Polycystické vaječníky a umělé oplodnění bez partnera

nikushe
21. lis 2017

Ahoj holky, Uz 3 rokem resim problem. Jsem bez menstruace. Konecne mi udelali testy a rekli mi, ze mam polycysticke vajecnikya mam nejake dva hormony prehozene ci co a doporucili mi otehotnet v rozmezi 20-25 let, protoze uz takhle to bude pro me tezke a cekat pote dyl je sance uplne miniaturni a skoro nemozna. Jenze ja partnera zadneho nemam, mam velky strach a od te doby, co mi to oznamili jsem uplne na dne. Je nekdo, kdo i presto, ze nema partnera a mel stejne problemy sel na umele oplodneni nebo neco podobneho? Nevim, co si o tom myslet.. vim, ze je dost vyjimek, ale i tak mam strach.

aidelina
21. lis 2017

Ahoj, ráda bych Tě trochu uklidnila. Sama mám polycystické vaječníky a teď čekám zcela přirozeně své druhé dítě. Nevím, kolik Ti je let, ale předpokládám, že jsi ještě mladá. Chápu, že Tě řeči doktorů vyděsily, sama jsem je slýchala dlouhá léta... Jako že když neotěhotním hned (to mi bylo asi 20), tak už to pak nepůjde... bla bla bla...
Být Tebou, zkusila bych si dát v prvé řadě do pořádku hlavně zdraví, kondici, mně tehdy na srovnání cyklu hodně pomohl Sarapis. Často prý pomůže jen srovnání hmotnosti na zdravou váhu.
Hlavně se zkus trochu uklidnit, spousta holek o PCOS ani neví a má zdravé děti. A určitě nemá smysl se vrhat do dětí za každou cenu. Až budeš jednou děti chtít, dá se to různě řešit.

miska2611
21. lis 2017

Ahoj, neboj, šance tu je, i když zatím nemáš partnera. Můžeš si nechat odebrat vajíčka po hormonální stimulaci a zamrazit je. A až bude ten vyvolený, nechají se rozmrazit a oplodnit. Pomůže ti CAR. Je to jejich běžná praxe v rámci IVF. Moc držím pěsti, vše dobře dopadne!!!

soleilll
21. lis 2017

@nikushe Mně řekla ve 20 letech gynekoložka, že všechny děti, které kdy chci mít, bych měla mít nejpozději do 30-ti. Od dětství mám jeden vaječník a ještě hodně změněný a polycystický, bez přirozeného cyklu, bez ovulace. Výsledek - první dítě po IVF ve 33 letech a druhé stejným postupem ve 36 letech. 😀 V rozmezí 20-25 let jsem ani neměla současného partnera, takže...
Nevím, jak jsi stará, ale než nastane vhodná doba, kdy opravu budeš chtít potomky a budeš mít partnera, postupy IVF půjdou jistě dopředu, takže bych se na tohle doporučení určitě neupínala. Jestli se ale opravdu bojíš, zvážila bych maximálně zamražení vajíček.

nikushe
autor
22. lis 2017

Dekuji vsen za uklidneni. Mam porad neco a tohle me vykolejilo, jednou deti mit chci a nechci o to prijit. Jsem jeste mlada je mi 20 let a dite jsem chtela spise az tak okolo 28 let. Proste az bych vedela, ze u me bude mit vse, co potrebuje. Zkusim si pozjistovat to zmrazeni vajicek ani jsem nevedela, ze takova moznost existuje. 🙂

absintka19
22. lis 2017

@nikushe me prisli na to ze mam pcos az v mych 31 letech, chybi mi hormon co ma na starosti ovulaci takze prirozene to neslo. Ve 20 jsem rozhodne nechtela deti, byla jsem na VS a manzela jsem potkala az ve 24 letech. Na prvni IVF se nam povedla holcicka-viz profil. Takze pcos, inzuliniva rezistence, chybejici hormon, nrpratelske prostredi v deloze vuci spermiim .... A voila...prvni pokus.

Dnes je medicina na vysoke urovni, nebala bych se. Jak pisou holky, da se nastimulovat, vajicka zamrazit.