Je tu někdo, kdo otěhotněl s vysokým FSH?

Ahoj holky,
z hormonálního profilu mi zjistili vyšší FSH (10,4). Zároveň mi nedorůstá děložní sliznice a mám kratší cyklus (cca 22-24 dní) a před menstruací ještě několik dní špinění. jeden doktor mi řekl, že FSH není až tak hrozný, druhý zase že s takovou hodnotou nemám s otěhotněním moc počítat. Je mi 32 let. Tak teď nevím, jestli nemám jít rovnou do IVF, než zbytečně zkoušet IUI. Je tu něterá, která otěhotněla i vyšší hodnotou FSH? A hlavně jak? Díky moc za každý příspěvěk.
staga
28. dub 2012
@malevil ked mozem, chcela by som ti poradit REPROFIT BRNO, konzultacia je zadarmo a urcite tolko nezaplatis, pozri si ich stranku
zibi
14. kvě 2012
ahojte dievcata...ja som jedna z tych co maju nizske amh ale zaroven nemam zvysene FSH co mi bolo vlastne zahadou .keby ze nereagujem zle pri prvom ivf na hormony tak mi asi nikto nespravi ani test na amh pretoze fsh , lh som mala uplne stale v norme....
po 2 neuspechu som zacala hladat rozne dovody preco to nevyslo a samozrejme zlepsit si kvalitu oocytov ...
v teme dhea sa odporuca jest melatonin..niekto hovori ze je na folikuly niekto ze na endometrium..atd...
vela som o tom studovala aby clovek do seba neladoval veci ktore su zbytocne alebo mozu poskodit....
co sa tyka melatoninu tak naozaj zlepsuje kvalitu oocytov a to tym,ze zachytava volne radikaly a zlepsuje oxidacny stres v oocytoch.je to zaujimave ze zeny ktore brali melatonin mali podstatne lepsie vajicka ako zeny co ho nebrali...
napr. ja mam nizske amh..na menopur som ledva reagovala a to som nebrala este melatonin vytvorili sa mi 3 vajicka...z toho sa embryjka neoplodnili
pri druhom ivf som sice brala puregon ale silne davky a vytvorilo sa mi 7 zrelych vajicok a z toho 4 embryjka 🙂 ja to pripisujem tomu melatoninu a materskej kasicke s macou co som brala..ale hlavne tomu melatoninu (aj ked puregon je kvalitnejsi od menopuru , ale tak amh bolo niszke cize kvalita folikov nemusela byt dobra..a ja som mala vsetkych 7 peknych zrelych )
cize ked zacinate stimulovat tak odporucaju brat 3mg melatoninu od walmarku a najlepsie je uz aj mesiac alebo dva tyzdne pred stimulkou
ked sa snazite prirodzene otehu nie je dobre brat dlhodobo melatonin z hladiska toho ze zvysuje progestseron a moze sposobit aj docasnu neplodnost nasledkom velkeho zvysenia moze zabrzdit ovulku ..ma sa brat maximum 3mesiace 🙂 a ked mate hypotyroezu tak opatrnejsie s melatoninom 😉

co sa tyka dhea tak ten som neskusala...lebo mam z neho a z jeho neziaducich ucinkov trochu obavy...dolezite je ze okrem syntetickeho dhea existuje aj prirodny a to je rastlinka "dioscoreae villosa" .... obsahuje ju napr. pripravok od starlife Wild yam...a nema take neziaduce ucinky ako dhea ...
dhea je obsiahnute aj v MACI...a v prirodnej forme..cize pisali ze tam kde klasicke dhea alebo jeho predkurzor zlyhaju tak maca zabera.. 🙂ja som ju brala aj pocas stimulky 😉

materska kasicka ...zlepsuje kvalitu folikulov vseobecne...

dalej asi najvacsia zaujimavost ktoru som zistila je ohladom vitaminu D3. citala osm ze vitamin d3 koreluje s amh..ked je znizene..u zien ktore maju nizske amh ale nemaju zvysene fsh ..ono viem ze vela z vas ma aj zvysene fsh ale za pokus to stoji..
pisali tam ze zeny si dali skorntorlovat hladinu D3 f organizme a zistili ze maju podprahovu hodnotu ktora nekoresponduje s ich vekom tka ze im lekar predpisal vitamin D3 vo vysokych davkach ho brali a ze amh niektorym stupol az o 4 nasobok...okrem toho vitamin D3 zlepsuje plodnost, znizuje inzulinovu rezistenciu, pomaha pri pcso a zlepsuje ovulaciu..len sa nesmu brat podprahove davky ako 400,800 iu ale aspon 1300 -2000iu aj viac ale podstatna je krv..
tka ja skusam to D3 na sebe nepride mi to take drassticke ako dhea a okrem toho pomaha aj inym procesom a najma ak je vitaminu D3 dostatok tak aj v tehotenstve to prinasa mnohe vyhody...ze vraj na svete ludia trpia nedostatkom az podvyzivou vitaminu d3..lebo kazdy travi v praci, skole vela casu ..ludia sa boja ozonovej diery , natieraju sa kremami a tym padom sa prirodzeny vitamin D3 nemoze vytvorit a dalej treba brat do uvahy ze u nas je pomaly 7-8 meisacov kde velmi nie je teplo a nesvieti slnko ..cize mohol by to byt aj pripad kazdej z nas...
to su moje nejake veci so som nasla..a som velmi zvedava najma to s tym vitaminom D3

neviem ci to niekomu pomoze ale za pokus to stoji ....hlavne zistenie ohaldom D3 boli pre mna velmi zaujimave a povzbudzujuce 🙂 ze sa s tym da nieco spravit.... najma ked som brala do uvahy ze dhea len chemicky moze zvysit amh..ale ked zene chyba vitamin D3 tak je mozne ze amh ma nizsie , vajecniky su lenive a pritom zasoba folikulov nemusi byt nizske..takze ma to zaujalo 🙂 vyskussajte 😉
dijusa
15. kvě 2012
@zibi ahoj,pozeram,ze sa aj v tom vyznas, doteraz sme sa bavili o mm spg. ja som o tom doteraz nemala ani paru,ale dnes som bola po vysledky hp a tiez vraj mam zvysene fsh a lh,ale nejde mi to do hlavy,lebo vsade sa pise,ze sa to robi 2-3.den cyklu a mne to robili na 9.dc co sa mi uz zda,ze je stred cyklu (aspon u mna teraz posledne 2 cykly mam akosi skor ovulaciu a o 2 dni kratsie cykly- 26-27,inak mavam 2😎 a v strede cyklu su hodnoty vyssie..zapamätala som si tam cislo 17 tak neviem...a ked mi pred rokom robila moja gyn hp (tiez v cudny dc - 2 dni pred mrchou) a tam boli vsetky hodnoty v norme podla tabulky co mam k dispozicii,tak fakt neviem,rozmyslam,ze skusim este tretieho dr.,ten vraj robi hp 3x v cykle,tak ako sa bezne robi...tak co si o tom myslis?
hope222
31. kvě 2012
ahojte , je tu niekto , komu sa podarilo otehotniet aj pri Fsh 20,0 ? pomohlo niekomu znizit Fsh antikoncepciou ? dakujem .
evulatko
1. čer 2012
@hope222, ahojky🙂 Ja ted nevim presnou hodnotu FSH, ale kdyz jsem mela cca 12-15, tak jsem otehotnela pomoci IVF), myslim, ze do tech 20 se to jeste da🙂 A krom toho FSH je docela kolisave, je lepsi si nechat zjistit hodnotu AMH, to je presnejsi. Antikoncepci se FSH podle me nesnizi. Moc Ti drzim palce🙂)))
hope222
1. čer 2012
Dakujem .. ja mam aj nizke AMH , takze neviem, co a ako to vsetko bude ,ale tak ideme skusit 1.IVF a uvidime , ci nejaky zazrak sa neudeje 🙂
evulatko
1. čer 2012
@hope222, neboj, je tu i diskuse ohledne nizkeho AMH a docela tam holky tehotni, zazraky se deji🙂
hope222
2. čer 2012
je to tazke , ale verim este v nejaky ten zazrak a ked sa neudeje , idem hned na darcovske 🙂akosi uz nemam potom chut dalej trapit telo , aj dušu 😞 inak , mne nasadila moja lekarka melatonin , ten som uz dobrala, tiez wobenzym a v 1DC som zacala s antikoncepciou KarHla , vraj na upravu hormonov a presne 12. teho juna zacinam s prvou stimulaciou , tak uvidime 🙂
rosienka
12. čer 2012
@hope222 tak drzim od dnes palce 😉 ja som mela pred 5 rokmi FSH 22, potom mi kleslo na 7-9, kedy som otehotnela a teraz mam 13 a chystam sa na IVF. Tak hlavu hore a nenechaj sa odradit, aj keby to hned nevyslo, nam vyslo az 3.IVF. AMH mam tiez znizene, ale nie totalne. Tak uvidim, co teraz poriesim, chcela by som skusit soft IVF.
kescha
15. čer 2012
@rosienka ahoj ... a ako sa ti podarilo znížiť tú hodnotu FSH? ja ju mám tiež vysokú a mám obavy, že je to príčinou mojej neplodnosti, už sa snažíme 2 roky, tak túžba po dieťatku je stále vyššia a vyššia
rosienka
15. čer 2012
@kescha nicim 😉 Znizila sa sama, neda sa podniknut nic konkretne- zial. Ak ste sa snazili doteraz prirodzene, tak to pricina urcite nebola. Zvysene FSH nebrani otehotneniu (pokial nie je totalne vysoke a neovulujes), ono je skôr problem pri stimulacii, kedze sa stimuluje prave hormonmi FSH. Ak mas odsledovanu ovulku a muz spermie v poriadku, tak mozes otehotniet. Ale neviem, ci a ake ine problemy mate.
kescha
18. čer 2012
@rosienka ahoj ... no dala si mi trošku pokoj do duše 😉 ... muž má sperimie v poriadku, teraz mám naplánovaný druhý cyklus s clostilom a pregnylom ... ak nevýjde tak je v pláne IUI ... inak super, že sa ti ju podarilo nejakým spôsobom znížiť, lebo ja som sa v piatok dotykoho pýtala, či je tu taká možnosť a on povedal, že nie, že to vekom len stúpa a ženy v menopauze majú hodnoty nad 50 ... tak ty si mi tú jeho mienku vyvrátila
rosienka
18. čer 2012
@kescha a kolko mas vobec to FSH? Ja som sama prekvapena, ze sa mi tak znizilo, ono bola ta hohnota 22 adi len prechodna jednorazovka, odvtedy mi ju taku nenamerali. Mozno ked ale mas viackrat za sebou vysoku, tak vtedy je to potvrdene a velmi sa neznizuje. Ale je to cele individualne a tazko predpovedatelne. Takisto ti nikto nezaruci, ale ani na 100% nevyvrati, ci otehotnies, ci nie. Uz aj o totalne udajne beznadejnych pripadoch som citala, ze nakoniec prirodzene otehotneli, takze treba verit a nestresovat. 🙂
kescha
18. čer 2012
@rosienka ja mám hodnotu FSH 11,9 ... veď ja si to tiež hovorím, že najprv musí byť psychika v pohode a potom sa zadarí aj nemožné 🙂 ... len kde zohnať recept na to 🙂
rosienka
18. čer 2012
@kescha ale ved to je uplne v pohode hodnota, ziadna tragedia! Samozrejme, ze je zvysena, ale nie nejako alarmujuco, ze by sa malo hovorit len o zvysovani a menopauze. Vobec sa neznepokojuj, urcite sa upravi a podari sa vam to. Treba sa o tom vnutorne presvedcit a hned to pojde lepsie 😉 To je cely recept
kescha
18. čer 2012
veď mám to v pláne 🙂 presvedčovať samu seba ... hlavne na dovolenke si chcem oddýchnuť aj psychicky a potom sa pripraviť na IUI ... na tej fotke si so svojim bábätkom?
kescha
18. čer 2012
@rosienka veď mám to v pláne presvedčovať samu seba 🙂 ... hlavne na dovolenke si chcem oddýchnuť aj psychicky a potom sa pripraviť na IUI ... na tej fotke si so svojim bábätkom?
rosienka
19. čer 2012
@kescha hej, ked este bola skoro babätko, tam mala 14 mesiacikov, teraz ma 22 a je to uz velka nezbednica. 😃
Tak si na dovolenke oddychni a mozno to hned klapne 😉
mili78
4. črc 2012
ahojte...nevie niekto ake by mali byt referencne hodnoty FSH zaciatkom cyklu? mne na 2DC namerali 9,5O a vraj je to zvysene 😞
evulatko
4. črc 2012
@mili78, ahojky🙂 Co ja vim, tak do 10 je to ok🙂
mili78
4. črc 2012
@evulatko ... jeej dakujem, ale do tej 10-tky to teda uz nemam daleko :-|
evulatko
6. črc 2012
@mili78, to sice nemas, ale da se otehotnet i s vyssim FSH nez je 1😇 Moc drzim palce, urcite Ti to dobre dopadne🙂)))
mili78
6. črc 2012
@evulatko ....dakujem za povzbudenie 🙂)
evickav
7. črc 2012
ahojte diečatá, ja som jedna z tej témy o AMH,,, moje AMH 0,19 a FSH 15,27,,, boli sme v Repromede v Brne a otehotnela som hneď po prvom transfere 🙂
naša cesta za bábenkom bola veľmi dlhá a zložitá, ale v srdci som vedela, že deti mať budeme 🙂
držím vám všetkým palce a verte, že zázraky sa dejú 😉
mili78
8. črc 2012
@evickav .... to je krasne Evicka...srdecne ti blahozelam a prajem uspesne tehotenstvo 🙂 dufam, ze aj nam sa to podari 🙂
natousik
13. lis 2012
mozem poprosit o radu? v testoch z krvi mi vyslo FSH 22,0, nedostala som asi mesiac a pol menstruaciu , pichli mi vyvolavacku Agolutin , tak to som dostala koncom septembra ale tu druhu mi pichli v oktobri a to som nedostala a nemam dodnes, poradte co mam robit? sono mam ok, prsniky ok, stitnu zlazu ok, kde moze mat problem?
pav76
21. lis 2012
@natousik
Ahoj, mně také v testech vyšlo vysoké FSH(21) a mám nepravidelnou mensturaci, v posledních měsících se také zpozdila tak, že mi ji museli vyvolat. Když mi byl vyřčen paní doktorkou v CAR ortel, že ta hodnota není ani na umělé oplodnění a rovnou mi strčila žádost na darované vajíčko, uplně jsem se sesypala. Pak jsem naštěstí hovořila ještě s jiným odborníkem a ten mě uklidnil, abych prý ještě flintu do žita neházela. Tak jsem se oklepala a začala se pídit po tom, proč mé tělo takhle zlobí.. Spousty článků, pár příběhů z okolí se šťastným koncem, setkání s reflexní terapií atd mě pozitivně naladily a vrhla jsem se do víru přírodní léčby. Ve všech centrech řeší jen následky, čísla, hodnoty, statistiky a neřeší příčiny a léčbu příčin nerovnováhy čehokoli v těle. A přitom jsou případy párů, které CAR odepsaly a přesto se jim povedlo otěhotnět!??? Já jsem zatím na začátku cesty. Chodím na reflexní terapii, piju doporučené čaje, tinktury z ptačího jeřábu a věřím, že se to srovná. Poslední měsíce mám mensturaci pravidelnou, sice mám 36 denní cyklus, ale pravidelný, což beru jako úspěch, protože jsem se léta léčila s Basedowou chorobou a díky cytostatikům jsem neměla menstruaci několik měsíců a dokonce jsem měla umělý přechod ( návaly atd...). Takže bych hlavně doporučila pozitivně myslet a nechat si poradit přírodou.
vla77
27. lis 2012
Ahoj,
tak FSH 10,2 a podobne vysledky...se mi zda jako sen....me vyslo 22,3 a uplne jsem se vcera zhroutila
teletubiees: a povedlo se ti otehotnet?
vla77
27. lis 2012
@pav76 kam jezdite do CAR?
sedmikraska_z
17. pro 2012
Ahojte všechny, asi před 2 rokama jsem přispívala do této diskuze. Nečekaně mi zjistili vysoké FSH,AMH bylo taky docela špatné.. a když mi zkusily odebrat vajíčka, zjistily,že většina byla nedozrálá a zralé snad bylo jen 1-2 a oplodnit se nepodařilo ani jedno... :-S byla jsem z toho tenkrát docela špatná... ale čas šel dál... já chodila na kontroly,zda dochází k ovulaci ( v tomhle směru tělo fungovalo naprosto dokonale a často se tvořily i 2 vajíčka ) a nebrala žádnou antikoncepci, jelikož mi tenkrát doporučili prášky vysadit a pokusit se co nejdřív otěhotnět ( na což jsem ovšem tenkrát ani nepomýšlela - rozcházela jsem se akorát s přítelem ). Pak jsem potkala nového přítele a v sexu jsme si dávali pozor ( vždy v době ovulace ), mimčo jsme sice chtěli,ale až časem 🙂 a pak i přes dávání si pozor v období ovulace jsem nečekaně asi po 2 měsících otěhotněla a teď máme zdravou 5 měsíční princeznu 🙂 Píšu to proto, abych vás ostatní povzbudila, že otěhotnět s vysokým FSH je možné 😎 A velkou roli dle mě na vše má psychika 😉 Držím vám všem pěsti, aby se to i vám povedlo 😉

Začni psát odpověď...

Odešli