Dětské roupy u 15měsíčního dítěte

jaydeep
21. zář 2017

Maminky potřebují radu, nejmenší 15mesicni ma roupy, od starších sourozenců... Dětská doktorka mi řekla, ze je Maličky na vermox, ze je od dvou let a je vysoký výskyt alergie, v jeho věku. A tak zkousim "babské rady" cesnecku, zelnacku, kefír... Nic už je ma skoro měsíc...

gnozka
21. zář 2017

Znovu bych řešila s lékařem . Ale co mi jednou poradila maminka bývalého přítele namazat prdku krémem . Pry jak je to pak mastné tak se tam ty vajíčka neudrží takže by se uz nemeli klubat.

jaydeep
autor
21. zář 2017

S dr určité řešit budu, jen ted ma dovolenou, a zástup je "bylinkar" na anginu dava paralen, a pak clovek musi na pohotovost...zkusim mazat tedy primo olejickem... Děkuji

gnozka
21. zář 2017

Vim ze se da v lékárně koupit i sirup ale vse je to jen na přírodní bázi . Obavám se ze kdyz uz se vas to deti tak dlouho ze to moc nezabere :( problem je ten ze se člověk pak nakazuje sám . Ja osobně s tim bojovala hodne dlouho :/

jaydeep
autor
22. zář 2017

@gnozka sirup už se nevyrábí... Vermox zabral doma všem, jen nejmenší ho nesmí... Ma ještě Pliny, takže od něj se "nenakazime" ...

editah222
22. zář 2017

@jaydeep neumím si představit neléčit ho. Vždyt to musí strašně svědit :( Vermox se vyrábí i v sirupu, ale obávám se, že v ČR nejde zakoupit https://www.zwitserseapotheek.com/fr/pharmacie/...

Jinak co jsem vyčetla tak nejde ani tak o to, že by vermox prášky nebyl vhodný pro děti do 2 let z důvodu složení, ale spíš kvůli lékové formě.

terulin
22. zář 2017

U nás zabral kousicek drceného česneku smíchaneho s medem.

gnozka
22. zář 2017

@jaydeep on existuje vermophyt. Je volne prodejny . Vim z praxe( v lékárně ) ze lidem celkem pomáhal . Ale je od dvou let . Je to ciste přírodní . Pokud Dr nechce dat vermox zkuste konzultovat tento sirup . I kdyz se uvádí od dvou let , lekar muze povolit užívání u mladších deti .

makky1310
22. zář 2017

Jednou jsem u syna na ne mela podezreni tak jsem shanela taky informace. Je dulezite kazde rano prdelku umyt protoze u rit.otvoru samicka kazdou noc klade vajicka. A mazat zinkovou masti, takze treba sudocremem. Jinak mozna zkusit kousek toho cesneku v necem, aby ho to nepalilo. Jo a bastit mrkev!

antiope
22. zář 2017

Pyrvinium - to je ten původní sirup, který známe jako děti a z nějakého záhadného důvodu se v ČR neprodává je volně prodejný v lékárnách třeba v Německu.

maii
22. zář 2017

Ja bych ji zavolala teda znovu, zeptala se jeste jednou na vermophyt (je od 2 let, ale jestli maly neni prilis malicky, nemel by byt problem), popr. bych zavolala na hygienu - nebo se poradila v lekarne. Detem se davaji bezne antibiotika od kojeneckeho veku, musi byt nejaka podobna moznost, jak se toho zbavit... protoze jako mesic je dlouho, mesic musi odolavat toxinum, co ta samice produkuje, atd. Jinak - cesnek, ale to malymu asi moc nepojede, jedine zkusit do neceho schovat. Jak pisou holky, umyvat poradne ritni otvor po ranu, hned namazat vazelinou nebo olejem, opakovat po kazdem kakani. Vajicka se tam pak nebudou drzet.

jaydeep
autor
25. zář 2017

@maii Vermophyt je prý od 5ti let...česnek mi maličký nesni v zadne podobě...
Zadeček myji při každém prebaleni... Jdu to raději zavolat na hygienu... Dekuju za rady.

gnozka
25. zář 2017

Vermophyt v sirupu je od dvou let . Pracuji v lékárně takže to vim .
https://www.mediexpert.cz/p/vermophyt-sirup/

editah222
25. zář 2017

@gnozka a ten Vermox se v sirupu u nás koupit nedá? Jinak díky za radu, vůbec jsem netušila, že je Vermophyt i v sirupu. Doufám teda, že roupy už se nám vyhnout, ale jeden nikdy neví 🙂 A vzhledm k tomu, že velká část populace řeší tento problém česnekem a omýváním zadků tak se to asi nezlepší ;)

gnozka
25. zář 2017

@editah222 Jj zkuste se zeptat lékaře na ten sirup . Vermox v siruou bohužel ale nekdo taky rikal ze v Německu je pokud mate možnost . Je to častý problem , jde spis i to ze deti sahají všude mozné a mytí rukou je bída . Dospěly člověk se pak nakazuje stále dokola sám . Vajíčka múzou byt i za nehtama takže je to stále do kola . A určite to řešte , mesic uz je dlouho a zbytečne tim střeva trpí .

editah222
25. zář 2017

@gnozka nás tento problém netrápí, nyní ;)

jaydeep
autor
2. říj 2017

Odčerveno, děkuji za rady 🙂

kamino
2. říj 2017

@jaydeep a cim nakonec ?

gnozka
2. říj 2017

@jaydeep taky me zajímá 🙂