Antidepresiva před těhotenstvím a v průběhu

misulenka_pepousek
2. zář 2013

Ahoj holky,

ráda bych znala vaše názory a zkušenosti, pokud teda takové máte. Od června beru antidepresiva, v podstatě už můj problém trvá hrozně dlouho, ale teprve tento rok se začal řešit. Není pro mě jednoduché to takhle přiznat (a hlavně sama sobě), ale každodenní zobání léků a zklidnění mé ne horké, ale vroucí hlavy mi tento fakt připomíná, takže se s tím snad brzy smířím.
S manželem bychom chtěli miminko, v podstatě jsem 6. měsíc bez antikoncepce, 2. měsíc na Dogmatilu, který mi ale vyhnal nahoru prolaktin a který jsem teď na radu lékařky postupně brát přestala, a 1. měsíc se Sertralinem, po němž se zatím cítím dobře. Díky Dogmatilu jsem neměla ovulaci, kterou cítím, ani menstruaci a doufám, že to bude tento měsíc lepší. Všechno jsem konzultovala s mou psychiatričkou - i to, že bychom rádi měli miminko.
Máte některá zkušenosti s antidepresivy před těhotenstvím a v průběhu? Upřímně mě to děsí, ale četla jsem na netu, že i s léky donosily ženy zdravé děti...

ladus88
2. zář 2013

Sice jsem brala jen cipralex a musela jsem kvuli snazeni vysadit...

svija
2. zář 2013

Zkus se podívat do tohoto tématu- Depresia. Ako sa jej najrýchlejšie zbaviť. Tam bylo určitě víc holek s AD v těhotenství. Já jsem tedy ani v jednom těhu AD nebrala, zato potom jsem musela 😉 .

misulenka_pepousek
autor
4. zář 2013

@ladus88 : Já jsem se právě ptala a psychiatrička mi řekla, že můžu, tak snad ví, co ty léky dělají, V letáku je pochopitelně napsáno, že by se otěhotnět nemělo. Psala jsem i gynekoložce, ale ještě mi neodpověděla, tak uvidím, nu.

@svija: Díky, mrknu 😉

werumka
4. zář 2013

@misulenka_pepousek Měla jsem AD celé těhotenství - a nejen ty.