Nemám menstruaci a chtěla bych otěhotnět

luca77
6. led 2014

Ahoj, potřebovala bych poradit. Je to už 5let co nemohu otěhotnět. Mám za sebou 1x IUI, laparoskopii, lázně, 2x pokus o IVF, ale vždy mi to bylo zrušeno, nereagovala jsem na stimulaci, nerostly mi folikuly nebo byly malé 😒 V CARu mi dr. doporučila zkusit IVF s darovanými vajíčky (zavedeno 11/2012 a 03/2013), to jsem podstoupila 2x a neúspěšně! Poslední cca tři roky bojuji s menstruací, po užívání Utrogestanu jsem to celkem dostávala, někdy jsem si nechala píchnout i Agolutin. Zavádění Utroše mě moc nebavilo, tak jsem to řešila spíše tou injekcí, než do sebe cpát pořád hormony. Teď je to tak, když si nechám píchnout Agolutin, který jsem si nechala v CARu předepsat , tak MS téméř nemám. Spíš jen při utírání papírem. Naposledy jsem si to nechala píchnout někdy v září. Od září jsem MS vůbec neměla. Diagnóza zní: Neplodnost! AMH mám 5,32. Zkoušela jsem od srpna 2013 pít bylinné čaje, užívat různé preparáty na podporu MS atd. , před vánoci jsem se vším skončila. Je mi 36 let. Co by jste mi poradily? Děkuji.

verulix
15. led 2014

Ahoj, nemám sice stejné zkušenosti,ale jen tak pro jistotu, byla jsi na genetice a imunologii? Já už bych si radši ověřovala všechno na tvém místě. A u ivf jsi měla vždy stejný protokol?

luca77
autor
18. led 2014

@verulix Ahoj, jasan, že mám za sebou genetiku a imunologii. Genetika Ok, a po imuno vyšetření jsem užívala Prednison. U IVF jsem vyzkoušela krátký i dlouhý protokol a vždy mi byl zrušen. Teď uvažuji s novým přítelem, že se ještě zkusíme poradit v jiném CARu. Bych potřebovala dokumentaci z CARu, tak snad to nebude problém 😒 Naši by už taky rádi chtěli nějaké vnouče 😒

verulix
18. led 2014

Na nějaké diskusi jsem četla,že výpis dokumentace je kolem 300kč a dostali jen pár řádků textu. Nevím v kterém Caru jsi byla,ale zkusila bych nějaký, který je pod fakultní nemocnicí. Jsou tam daleko důslednější a posílají na více vyšetřenía navíc stojí to i o tisíce míň. (Např. můj manžel musí na zákrok mesa/tese a ve FN Olomouc je jen za 500kč a v soukromém caru je to nejlevněji od 10tisíc a v Praze dokonce 40tisíc u specialisty! nechápu) Držím palce ať už se dočkáte 😲

melis7
19. led 2014

@luca77 Myslím,že ten jiný CAR je dobrý nápad. Oni nemuseli udělat nic špatně,ale z psychického hlediska začínáš od znovu a třeba to pujde lépe.
Ještě mě napadá zkusit čínskou medicínu.Mojí kolegiňce to zabralo tak dobře,že po 6-ti letech léčení v CAR nica po myslím půl roce chození k paní doktorce přez čínskou medicínu a pití asi milionu čajíčků, tak najednou čeká dvojčátka.
Není to teda úplně levná záležitoust,ale to IVF taky ne.
Ještě mě napadlo zkusit hormonální jogu,na tu jsem taky slyšela samou chválu. Zkus se mrknout na www.hormonalni-joga.cz
Moc držím palec,ať něco zabere

luca77
autor
19. led 2014

@verulix Chodili jsme do Motola v Praze.

verulix
21. led 2014

Hmm,tak tam by to snad mělo být dobré- kolik tam stojí 1 IVF celkově i s nadstandartem? no ale stejně bych to zkusila i jinde. Každý CAR má jiný postup, tak třeba jiného doktora něco napadne.

renusiq
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
nikolav
28. led 2014

@luca77 ahoj mám stejný problém. Nemám menstruaci. A co hůř dle všech lékařských vyšetření jsem v pořádku!!!! Ale MS mi sama nepřijde a o ovulaci bych si mohla nechat jen zdát. Na Clostibegyt atd. jsem nereagovala. Na IVF špatně. Musela jsem si pichat delší dobu. Odebrali mi 11 vajíček. Dostala jsem hyperstimulační syndrom. Takže jsem nemohla jít ani na KET. Zamrazili nám 4 nejlepší. Zavedli jedno a chytlo se, ale potratila jsem. Po potratu mi všichni lékaři říkali jak dostanu MS. No nedostala jsem. No pak jsem šla na další KET. To už se vůbec nechytlo. A to dle doktorů byly embrya top kvality. Doktor mi řekl, že už jsem měla být z takových embryí těhotná. No nejsem. A ani neví proč. Mám během dvou let za sebou hormonální profil (OK), laparoskopie (vše ok nic se nenašlo), hysteroskopii (také vše ok), léčbu Norethisteronem, Clostilbegytem, Tamoxifenem a nic. Teď už jen čekám na výsledky imunologie, genetiky a srážlivosti krve. Poslední tři vyšetření. A už teď vím, že nic nenajdou a já už se z toho zhroutím. Je mi 22 let. A nefunguji ani jako žena. A IVF taky nic. A co je na tom nejhorší, že podle všech těchto vyšetření jsem zdravá. Tak pak nevím. Podali jsme si žádost o adopci.

bonavoxa
28. led 2014

Ahoj, sice jsem neměla až takový problém, protože menstruaci jsem měla. Ale velice nepravidelnou, silnou. Ovulace jen tak na náhodu. Nejprve jsme dala na doktory a cpala se hormonama. Sama jsem zdravotník, tak to bylo nejjednodušší. Pak jsme to ale vzala z opačného konce a řekla si, že otěhotnění pustím z hlavy a trochu si dám dohromady organismus. Málo sacharidů a polysacharidů ve stravě, pohyb na vzduchu, relaxace, zelený ječnen, Chlorella, Spirulina, Acai, Maca,...prosté jsme se začala zajímat o přírodu...a nakonec jsem byla těhotná. Určitě to není cesta pro všechny, jsou různé problémy, ale třeba se u někoho taky stane zázrak.

luca77
autor
29. led 2014

@nikolav Ahoj, no já taky nevím co se mnou hodlají dělat, hlavně se mi zase do toho kolotoče moc nechce, ale když bych věděla, že mi nějak pomůžou, tak prosím 🙂 Můj nový přítel má 3děti (věk 20, 18, 15) , žijou s námi, ale to je o ničem jiném, nejsou moje! Ty jsi ještě poměrně mladá, to už nechápu vůbec, že to u těch mladých holek nejde a ještě když ti říkají, že jsi v pořádku 😒 Já už jsem o adopci také přemýšlela, to je vyřízené tak do cca 3let,co? Třeba uvidíš, někdy to tak je, že se zadaří, když ta dvojice zažádá o adopci.

nikolav
30. led 2014

@luca77 To já také ne. Už jen čekám na výsledky z krve. Jinak mám vše za sebou. A hodně se bojím, že mi nenajdou nic. Pak už je to buď a nebo. Což je dost na psychiku drsné. Hlavně při potratech. Ale i při nepovedených pokusech. A nemluvím o tom, že těch léků do těla co jde. Ale tak co by jsem pro miminko neudělala. Chápu, že to není tak jako mít vlastní a k tomu od malého miminka a vidět jeho pokroky a tak. To je k nezaplacení. Jsem sice mladá, ale všechno tohle mám po vysazení antikoncepce. A myslím, že nejsem jediná. Já bych to zakázala, aby plošně dávali gynekologové HA všem. Já jsem chodila od 15 ti let na gynekologii. Vždy na preventivku. MS jsem měla od 13ti let a nepravidelnou, ale většinou okolo 40ti dní. Ale gynekoložka mi, ale nasadila HA, že se to tím upraví. Bylo mi 15 a byla jsem blbá. Po vysazení jsem měla akné horší než v pubertě. A nic na to nezabíralo. Bylo to strašné. A menstruace nikde. Byla jsem nešťastná. Navíc jsem pak šla na laparku kvůli velkým bolestem při pseudomenses když jsem brala HA. Můj nový gynekolog mi hned HA vysadil a poslal hned na laparku, protože měl podezření na srůsty. No nic se nepotvrdilo. Vše mi to dělala HA. No a vzpamatovávám se doteď. Nic mi na testech nenašli. MS nemám doteď. IVF se mi nepovedlo. Jediné co mám tak androgeny u horní hranice. Ale stále v normě. No a to je vše. A IVF z top embryí nevyšlo. Prvně jsem nemohla jít na ET kvůli OHSS. No a pak KET vyšlo, ale potratila jsem a další KET už nevyšel vůbec. Takže jsme si teď podali s manželem žádost o adopci. A i kdyby se nám to povedlo tak si dítě stejně adoptujeme. A adopce je vyřízená dle kraje a dle toho jaké máš požadavky víš?

luca77
autor
1. únor 2014

@nikolav Mě řekla dr., že mi neuzrávají vajíčka, že tedy jako rostou, ale nedotáhnou to do konce! Kamarádka měla to samé, tak jí nasadily léky, šli na umělé a teď má 6měsíční krásnou dceru...to říkám, že je fakt štěstí, když se to někomu podaří hned! Ale ona neměla problém s menstruací 😒 První dítě má přirozeně počaté a druhé jim nešlo, ale zase tak dlouho to netrvalo. Dělali ti vyšetření jakou máš zásobu vajíček, jmenuje se to AMH? Já mám 5,32 a dr. mi řekla, že to je 2x nižší než má být, ale co jsem už tak četla na diskuzi, tak jsou holky, které mají mnohem nižší a otěhotněly! Já jsem nikdy právě neměla problém s MS, vždy mi chodila jak hodinky, také jsem chodila na pravidelné kontroly a o to víc mě to překvapuje, že s tím mám teď takovéhle problémy! Je hrozně moc párů, kteří nemohou mít děti, je to smutný. Jak říká můj brácha: cikáni nemají na hormonálku, tak jim to jde jak po másle - necpali do sebe ty sračky, že to musím tak říct. A vám řekli za jak dlouho by asi tak mohla být vyřízená adopce?

rudolflenka
1. únor 2014

Ahoj holky potřebuju poradit ... v září jsem vysadila HA, v říjnu jsem dostala spontánní MS, ale pouze 3 dny a velmi slabě. I tak jsem se radovala a říkala si, že to teda bude asi v pořádku a bude to jen lepší...jenže je skoro únor a já žádnou další MS nedostala. Beru kapičky Gynex, ale zatím bez výsledku. Všichni tady tvrdí, že mám ještě počkat, že je to brzo, ale já teda nevím, jestli jít na píchanec na vyvolávačku - co to všechno obnáší - rizika, cena a jestli to fakt pomůže. Je to na hormonální bázi, tak se mi moc nechce si tělo zase zanášet, ale kdyby to mělo pomoct....? Trochu se bojím, že to sice přijde, ale pak zase nic...máte s tím některá zkušenost? Díky. L 🙂

nikolav
2. únor 2014

@luca77 Nevím jestli mi dozrávají vajíčka, možná ne. Ale to se zeptám doktora jak půjdeme do CARu pro výsledky. Už jsem si napsala na papír na co vše se ho chci zeptat a tak si to sepisuji čím by to mohlo být a co už jsem podstoupila. A zásobu přesnou hodnotu nevím, ale vajíčka mám prý velmi kvalitní. Teď jde o to jestli nejsou geneticky špatná. Jestli mi vyjdou výsledky dobře. Pokud by vyšly výsledky OK, tak mám defakto velmi kvalitní vajíčka a bude problém v mém těle. Já problémy až takové neměla. Prostě jsem jako patnáctiletá měla jen nepravidelnou MS a v té době to gynekoložka asi plošně řešila HA. Když jsem za ní přišla, že při MS při braní HA mám šílené bolesti a křeče podbříšku nevěřila mi a poslala mě k psychologovi. Tím jsem tam práskla dveřma a šla jinam. Bohužel další gynekolog si taky nevěděl rady. A až jsem se vdala tak jsem šla k jinému a ten mě hned poslal na laparku. Ale prostě myslím, že to bylo HA. No a tak jsem ji vysadila. No a od té doby mám takové problémy. Hold jsem to nikdy neměla brát. A myslím, kdybych tu nechutnou HA nikdy nebrala mohla jsem být v pořádku. A hrozně mě štve, že jsem mladá a chtěla jsem být mladá maminka a kvůli zkurvené HA nemůžu. A vyřízenou adopci no za hodně dlouho. Protože máme celkem nároky a jsme mladí. A oni upřednostňují dávání miminek párům až okolo třicítky až čtyřicítky, protože by to mohla být jejich poslední šance dostat miminko. Což mi přijde dost diskriminační. Takže nám bylo naznačeno, že budeme čekat velice dlouho. Navíc žijeme v kraji kde se na dítě čeká nejdéle z celé ČR. Takže je to k hovnu. A sere mě to. Co se dá dělat.

luca77
autor
4. únor 2014

@rudolflenka Ahoj, to že ti píchnou Agolutin, tím nic nezkazíš, zkus to! Agolutin je to taková olejová konzistence. Když jsem si nechala Agolutin píchnout, tak jsem platila asi jen 10,- Kč 😉 Ted po posledních vyvolávačkách jsem měla MS jen nepatrně a dá se říct, že jen na papíře. Naposledy jsem měla MS v září a momentálně si nenechávám ani píchat injekci.

janib
5. únor 2014

Ahoj, já jen píšu, holky nevzdávejte to!!!! Zkuste jít na diskuzi REPROFIT Brno, tam dělají opravdu zázraky!!! Spoustu holek tam přešlo a mají mimi a já jsem důkazem. Já po vysazení HA jsem měsíčky nedostávala vůbec a že jsem čekala dlouho, tudíž ovulace taky žádná. Hormonální profil totálně mimo...:( Zkoušeli jsme Clostík, ale absolutně nic. Jelikož mi už bylo 35 moje doktorka mě poslala rovnou do Reprofitu a hned z prvního IVF máme krásnou holčičku. Vím, že u Vás je to možná jiný případ, ale v Reprofitu se Vám věnují na 200%, opravdu jim tam jde o to, aby jste otěhotněli a bylo vše v pořádku. Sice to něco stojí, ale tady z vás peníze rozhodně jen tak tahat nebudou.
Ještě teď když se dívám na moji 3-letou holčičku, nepřestanu děkovat tam nahoru za tak krásný zázrak...🙂)) a že zrovna já...🙂))
Držte se, zázraky se dějí a dostavují se když to nejméně čekáte, držím pěsti!

rudolflenka
7. únor 2014

@nikolav tyjo, to co píšeš je teda drsný...mě je skoro 24, říkala jsem si, že jsem mladá a že se to nějak srovná...no dneska jsem byla na gyndě - dal mi píchanec na vyvolání MS, dg. polyc.vaječníky ☹ takže čekám jestli MS přijde a podle toho se to bude dál řešit + mě bude dělat ten hormonální profil....absolutně jak říkáš. Před HA jsem měla cyklus pravidelný a normální, akné skoro nebylo...po vysazení (září) jsem jeden velkej beďar, ale hlavně vůbec nemám MS...+ teda ten nález PCOS ☹ opravdu, jestli jednou budu mít dceru, tak jak šáhne na HA urazím jí pracky 😀 ...

nikolav
7. únor 2014

@rudolflenka No je to drsný, ale je to tak. Já teď čekám na výsledky genetiky, imuna a srážlivosti krve. Jestli mám PCO nevím. Ale poznalo by se to na UZ a nikdo mi nic takového neříkal. Musím se na to teď doktora zeptat. Já teď dostala MS po té své léčebné kůře. Ale uvidí se jestli to byla jen náhoda a nebo to opravdu funguje. Já už bych v životě HA do sebe nedala. Ani omylem. To co mi to způsobilo tak to rozhodně za to nestálo. Je to strašné.

nikolav
7. únor 2014

@janib Já do Reprofitu chodím a zatím žádný zázrak se nekonal. Prvně cyklus s Tamoxifenem a nic. Pak IVF z toho jsem měla 12 oocytů a z nich 8 vajíček. Všechny se oplodnili. Do 5. dne kultivace to dotáhlo 6 embryí. Z toho nám ty 4 top zamrazili. Na ET jsem jít nemohla, protože jsem měla hyperstimulační syndrom (budu ho mít už vždy při IVF 🙄 ). Pak jsem šla na KET z toho jsem otěhotněla, ale potratila v 5. týdnu. Další KET nevyšel už vůbec. Byla jsem po tom na hysteroskopii. A také mi brali krev na genetiku, imuno a srážlivost krve. Na výsledky čekám. Embrya jsem měla dle lékařů top top top kvality (2x HB, 2x XB) a těhotná nejsem a zázrak se v Reprofitu nekonal. Ani mi nikdo nedokázal říct, proč nemám MS a to tam chodím už více než rok. Všechny výsledky (laparka, hormonální profil, atd.) mám v pořádku. Teď jen počkat na výsledky. Pak jsem zvědavá když vyjdou OK co budou dělat dál. Protože MS nemám a neví proč ne. Ovulaci nemám a také nevědí proč. Mám delší první fázi mého cyklu necyklu a tu také nedokáží stáhnout na míň. A těhotenství také nic. Na zázrak v Reprofitu stále čekám. A to chodím k Machačovi.

rudolflenka
7. únor 2014

@nikolav já bych to nezvdávala, jsi ještě mladá a na co medicína nestačí ... - třeba se to podaří přirozeně až to budete nejmíň čekat...a obdivuji, že si chcete dát takhle brzy žádost o adopci (bez ohledu na dobu řízení) ...ona adopce není procházka růžovým sadem (ani v budoucnosti, všechny ty problémy - znám ze zkušeností párů okolo mě)...já bych do toho samozřejmě za jistých okolností šla taky, ale manžel to rezolutně odmítá, že nebude vychovávat cizí dítě :( tak mi nezbývá doufat, že otěhotním a bude vše ok 🙂 a jak dlouho už se snažíte a jak dlouho MS nemáš? 😕

nikolav
7. únor 2014

@rudolflenka Mladá sice jsem, ale kvalita vajíček a plodnost bude s věkem jen klesat :-/. Žádost už jsme si podali. Teď v únoru dojde sociální pracovnice na šetření a pak pošle vše na krajský úřad a budeme čekat na potvrzení a na pozvání na přípravku a psychotesty. Taky aktivně hledám maminku do přímé adopce. A mě to nevadí. Sama mám nevlastního taťku a jsem ráda, že ho mám. Od 4 let mě vychovává on a za vlastního bych ho nevyměnila. Takže v tomto směru problém nemám. Bohužel pro nás bude adopce o to těžší, že jsme mladí. To nám ta sociální pracovnice řekla, že budou dávat přednost starším párům přednost, protože by to mohla být jejich poslední šance na miminko. Co se dá dělat. Je to diskriminační, ale musíme to vydržet. Sice bych dala přednost vlastnímu a nebo přímé adopci, ale musíme to vydržet, pokud chceme dítě. Jinak se snažíme 2 roky a 5 měsíců. Po vysazení HA mi MS nedošla. A když jsem ji brala a měla jsem tu super pseudomenses při braní HA tak jsem měla strašné bolesti při ní. Pak jsem ji vysadila a za dva měsíce šla na laparku s podezdřením na endometriozu. Ta se nepotvrdila. A od té doby se léčím. A od té doby nemám MS atd.

rudolflenka
7. únor 2014

@nikolav tak s věkem plodnost klesá to je pravda, ale píše se o dost případech, kde byla "neplodnost" a po letech otěhotněli...dokonce znám pár, co otěhotněl po 2 adopcích....s adopcí držím tedy palečky, ať máte mimi co nejdřív a pak uvidíte co dál 🙂

janib
7. únor 2014

@nikolav Já byla přímo u Dr.Koudelky... Držím moc pěsti, znám odsud spoustu holek, co už ztrácely poslední naději a mají doma miminko a naopak jsi první, komu se nedaří... Skóre je dobré, věřím, že se to u Tebe zlomí...🙂)) Vím, že se mi to mluví, když už mi ten poklad spí doma v postýlce, ale jak holky psali, jsi mladá, času "relativně" dost, uvidíš, že se zadaří, hlavně věř... Držím moc pěsti a budu koukat, až se tu časem objeví od Tebe zpráva, že si zázrak našel i Tebe...🙂

nikolav
7. únor 2014

@rudolflenka Určitě nevzdáváme se. Jdeme do klasické adopce, popřípadě do přímé adopce a taky se ještě pokusíme o svoje. A uvidíme co vyjde. Snad se vám taky brzo povede miminko. A v CARu už jste byli? Nebo chodíte někam? Nebo zvažujete teprve?

rudolflenka
7. únor 2014

@nikolav já jsem to teprve dnes začala řešit, dnes mi dr řekl, že mám PCOS, což může mít vliv na plodnost - dokonce až neplodnost.....tak jsem z toho taková rozhozená. Právě čekám po té injekci na MS a jestli přijde, tak mi udělá ten hormonální přehled, když ne, tak asi nasadí nějaký léky na ovu- přesně nevím...Tím testem na hormony zjistí, jestli nemám moc toho testosteronu (což snad, ne - chlupatá nejsem, obézní taky ne...apod) -to je ta horší varianta....no a pokud se MS a ovu sama nerozběhne, tak říkal, že se to bude řešit práškama a že CAR vidí až jako uplně poslední možnost (že prý jsme ještě hodně daleko) a že se ještě dá udělat nějaká operace apod....tak uvidíme, byla bych ráda, kdyby to šlo co nejpřirozeněji ☹ doufám, že se obejdeme bez CARu (to by manžel asi těžko nesl, ještě jsem s ním o PCOS nemluvila) achjo ☹

nikolav
8. únor 2014

@janib Díky moc snad se ten zázrak objeví. A odnesu si ho z Reprofitu. Uvidíme co výsledky. Nebudu zastírat, že se bojím, že se opět nic nenajde. A tím pádem ani nebudu vědět, proč to nevychází. Mě první KET dělal Koudelka a druhý Štelcl. Doufám, že nebudu jediná komu se v Reprofitu nedaří. Už jsem uvažovala i nad změnou. Ale po tom co mi napsal primář z Heliosu, tak bych tam v životě nešla.

janib
8. únor 2014

@nikolav Jo, jo, právě z Heliosu odešlo hodně holek do Reprofitu... Třeba jeden příklad, jedna holka tady nemohla mít vůbec děti, už uvažovali nad darovanými vajíčky a najednou byla těhotná přirozeně...🙂)) Sice potratila, ale dalo jí to novou sílu bojovat, protože se jí ten zázrak stal a věděla, že to jde... Nevím jak teď, už jsem o ní neslyšela, ale snad... Takže nevzdávej, držím palce a čekám na dobré zprávy, na výsledky, kde konečně objeví co se vlastně děje a za 9 měsíců zázrak v náruči... Moc Ti to přeju a držím pěsti ze všech sil...

nikolav
8. únor 2014

@rudolflenka Ahaa no tak to chápu, že jsi z toho rozhozená. Můžu ti popsat svoji cestu. Brala jsem HA a měla jsem u toho hrozné bolesti. Změnila jsem doktora, protože jsem se přestěhovala. No a on mi vysadil HA a poslal na diagnostickou laparoskopii. Na té nezjistili nic. Ale po vysazení mi nechodila MS. Takže jsem byla jednou, dvakrát, třikrát na vyvolávačce. Po té jsem to dostala, ale bez ní ne. Po tomto mi doktor předepsal Norethisteron na tři měsíce. Přesné užívání si už nepamatuju. Při něm jsem MS měla (je to prášek se kterým se oddaluje MS a po něm MS dojde vždy) po léčbě Norethisteronem, ale opět nic. MS to nenahodilo. Ovulaci jsem neměla. Takže potom mi dal Clostilbegyt. No na ten jsem nereagovala. Ovulace nebyla a MS taky ne. Hormonální profil v normě. Jen hodnota androgenů byla u horní hranice, ale jinak vše v normě. Toto trvalo rok a něco. Doporučil mi objednat se do CARu, že on už mi víc napsat nemůže. Tak jsem se objednala. V CAR jsem podstoupila léčbu Tamoxifenem (je silnější než Clostilbegyt, můžou ho napsat jen v CARu a nebo specialita a jinak se používá na léčbu rakoviny prsu, ale toho se nelekej). Taktéž jsem nereagovala. Pak jsem šla na IVF. Pichala jsem si Menopur (viz. v mém fotoblogu album) a odebrali mi 12 oocytů. Z toho 8 vajíček a všechny se oplodnili. Z těch 8 to 6 dotáhlo do 5. dne kultivace. Ale jelikož jsem měla OHSS, tak jsem nemohla jít na ET a zamrazili se 4 nej. Pak jsem šla na KET. Z toho se miminko uchytilo, ale v 5. týdnu jsem potratila. Důvod neznámí. Pak jsem si dala pauzu a zkoušela jsem cvičit. No MS stále nikde. Chodila jsem opět na vyvolávačky. Pak jsem šla na další KET. Ten byl neúspěšný úplně. Jen teda chci říct, že u obou KET, jsem měla řízený cyklus estrofemem. A pak jsem brala Utrogestan. Po tomto neúspěchu mi brali krev na genetiku, imunologii, srážlivost krve. A taky jsem byla na hysteroskopii a histologii. Bez nálezu. No, ale po tom neúspěchu jsem si nařídila svůj režim. Ráno čaj báby radnické na lačno, pak jedna lžička femigardu v 50 ml magnezie, pak se nasnídám. Pak vypiju 500 ml kontryhelového čaje a vezmu si vitamin E 400 mg, před obědem opět lžička femigardu rozmíchaná v 50ml magnezie a pak oběd. Před večeří si dám Nosifol a pak lžička femigardu v 50 ml magnezie a večeře. Po večeři kontryhelový čaj. A 30 minut před spaním vypiji opět 500 ml čaje báby Radnické. A během celého dne vypiju ještě cca litr magnezie. Piju to tak od 20.12. a 29.1. mi došla MS!!!! Zcela bez bolesti a trvala pět dní a krvácení bylo tak akorát. Teď uvidíme, jestli přijde MS i dál a nebo to byla jen náhoda. Uvidíš třeba ti zaberou první léky co ti doktor dá a do CARu nebudeš ani muset. Držím moc palce.

nikolav
8. únor 2014

@janib Děkuji moc. Já se nejvíc bojím toho, že nic nenajdou. Úplně se modlím za to, aby aspoň něco našli a odhalili příčinu. Já jsem v Reprofitu z jejich přístupu spokojená, ale zatím výsledky žádné. Ale tak třeba budou. O té změně jsem uvažovala, ale po tom co mi napsal ten primář tak bych tam v životě nešla. Uvidíme co nám pan doktor v březnu řekne a co bude dál. Doufám, že to vyjde.

luca77
autor
16. únor 2014

@nikolav Ahoj, taky přemýšlím, že si zažádáme o adopci, včera jsem si o tom četla na adopce.com . Dočetla jsem se, že pokud někdo z partnerů už má děti z předchozího vztahu, tak se to tím také pozdrží, nezajímá je, že nám to spolu nejde! ☹ Tak mě to celkem zklamalo...mě bude v říjnu 37let a přítelovi v dubnu 40let ... pořád přemýšlím, zda mám dojít na úřad pro formuláře...tak zažádat můžeme a uvidíme...a ještě bych zkusila změnu CARu, přece jenom mám ještě jeden "hrazený" pokus.