Zvětšila se vám na začátku těhotenství štítná žláza?

zaninkaj
23. led 2014

Ahoj holky, už nevím, co si myslet. Tak mi třeba některá z vás poví svou podobnou zkušenost. Léčím se na sníženou funkci štítné žlázy. Beru Eutyrox 100 jednen prášek denně. Před Vánoci jsem byla na krvi a po Vánocích na kontrole. Vše bylo v pořáku a léčba zůstala stejná. Dle výpočtů jsem měla mít ovu 8.1. a tak jsme s manželem "dělali na mimču" 6.1. i 8.1 a taky 9.1. Jenže v sobotu mě začal bolet a tlačit krk a měla jsm potíže s dýcháním...pořád je to stejné..stále mě krk takto tlačí a připadne mi, že mám prostě nějak zvětšenou šítnou žlázu...pátrala jsem a prý se to může v těhotenství stát..protože miminko si bere hormony od maminky. Dělala jsem dneska test...je to 14 dní po posledním snaženíčku a byl negativní. Stalo se Vám to některé s tou štítnou žlázou, že by vám takto zablbla takhle hned na začáku ještě než jste zjistily, že jste těhotné? Prosím o jakékoliv zkušenosti..už jsem tak nějak zoufalá ☹ Moc děkuju všem.

majka220990
24. led 2014

Nedělej si starosti 🙂 a nebud smutná 🙂 jestli to nevyšlo ted, tak příště už určitě 🙂 Moc držím pěsti at to dopadne co nejlíp 🙂 Ale je to možné,člověk nikdy neví, na co tělo bude reagovat díky těhotenství 🙂 Podiv jestli spousta těhotenství na začátku zažívá chřipku,tak proč ne něco se štítnou žlázou? 🙂

jennyska
25. únor 2014

Ahoj @zaninkaj @majka220990 a ostatní těhulky, maminky 🙂

do naší Wiki knihovničky Modrého koníka, kterou si tady všechny společně tvoříme, byl vložen nový článek na téma Štítná žláza v těhotenství https://www.modrykonik.cz/stitna-zlaza-a-tehote... .

Pokud si najdete chviličku a napíšete nám všem své zkušenosti se štítnou žlázou v těhotenství, pomůžete další spoustě maminek, které si právě prochází stejným obdobím a nebo plánují těhotenství. Vaše rady, tipy a doporučení určitě ocení!
Své příběhy můžete psát přímo pod článek do okénka " Moje zkušenosti s ...".

Mockrát Vám děkuji, že pomáháte a přeji fajn den!
Jennyska

PS: Přispět a nebo napsat nový článek do Wiki může úplně každý. Knihovnička je otevřená všem, kdykoli! A pokud toto není téma, do kterého chcete přispět, můžete si vybrat z mnoha dalších: https://www.modrykonik.cz/wiki/all

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru