Nepravidelné měsíčky, máte zkušenost?

duckisek
28. črc 2012

Ahoj holky, mám takový problém. Mám hodně často nepravidelnou menstruaci, někdy jí mám tak jak jí mám mít,ale většinou ne. Máte s tím někdo zkušenosti a můžete mi poradit co mám dělat? Moc děkuji ☹

slundo
28. črc 2012

ná já osobně to nikdy neřešila, mamka mi říkala, že se jí to srovnalo až po dětech. otěhotněla jsem v pohodě a po porodu mám menstruaci ok 🙂 Pomůže HA, jinak záleží na spoustě věcí - tělesná váha, nemoc, stres.... z bylinek zkus pravidelné pití kontryhelového čaje a nějaké bylinné kapky. Zmiň se svému gynekologovi, který tě kdyžtak vyšetří, aby zjistil, jstli není problém jinde .

jenny.kay
28. črc 2012

Měla jsem to tak od puberty, pak jsem v 17 letech začala brát HA, ta to srovnala (naběhl umělý cyklus) a po vysazení šíleně rozhozené. Naštěstí jsem brzy otěhotněla a malá se projevila jako super mechanik a krásně to uvnitř poštelovala 🙂 Sice jí to seřízení trvalo skoro 9 měsíců, ale od porodu +- pravidelnost s rozdílem pár dnů. Pokud ty cykly nejsou vyloženě strašně rozházené (např. je to jen v rozsahu dní), tak bych to asi tolik neřešila. Pokud je nepravidelnost velká, měl by poradit gynekolog. Někdo si tu chválí gynex, pro mě to byly vyhozené peníze, absolutně nefungovalo.

duckisek
autor
28. črc 2012

Děkuji zkusím to 🙂

veruska007
28. črc 2012

@duckisek Měla jsem vždycky nepravidelný cyklus. Na zpravidelnění jsem dostala od dr. předepsanou antikoncepci, ale po jejím vysazení jsem měla cyklus ještě horší, nakonec jsem ms neměla přes půl roku. Jiná dr. mi doporučila Sarapis (obyčejný), krásně mi pomohl. Teď kojím a cyklus mám rozhozený pořádně, tak doufám, že jak přestanu kojit, tak se zase srovná.

duckisek
autor
29. črc 2012

Děkuji doufám, že to pomůže 🙂

lucoska29
10. zář 2012

Ahojky, taky trpím neskutečně rozohozeným cyklem. Nikdy jsem ho neměla pravidený, ale te|ď už je to fakt síla. Dnes je to 60 DC a stále nic. Od ledna se mi podařilo jednou menstruovat "v termínu", jinak je to průměr 53. Přestěhovali jsme se a je strašně moc práce a snažíme se o mimi, tak to přisuzuju tomuto hektičnu. Testovala jsem ovulaci, nikdy jsem z ovulačních testů nic nezjistila a čím víc jsem na mimi myslela, tak to bylo horší. Přes léto, když byl trošku klid, tak se to stabilizovalo, ale tento měsíc mě fakt dostal. Ovulaci už ani neřeším, protože pravděpodobně ji ani nemám.Tak povalím k Mudře, ať se mnou něco udělá. Jen doufám, že to bude nějaká banalita. Jsem takový pitomec, že pokud vysloveně nehoří, tak k doktorům nelezu.