Porucha imunity a kortikoidy

zuzana_ha
16. dub 2018

Zdravím holky, mám za sebou 2x revizi pro anembryomolu. Na imunologickém vyšetření mi zjistili hyperreaktivitu imunitního systému. Mojí asi jedinou nadějí na těhotenství je užívání kortikoidů, které by měly imunitní systém oblbnout (konkrétně Prednison). Chci se zeptat, máte někdo tuhle zkušenost? Jak jste se cítily při užívání těchto léků? Pomohlo vám to? Děkuji za každou zkušenost. Hezký den

puresin
16. dub 2018

@zuzana_ha Ahoj, kortikoidovou lecbu Prednisonem jsem prodelala davno, v 18 letech, kdy mi jim lecili “blize nespecifikovane systemove autoimunutni onemocneni”, ale vicemene to podobne, co Tobe. No, nakynula jsem po nem hodne, zhruba 7 kg, coz u mě tehdy byla sestina celkove vahy 😂 A udelaly se mi takove ty sysli tvaricky jako vedlejsi efekt. Brala jsem ho ale jen pul roku a pak pul roku snizovala davku jako odvykani, takze to nebylo tak hrozne. Bohuzel vzhledem k tehotenstvi a detem neporadim.

zuzana_ha
autor
16. dub 2018

@puresin Ahoj, dekuji moc i za takovou zkusenost 🙂

vendelinka08
16. dub 2018

@zuzana_ha brala jsem kortikoidy kvuli jinemu autoimunitnimu onemocneni a nemela jsem zadne nezadouci ucinky...nenatekala jsem...nebylo mi nic. Jako bych je ani nebrala..pak se davka snizovala az do vysazeni. Na me ucinkovaly rychle takze jsem je vzdy brala maximalne 3 mesice. Myslim ze je dobre kdyz ti to zjistili a muzete zacit lecbu. Rozhodne bych se toho nebala..nebudou ti davat vysoke davky...jen ti trosku utlumi imunitu. Take jsem mela revizi v 9tt a napadlo me..jestli to neni mou imunitou..jestli se moje telo nebrani cizimu telesu ve me.

vendelinka08
16. dub 2018

Ale tim ze to bylo jednou..tak to zatim neresim.

zuzana_ha
autor
17. dub 2018

@vendelinka08 dekuji moc, to je presne muj pripad. Uklidnuje me, ze se najde nekdo, kdo pri uzivani nemel problemy. Zatim jsem cetla jen same hruzy.

nita1984
17. dub 2018

Ahoj, já jsem pro stejný případ na Medrolu přes tři měsíce a je to peklo. 10kg nahoře, únava. U mě je to problém ☹ Po jiných lécích jsem nikdy nepřibírala, životní styl jsem rozhodně nezměnila, jediná změna je Medrol. Ale já měla docela vysoké dávky a pořád mám.

nita1984
17. dub 2018

@zuzana_ha bohužel, na všechny léky každý reaguje jinak. Mě třeba vůbec nic nedělaly hormony, po kterých jsou jiné holky úplně hotové, já byla v pohodě, ale tohle mě zabíjí

vendelinka08
17. dub 2018

Take jsem brala Medrol...ale jak pise Nita..kazdy reaguje jinak. Pribiras..protoze zadrzujes vodu...i kdyz bych pribrat potrebovala..tak jak jsem psala..ani gram jsem nemela.

zuzana_ha
autor
17. dub 2018

@nita1984 Ahoj, to me mrzi. Taky mas problem s imunitou? Ja jsem rada, ze se to zjistilo a co ty leky zpusobi, to se holt uvidi. Mas nejake pauzy v uzivani?

nita1984
17. dub 2018

@zuzana_ha beru nonstop a pokud se zadari tak do konce tehu. Ale je to otázka

nita1984
17. dub 2018

@zuzana_ha jinak mám vysoké NK buňky a NKT bunky

lucasice
4. črc 2019
Uživatel lucasice je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od lucasice.

Čtu to pozdě ale i tak vám přeji aby se vše zadařilo. Moje kamarádka měla stejný problém, hold imunita je potvora. Moje dcera má poruchu imunity a bere různé vitamíny na její podporu. Nu člověk si nevybírá.