosím?

veverka.terka
11. kvě 2015

@veronika299 ahojky, jestli se do toho můžu vložit,tak bych asi doporučila bud Sunar Premium, ten je šetrnější, ale kapičku dražší nebo Sunar Complex. My sme s kakáním spíš opačný problém, dcerka měla spíš průjem a přešly sme právě z Nutrilonu na Sunar complex a upravilo se to. Ale každé dítko je bohužel jiné, takže se to nedá tak úplně doporučit nebo nedoporučit... 😉 ☹