• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Je tu někdo, kdo otěhotněl s vysokým FSH?

19. února 2016 
@teletubies Ahojky. Možná slabá útěcha, ale nejsi v tom sama a FSH Ti může krásně klesnout. Já měla v červenci FSH 88,7 a před 14 dny 18,7. Ale šance na mimi spíše nulová... už ani nedostávám bez léků menses. A partner do umělého oplodnění nepůjde, takže malá zůstane jedináčkem :frowning2:
19. pro 2012 ve 23:38  •  1 dítě  • Odpověz  •  To se mi líbí
@yanny Jak jsem psala: Mě se snížilo FSH o 60celých jednotek z 88,7 na 18,7 během půl roku. Ale myslím si, že to opravdu neznamená, že když půjdu dále dolů, že mohu opět otěhotnět... Pokud je zásoba vajíček vyčerpaná (netuším, jak zjistit, ale ve svěch 34letech jsem prý již dva roky v přechodu), tak již nic nepomůže :frowning2: :frowning2: :frowning2:
19. pro 2012 ve 23:41  •  1 dítě  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj všem, taky bych se ráda podělila o svůj příběh... Před 2 lety mi po 3 letém snažení o miminko řekli, že mám vysoké FSH (v té době 25) a že jedinou možností je buď adopce, nebo dárcovství... Po zpracování šokující informace a po zapsání se do listiny čekatelek na vajíčko mě opustil manžel. Paradoxně v době, kdy probíhal rozvod, mi volali z nemocnice s tím, že budu na řadě. S díky jsem odmítla.
Poté jsem potkala jiného muže a během velmi krátké doby (5ti měsícú), jsem přirozeně otěhotněla. Těhotenství bylo úplně bezproblémové a dneska mi ten můj půlroční poklad spinká v postýlce.
NIKDY TO NEVZDÁVEJTE, i když diagnóza zní neúprosně. Jsme důkazem a nikdy nepřestanu děkovat!
2. led 2013 ve 22:27  • Odpověz  •  To se mi líbí (8)
Tak FSH mi ze 42 stouplo na 83,7 během půl roku a během stejné doby kleslo na 18,7. Nevím, jak vše dopadne, ale zatím se raduji ze sílicích testíků. A HCG v začátku 174 :slight_smile: . Podařilo se i bez CAR. Takže Vám všem se stejným problémem také držím palečky. Šanci máte :dizzy_face: :dizzy_face: :dizzy_face: . Že již přirozenou cestou nebudu mít miminko jsem slyšela od dvou lékařů a naposledy 6. 12. 2012
3. led 2013 ve 20:37  •  1 dítě  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
@rezinka9 a jaké jsi měla hodnoty AMH?
13. led 2013 ve 20:50  •  snaží se  • Odpověz  •  To se mi líbí
Netuším co je AHM. To mě snad ani nebrali. Vždycky jen luteizin hormon, štítku a folikul stimulující hormon. Do CAR jsme s partnerem nešli, protože to odmítal. Nakonec se zadařilo přirozeně týden na to, co mi druhý lékař po půl roce marného snažení něco se mnou udělat potvrdil, že už se opravdu nic dělat nedá a dle nálezu jsem prostě 50-ti letá žena v přechodu :wink:
13. led 2013 ve 23:14  •  1 dítě  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahojte kocky. rozhodla som sa na povzbudenie napisat moju skusenost: FSH mi bolo namerane v septembri 2011 15,9. o mesiac na to sa znizila hodnota na 8,7. a v decembri 2011 som otehotnela. zial, toto prve tehotenstvo skoncilo MA v 9 tt, udajne kvoli tazkemu zapalu mocovych ciest. v aprili sme sa zacali snazit znova. v polovicke septembra 2012 som bola na hp, vsetky hodnoty boli ok ale fsh znova az 11,5. takze som si pomyslela ze zo snazenia asi v tom cykle nic nebude ... na moje velke prekvapenie som prave v danom cykle otehotnela a momentalne tahame uspene uz druhy trimester. vsetko je teda mozne a fsh sa z mesiaca na mesiac moze zmenit. dolezite su aj ovarialne rezervy, ako tvrdi moj doktorko :wink:
zelam vam vsetkym zo srdca podobne stasticko :wink:
15. led 2013 ve 12:17  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
ahojte :slight_smile:
tak ja žasnem, aké máte všetky skúsenosti. Ja som asi na začiatku. Prvé tehotenstvo mi nevyšlo, zistili mi ten problém s krvou a bez pichania si fraxiparínu sa mi babatko nevyvíjalo..takže klasický MA..inak predtým sme roky rokúce mali spolu s priateľom sex a nikdy nie tehotenstvo...to tehotenstvo bolo po stimulácií pred insemináciou a brala som kvapky GYNEX, ktoré mi veľmi pomohli a tiež aj mojim kamarátkam. Tak sme sa tešili a nie dlho...odvtedz som bola na niekoľkých insemináciách a nepodarilo sa..máme už za sebou s aj prvé neúspešné IVF..môj manžel má výborný spermiogram ale ja mám nízke AMH a preto mi pred ďalším IVF dr poradila brať DHEA...hádam som našla správnu stránku, chcela bz som začať brať aj ten D3 a melatonín, ktorý sa tu opisuje a ja dúfam, že sa to všetko dokopy môže brať :slight_smile:) všetci opisujú MACA..je to nejaký prípravoK? lebo videla som aj na nete, len neviem, či je to potrebné aj ku všetkým tým vitamínom, ktoré budem brať :slight_smile: normálne žasnem, koľko informácií sa tu dozviem, niektoré kočky sú tu múdrejšie ako lekári :slight_smile: v prípade nejakej rady budem vďačna :slight_smile:
24. led 2013 ve 20:47  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj holky :slight_smile: ,můžu k vám?Z HP mi vyšlo opravdu vysoké FSH,absolutně jsem netušila,že by se něco takového mohlo stát :frowning2: .Nechala jsem si udělat odběr na AMH,ale výsledky ještě nevím.Byl to můj první HP.A šílený šok,protože jsem před půlrokem přirozeně otěhotněla,sice to skončilo bohužel ZT,ale nechápu jak by se to mohlo takhle zhoršit za tak krátkou dobu :frowning2: .Nemáte s tím některá zkušenost?To se to vážně může zhoršit tak rychle?
6. únor 2013 ve 13:14  • Odpověz  •  To se mi líbí
@rezinka9 Tak to je super :slight_smile: ,Můžu se zeptat,jestli jsi brala nějaké léky,nebo bylinky,nebo to kleslo samo?
6. únor 2013 ve 13:18  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj, já mám FSH 10,, teď jdu na 2. IUI, ale doktor mi říkal, že je IUI asi zbytečné, že se to s mýma hodnotama asi nepovede a že by šel hned do IVF. Mám do toho ještě endometriozu. Krevní testy mi dělali pouze jednou a teď se dívám, že píšete, že se hodnota FSH mění. Mám si teda nechat udělat ještě kontrolní testy?
15. únor 2013 v 09:03  • Odpověz  •  To se mi líbí
@bera28
Ahoj. Otěhotněla jsem normálně s FSH kolem třiceti. Jsem podle doktora sice přírodní úkaz, ale porodila jsem zdravého chlapečka (ačkoli jsem měla podstoupit IVF z darovaného vajíčka). Pila jsem bylinné čaje a cvičila Mojžíšovou
21. únor 2013 ve 12:07  •  2 děti  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Ahojte dievcata, potrebujem radu... Mam 28 rokov, pred 3 rokmi MA v 9tt a odvtedy sa nedari. Po tehotenstve sa mi cyklus zmenil o 360 stupnov, je sice kazdy mesiac, no byva kratky, cca 25 dnovy, no mavam 7 dnove spinenie pred ms a asi 3 dnove po nej. V januari sme sa vybrali uz bezradny do CAR a vcera sa mi dostalo odpovede... FSH mam 22 na zaciatku cyklu, v strede kleslo 10, 7, malo LH a navyse male vajecniky s malym mnozstvom vajicok. Som v koncoch. To co ma teraz caka????????????? Stratim ms a budem v prechode, ci ako??? Cakala som zle spravy, no toto nas polozilo na lopatky uplne... A o babatku asi uz mozem len snivat... Lekar mi totizto nic konkretnejsie do buducna nepovedal, len krutil hlavou... :cry: :cry: :cry: :cry:
21. únor 2013 ve 14:17  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojte dievčatá potrebujem tiež radu. Mám 25 a už od začiatku menštruácie (od 14 roku) ma trápi nepravidelný MC. zatiaľ nemám žiadne deti, ale veľmi by som chcela.Teraz mi zistili že mám FSH a LH vysoké okolo 47 dala by sa táto hladina nejako znížiť alebo už nemám nádej niekedy mať vlastné deti? Podľa mňa nemám zlyhané vaječníky, kedže som od začiatku mala nepravidelnú menštruáciu neviete ako by som si mohla pomôcť? Možno nejakými vitamínmialebo bylinkovým čajom? Prosííím poraďte mi :frowning2: :frowning2: :frowning2:
17. dub 2013 ve 21:13  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahoj holkymám 37 rokov,,chcem vás povzbudit,všetky,ktoré majú vysoké FSH a nedaRÍ SA IM OTEHOTNIET.mám 7 ročného syna a 5 rokov
sa nám nedarilo dalšie dieta,medzitým 2 zamklé tehotenstvÁ r.2009a 2010.potom skoro 3 roky nič,navštívili sme aj IVFu
centrum,tam mi povedali,že vzhladom na vysoké FSH 21-25 ma nebudú stimulovat,že by to nemalo význam.tak som sa psychicky deptala a trápilaa trvalo mi to skoro 2 roky,než som sa s tým zmierila,i ked prišli na mna i slabé chvílky.začali sme so synom lyžovat,ja skoro po 20 rokoch,užívali sme si spolu ako rodina dovolenky,volný čas a v januári 2013 som zistila,že som tehotná,nemohla som tomu uverit.zo začiatku som to brala s rezervou,bála som sa ako to zase dopadnea teraz som v 29.týždni a v septembri by som mala rodit.som doma,už nepracujem a užívam si tehotenstvo.manžel a malý sa na malu emu velmi teší,samozrejme aj ja a celá naša rodina.ešte než som otehotnela,tak som bola u pani,ktorá pracuje s energiou a odblokovala ma,neviem,či mi to pomohlo ale ja tomu verím
a aj psychika robí velmi vela.tak dúfam,že som aspon trochu povzbudila všetky holky,ktoré mali podobný problém a dodala vám nádej,nevzdávajte to a nedajte sa debtat doktormi.držím všetkým palce.
2. črc 2013 ve 21:52  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
Dakujeme za povzbudenie :wink:
3. črc 2013 ve 21:55  • Odpověz  •  To se mi líbí
@teletubies
Ahoj, dej prosím vědět jak to u Tebe pokračuje. Mám FSH 90 (před měsícem jsem měla FSH60) Je mi 32let a teď stojím před rozhodnutím co dál....
Děkuji a držím palce :wink:
1. říj 2013 ve 12:35  •  snaží se  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj, ja som otehotnela prirodzene s FSH cca. 12 a AMH 0,38, prirodzene, v 2. cykle snazenia. Gynekolog samozrejme predtym tvrdil, ze tonie je mozne:slight_smile: To bolo ale pred 4 rokmi, teraz sa znovu snazime pol roka a nic, radsej nechcem vediet ako momentalne vyzera moj hormonalny Profil:frowning2: Zmenila sa mi menstruacia, je slabsia a nepravidelna:frowning2:
1. říj 2013 v 18:50  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojte dievcata, dnes som si bola pre papiere u gynekologa, s ktorymi idem do CAR centra a moj TSH je 64,63 ...co si o tom myslite...pisete tu, ze mate zvysene na 12 a uz je to problem, ale ked pozeram na moje, tak mi to vyrazili dych...myslite, ze to budu vediet dat doporiadku???
15. lis 2013 ve 14:54  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojte dievčatá. Mám podobný problém. 32 rokov a vraj vyšťavené vaječníky. FSH som mala v auguste 11,4 v septembri 13,1 a november 17,6. AMH mi ešte nevyšetrovali.
Som po liečbe endometiózy pri ktorej sa utlmujú vaječníky a zastavuje menštruácia tzv. umelý prechod. Po liečbe sa mi pekne tvorili foliky ale keď sa mi nepodarilo otehotnieť po pol roku (manžel má málo spermií) tak začíname prípravu na IVF. Lekár sa vyjadril že mám nízku šancu ale treba to vyskúšať.
Mala som veľa folikulárnych cýst na vaječníkoch. ktoré mi pri laparke odstránili ale sú tam zas.Ostatné hormóny mám vraj v norme. Nechápem prečo sa mi to tak radikálne zhoršuje a kde zmizli folikuly keď v auguste ich ešte na ultrazvuku bolo vidno. Menzes má stále pravidelný aj keď len 3 dňový ale silný.
Viem, že ani lekár nemôže dopredu vedieť ako budem reagovať na stimuláciu a čaká ma najvyššia dávka hormónov ale verím, že to zvládnem a ešte nejaké dobré vajíčka vyprodukujem. Dosť sme sa natrápili už kvôli manželovmu spermiogramu lebo mal najprv nula spermií a teraz po vitamínoch aspoň pár.
Život je taký krutý. Ale musíme bojovať :wink:
17. lis 2013 v 15:02  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahoj holk y,tak sa opat hlásim,18.9 sa nám narodila Emička,je zdravá a krásna.zdravím všetky holky,ktorým sa nedarí otehotniet a držím palce,hlavne sa nevzdávajte a podla vlastných skuseností psychika robí zázraky.
18. lis 2013 v 10:08  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
@jityna jak vysoke jsi mnela FSH?
1. led 2014 ve 20:41  • Odpověz  •  To se mi líbí
@corsika81 ahoj, rada by som sa opýtala..vzhľadom na zvýšené FSH sa Ti predsa podarilo otehotnieť..brala si nejaké hormony na potlacenie klimakterických príznakov a pod? ja mám FSH cez 38, a tiez ma šokovala správa že bez darcovstva to nepojde...lenže v priebehu 2 rokov som na sebe 2x spozorovala, že sa mi zväčšili a aj ma bolia prsia tak 3 mesiace. No vzhľadom na verdikt že mam zlyhané vajecniky, ma ani nenapadlo že by sa podarilo aj spontanne...no a tu ma zaujíma ako dalej...keby som zistila že som tehotná, tak treba hned nasadit lieky na udrzanie? Lebo u mne to skoncilo tak že som brala dalej femoston a prsia prestali boliet....myslís ze sa mi podarilo aj spontanne?
21. únor 2014 ve 13:58  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahoj te dievčatá,ja som mala FSH 21-25,teda dost vysoké.a predsa som spontánne otehotnela,myslím si,že psychika urobila svoje,zmierila som sa s tým,že dalšie deta mat nebudeme,stimulovat ma nechceli.ale trvalo mi to 2 roky a nebolo to pre mna jednoduché.a to lekári vraveli,že spontánne nemožem otehotniet.a osobne si myslím,že mi pomohla pani,ktorá pracuje s čakrami,energiou a po 2 hodinovej seanse ma odblokovala,vravela,že som zdravá žena,ale mám zle prúdenie energie v tele a hlavne v oblasti reproduk,orgánov,je to seriozna pani,prebrali sme toho vela a nie všetky informácie mi boli príjemné.bola som u nej v polovici septembra 2012 a v cecembri som musela otehotniet,zistila som to 10.1.2013.teraz má Emička 5 mesiacov a 18.3 bude mat 6 mesiacov,je nádherné živé dieta,taká akčná holčička,naše zlatíčko.sme radi,že ju máme a hrozne ju lubime.aj náš syn dalibor.holky,viem,ako sa cítite a čo prežívate,držím vám palce a verím,že sa vám podarí otehotniet čo najskor.materstvo je úžasné a najkrajšie v živote.tak držím palce!
2. bře 2014 ve 21:41  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
AHOJ holky moje FSH po třech měřeních bylo 89, 49 a 39, vypadá to že pomalu klesá ale naději na vytvoření svých vlastních vajíček je naprosto nulová. Doktorka mi teď řekla že s takovými hodnotami se nedánic dělat a stav mých vaječníku je k přirovnání k 60ti leté ženě. takže v mém případě připadá v ůvahu čekání na darovaná vajíčka. Tohle je tedy moje zkušenost a i když by hodnoty klesly tak šance ne nulová. Takže se s tímhle smižuji a čeká mě návštěva CARU.
28. bře 2014 v 15:50  • Odpověz  •  To se mi líbí
@bambussska ahoj, nevěš hlavu...laboratoř je jedna věc...taky mám šílený hodnoty a na ultrazvuku antrální folikuly v obou vaječnících mám...
@sisi76 dakujem za povzbudenie...super, dáva mi to nádej :slight_smile:
17. kvě 2014 ve 13:28  •  snaží se  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
ahojky.je mi 36let a snažíme se o další mimi 16m, zatím marně. výsledky HP a štítky jsou ok. fsh je 8,3 prý mírně zvýšené, hraniční. výsledky amh ještě nepřišly. pokud by amh bylo ok podařilo se vám při této hodnotě fsh otěhotnět normálně nebo jste museli na iui či ivf?
vaječníky po clostíku začali fungovat,folikuly dorustají ale bohužel sami nepraskají,musím chodit na pregnyl. sliznice ale stále nechce dorůstat a nic na ni nepomáhá.
13. čer 2014 v 17:12  • Odpověz  •  To se mi líbí
Právě jsem otevřela tyto stránky, abych vložila inzerát na prodej Gonalu, který už nepotřebuji a zkusila jsem otevřít diskuzi, na které jsem ,,visela" před cca 1,5 rokem. Musím říct, že mi pomohla, i když spousta lékařů pořád varuje před informacemi na internetu. S manželem se nám nedařilo otěhotnět, a protože jsme starší, nečekali jsme dlouho a zašli pro pomoc do CAR, kde mi řekli po vyšetřeních, že šance na miminko jsou nulové s hodnotami FSH 20,5 a AMH 0,01, prý nemá smysl ani hormonální stimulace a hned mi ukázali protokol na darovaná vajíčka...s pláčem jsem odešla...Přestože jsem měla chlapa, který by mě podpořil v čemkoli, nechtěla jsem ortelu doktoru podlehnout a studovala jsem vše na internetu. Veškeré rady stejně ,,postižených žen" jsem sepsala, pořídila vitamin A, C, D ( zvýšená dávka), Mamavit, kontryhel ( ten jsem pila jen do poloviny cyklu), čaj Mojžíšové, v polovině cyklu jsem jedla pálivá jídla s chilli, polykala kapky ptačího jeřábu, mateří kašičku a cvičila Mojžíšovou poctivě každý večer. Je pravdou, že jsem nakonec přeci jen jednoho doktora přesvědčila o hormonální stimulaci, ale když jsem si odnášela Gonal domu, byla jsem už těhotná 5 týdnů, takže na něj ani nedošlo a protokol na vyplnění budoucí dárkyně vajíček jsem hodila do koše. Dnes mám zdravého chlapečka a denně za něj děkuji. Proto Vas tu dnes chci povzbudit a podpořit ať se rozhodnete pro cokoli, výsledek prostě stojí za to, at je ta cesta jakakoli. Já jsem ještě před radikálním řešením zkusila vše ostatní a vyšlo to, ale uvnitř jsem přijala i tu myšlenku, že miminko bude, i když s darovaným vajíčkem. Ale je vidět, že hodnoty mimo normy doktorů někdy tak významnou roli nehrajou:slight_smile:
21. čer 2014 ve 23:06  • Odpověz  •  To se mi líbí (3)
@sallman a ked siotehotnela...DHEA si brala dalej, ci si to mala hned vysadit?
@maraton13 tak to jsi měla hodnoty na chlup stejný se mnou :grinning:
19. črc 2014 ve 13:54  •  snaží se  • Odpověz  •  To se mi líbí
@maraton13 děkuju za článek dal mi naději
21. črc 2014 ve 20:38  • Odpověz  •  To se mi líbí
Jdi na stranu:   Zruš
Tvůj příspěvek