Ztráta příznaků těhotenství - zamlklý potrat?

ella001
3. říj 2014

Ahoj holky, už třetí den necítím příznaky těhotenství a nevím, jestli to nemůže být zamlklý potrat. Jsem v 8tt, minulý týden jsem byla na prvním UTZ a v pohodě, další mě čeká za 14 dní. Před cca týdnem dny mi začali nevolnosti (bez zvracení, ale solidně se mi hlavně dopoledne "houpal" žaludek), ale měla jsem takové akčnější dny, cítila jsem na sobě odpoledne lehkou teplotu a bála se, jak se budou nevolnosti stupňovat. Teď ale už tři dny je mi úplně dobře, ani břicho mě nepobolívá a to jsem ho před tím měla dost citlivý a největší rozdíl je v tom, že mě nebolí prsa a to jsem se jich před tím nemohla dotknout.. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Bojím se, že je to zamlklý potrat a nechci hned běžet k doktorovi, ale 14 dní je dlouhá doba na tu nejistotu. Prosím, dejte vědět..

partyzanka91
3. říj 2014

@ella001: ahojky, bohužel nic s jistotou říct nemůžem. Těhu v 1. trimestru zamlká poměrně často a vymizení příznaků k tomu může patřit. Na druhou stranu, nevolnosti mohou ustoupit aniž by s miminkem cokoli bylo. Každá ženská je totiž jiná, některá zvrací celé těhu, některá jen ze začátku a pak to přestane a já například neměla nevolnosti vůbec. I prsa mohou přestat bolet (to se mi také stalo, že najednou ten dotyk už nevadil a skoro nebolely). to pobolívání v podbříšku mohlo být proto že prcek se zahnizďoval a nyní už je uhnízděný a tak problémy odcházejí, ale v tom horším případě to taky mohlo být tak že prostě už ty bolesti mohl signalizovat že něco není v pořádku. Já být tebou bych k doktorovi určitě šla, není se za co stydeť.
Já tam byla v prvním a počátkem druhého trimu skoro každý týden, strašněj sem se bála potratu a při jakékoliv výchylce (silnější výtok, náhlé zvracení po ránu když jsem jinak nevolnosti neměla... no prostě z kdejakou blbostí). UTZ mě uklidnil na 3 dny a pak jsem zase plašila - no a jaký je výsledek v poho jsem donosila a te´d mám absolutně zdravou a pohodovou holčičku.
Přeju ti aby ti těhu taky vyšlo a aby to vymizení příznaků neznamenalo nic vážného

P.S. ještě mě něco napadlo, při zamlklém těhu klesá hladina HCG a taj de zachytit na těhu testu, pokud opravdu odmítáš doktora můžeš si jeden zkusit udělat (ale jistota to není, to HCG může být stále ještě silné aby 2 čárky ukázalo). Přeju hooodně štěstí. Posílám ti jedno srdíčko aby to dobře dopadlo

schotja
3. říj 2014

Ahoj, zažila jsem to v těhotenství podobně, prsa mně bolely strašně, cca okolo toho 6.-8.tt bolesti ustaly, i v podbřišku. Taky jsem trochu plašila, pak můj gynekolog říkal, že to často bývá, že příznaky ustoupí, přestože je jinak vše v naprostém pořádku.. Co se týče nevolností, tak na ty jsem netrpěla vůbec, tak nemůžu posoudit.. přeju ať je vše s miminkem o.k., a pozitivní mysl 🙂

bjoucik.15
3. říj 2014

@ella001 víš, co mi na tohle pomáhalo? Pořídila jsem si Angel sound.. bylo tam krásně slyšet srdíčko a jak se prcek hýbe. Měla jsem klid 🙂

martina_z
3. říj 2014

@ella001
Taky me prestaly bolet prsa...pak zase zacaly. Nevedela jsem, jestli mam byt vic nervozni, kdyz me bricho bolelonebo kdyz me nebolelo. Ale spatne mi bylo fest (do 16tt a do 18tt). Nakonec 2 deti.

vera_vila
3. říj 2014

POkud si nejsi jistá, tak si radši zajdi k dr. na kontrolu... Ale nemusí to vůbec nic znamenat... Někdo nemá těhu příznaky vůbec, jako třeba já... Takže těžko říct, jestli to může být nebo nemůže být zamlklé těhu.. Většinou si s ním tělo poradí samo, někdy se tomu holt musí pomoct... Takže klidně k dr. zajdi, určitě tím nic nezkazíš a budeš mít jistotu

partyzanka91
4. říj 2014

@bjoucik.15: ale angelsounds lze používat asi až od 14 tt, dřív nic slyšet nejde (já ho objevila až ve 24tt a fakt mi pomohl, byla jsem s ním mnohem klidnější)

ella001
autor
4. říj 2014

Ahoj holky, moc vám děkuju, kéž by to nic neznamenalo. Asi dneska zkusím ten test a jsem rozhodnutá, že začátkem týdne naběhnu k doktorovi, ta nejistota je nepříjemná ☹ . I kdyby mě to mělo uklidnit jen na ty 3 dny, že jo 😉. Ještě jednou díky za všechny tipy (musím si vygooglovat ten Angel sound..) a za podporu. Ozvu se, jak jsem dopadla..

bjoucik.15
4. říj 2014

@partyzanka91 já ho měla od 9tt a slyšet to šlo. Je pravda, že později to bylo slyšet víc.

jednoducho_maria
Odpověď byla odstraněná
Zobraz