Protilátky proti embryu. Zjistili je někomu z vás?

beruskony
18. čer 2008

Ahoj snazilky,
mate nektera stejny problem, ze vam zjistili protilatky proti embryu ☹ ?
Zatim nikoho takoveho neznam a jsem z toho zoufala.

christla
18. čer 2008

Ahoj beruskony. Nemám tento problém, tedy ještě nevím. Vyšetření na imunologii nás čeká příští měsíc, tak budu moudřejší. Můžu vědět, jak ti to zjistili? Také na té imunologii?

beruskony
autor
18. čer 2008

Christla, zjistili nam to z imunologickeho vysetreni v Imumedu. Manzilkovi dopadly vysledky dobre a u me nasli zvysenou imunitu proti embryu. Po vice jak dvou letech jsme zrejejme tedy nasli prvni duvod proc se nam nedari mimisek. A to jsem si to vysetreni musela vyzadat. Ted jen doufam, ze s tim pujde neco udelat ☹ .
A z jakeho duvodu jestli to muzu vedet poslali na imunologii vas?

pajda
18. čer 2008

ahoj beruško, já je mám taky. Také mi je zjistili až po třech letech. Teď užívám trvale Prednison a momentálně jsem v lázních. Doufám, že to zabere a konečně budeme mít vytoužený uzlíček štěstí v náručí. Mnoho štěstí. 😵

christla
18. čer 2008

Beru, já si teda o žádanku na imunologii taky musela říct. My se snažíme o mimi už skoro 2 roky. Jednou jsem otěhotněla, ale potratila jsem. Moje doktorka říkala, že si myslí, že v tomhle problém nebude, ale chci mít to vyšetření hotové. Zatím to vypadá, že jsem já i manžel v pořádku, tak proto jsem si o tu žádanku řekla.

beruskony
autor
18. čer 2008

Ahoj Pajdi, ty jsi v laznich tak to ti zavidim 😵 . Pekne si to tam uzij. Take o nich zacinam uvazovat.
Co mas vsechno za sebou, ze jsi dostala lazne? Take ty protilatky nasli jen u tebe?
Ja mam za sebou 2x IUI a 1x IVF (kratky protokol, 14foliku, 7 vajicek, jen jedno oplodnene bez ICSI).
Rekli nam, ze pri 2IVF me maji dat zaroven se stimulaci Prednison hned od zacatku, jinak nic 😒 .

beruskony
autor
18. čer 2008

Christla, ja jsem za celou tu dobu a ted to teda musim poradne zatukat ani nepotratila. Zrejme jsem to embryjko vypudila, zabila v sobe nez se uhnizdilo ☹ .
Mas uz za sebou i nejakou IUI nebo IVF?
Udelala jsi dobre, ze jsi si o to zazadala, ono je to pry drahe vysetreni a nechteji ho jen tak davat. My jsme na vysledky od objednani cekali 2 mesice. Je tam strasny naval. Vysetreni jsem vyzadala i manzilkovi, ikdyz ma spermiku v poradku. Delaji mu vysetreni z krve a ze spermiku, jestli nema neco s hlavickama na spermikach 😅 .

bigrendy
18. čer 2008

Ahoj já mám taky protilátky proti embriu beru prednison a zítra budu mít výsledky jestli prednison zabral.
před 2 roky jsem otěhotněla ,ale v 7tt byl konec. 😠
od té doby nic
. byla jsem 2x na IUI a nic.
tak jsem si taky zažádala sama.
tak doufám,že to už bude dobré.dr. mě řekla,že než otěhotním a v těhotenství musím brát prednison.

nela08
18. čer 2008

Ahoj, v pondělí jsem se dozvěděla, že mám protilátky proti trofoblastu, tedy zabíjím mimi ve svém těle krátce po uhnízdění. Dvakrát jsem potratila a teď jsem těhotná potřetí a v den, kdy jsem to zjistila jsem dostala i výsledky z imunologie. Taky jsme si ji vyžádali. Nasadil mi Prednison, ale je možná pozdě, měl by se brát před otěhotněním, tak uvidíme, jak to dopadne. Naštěstí je to věc, se kterou se dá něco dělat. Prednison by to měl zvládnout a měl by se brát i potom v začátku těhotenství.

beruskony
autor
18. čer 2008

Ahoj bigrendy, jak jsi musela brat dlouho Prednison? Docela mam z neho strach. Kdyz jsem cetla pribalovy letak a vsechny nezadouci ucinky tak me naskakuje husi kuze. Chystas se i na IVF?

beruskony
autor
18. čer 2008

Ahoj Nel, budu drzet palecky, aby se mimisek do tretice drzel 😉 pekne v perince v brisku .
Otehotnela jsi vzdycky prirozene?

Holky jak moc velke mate protilatky? Ja asi velke kdyz u me jeste nikdy nedoslo k otehotneni, nebo o tom ani nevim. A jak velke davky Prednisonu berete, nebo budete brat?

nela08
19. čer 2008

Děkuju moc beruskony. Otěhotněla jsem bez problémů přirozeně. A to máme velmi špatnou morfologii - jen 4%, to mi řekli na té imunologii. Ještě nemáme výsledky na papíře, jen do telefonu mi řekla ty protilátky, že jsou 126%. Hledala jsem na netu a našla jsem, že norma je do 120%, ale každá laborka je jiná, tak musím počkat, až to napíší. Řekla mi ale, že to bude pravděpodobně příčina potratů. Beru 7,5 mg Prednisonu denně teď od pondělí, dnes je čárka na TT zase o něco silnější, je teda pořád slabá, ale jsem na začátku, tak uvidíme. Všem moc držím palečky, ať se dočkáme.

nela08
19. čer 2008

Bigrendy, taky by mě moc zajímalo, jak dlouho ten prednison bereš.

beruskony
autor
19. čer 2008

Nel, ja jsem byla na imunologii v Praze v Imumedu a tam ty vysledky na papire jsou dost neprehledne. Je tam nekolik veci co testovali z krve co mam zvysene a je tam vzdy cislo jak by to spravne melo byt a kolik to mam ja. Takze vlastne poradne nevim jestli je to jen mirne zvysene nebo hodne, asi se budu muset jeste na to zeptat.
V jakem stadiu jsi potratila? Ja mam z toho take strach. Rikali, ze budu muset behem tehotenstvi chodit znovu na imunologicke testy, ze me budou sledovat, aby prave k potratu nedoslo.
Me ted ceka 30.06. kontrola jestli mi zmizela od minule cysta, abych mohla zacit se stimulaci na 2IVF. Pak bych mela zacit brat Prednison denne 10mg. Nevim jestli to neni pozde, jestli bych to nemela zacit brat driv jak pise Brigrendy.

nela08
19. čer 2008

Ahoj Berusko, asi je lepší si říct o výklad těch výsledků doktorům, my z toho máme akorát zamotanou hlavu. Já dostanu ten papír až za 14 dnů, pak to prozkoumám a budu třeba vědět něco víc. Tak to pak můžeme porovnat, jo.
Poprvé v srpnu 2007 jsem byla v 11. týdnu a podruhé v březnu 2008 v šestém týdnu. Teď běží 5. týden. Taky jsem měla cystu ze žlutého tělíska, tak jsem zvědavá, zda zmizela. Ale na UZ je ještě brzy. Uvidíme, co nám odpoví Bigrendy, jak dlouho ten Prednison bere. Ale doktoři vědí, co dělají, nejlepší je se zeptat. Tak Ti držím pěstičky, ať můžeš začít se stimulací a hurá znova do toho. Musíme bojovat, viď. 😉

beruskony
autor
19. čer 2008

Nel, urcite by bylo zajime mit porovnani, ale je mozne, ze pokud ti to delali v jinem imunologickem centru tak to budou mit vysledky mozna v jinem formatu. To je dobre, ze jsi zacala brat ten Prednison to urcite pomuze. Hlavne se opatruj, nic netahej a odpocivej. Zlute telisko ani nevim co to je, cystu jsem ted mela poprve a byla jsem z toho vyvalena. Dr. ale rikala, ze je to bezne, ze o tom zeny vubec nevi, ze ji maji, ze muze s dalsi menstruaci zmizet.

nela08
19. čer 2008

Máš pravdu, my jsme byli na imunologii v Hradci Králové. Žluté tělísko vzniká po ovulaci a mizí s menstruací, pokud otěhotníš, přetrvává a produkuje hormony pro udržení těhotenství. Někdy se z něj stane cysta. Měla by se taky sama vstřebat. Cysty jsou opravdu běžné, takže Ti přeju, ať zmizí. Od úterka jsem doma, beru Utrogestan, pořád po něm spím. Taky se učím, studuju VŠ při zaměstnání a 8.7. jedu na 3 zkoušky najednou, tak to musím do té hlavy nasunout.

beruskony
autor
19. čer 2008

Aha tak to jsem mozna mela take zlute telisko. Doufam, ze zmizi a nebude tam dalsi mesic, nebo nepribyde nova. Utrogestan jsem take brala krasne se mi po nem spinkalo 😀 . Brala jsem 2-0-2 a radeji jsem si je zavadela, protoze kdyz jsem ho polikala tam me byvalo spatne. Byla jsem jak zfetovana 😀 .
To vzdycky obdivuji kdyz se nekdo da do sudovani pri praci. Take jsem o tom uvazovala, ale ja se moc stresuji ze zkousek a nevim jestli bych se donutila znovu ucit, tak jsem to vzdala. Co studujes a kolik mas jeste pred sebou?

nela08
19. čer 2008

Utrogestan mě uvádí skoro do narkozy 😀 , taky zavádím 2-2-2. Začala jsem studovat ve 33 letech, teď je mi 36 a v červnu 2009 budu dělat státnice. Končím třeťák. Studuju v Praze na 1. lékařské fakultě - bakalářský obor ošetřovatelství. Jsem porodní asistentka a musím si dodělat VŠ vzdělání. Je to náročné v těhlech letech, mozku se moc nechtělo. Ale zvykla jsem si, postupně ten strach ze zkoušek otupí a je to lepší. Ale jednoduchý to rozhodně není. Zrovna se prodírám historií ošetřovatelství. Je to docela zajímavé.

beruskony
autor
19. čer 2008

Je to jsem take chtela studovat porodni asistentku, nebo detskou sestru. To je moc hezky obor. Nakonec jsem skoncila s ekonomkou 🙂 . Pak jsem zacala studovat vyssi zdravotnickou skolu obor detska sestra, ale jen 2 mesice, pak jsem odjela s pritelem do zahranici a hlidala jsem tam deti. Loni jsem uvazovala o studiu farmaceuticky laborant, ale nakonec jsem to vzdala kvuli tomu, ze jsem si rikala, ze bych chtela mit deti a venovat se jim a nenervovat se s ucenim. To ty to mas uz za par 🙂.

nela08
19. čer 2008

Tak to je dobrý. Je to opravdu moc hezké povolání, teď pracuju na oddělení pro riziková těhotenství a to mě moc baví. Těším se, až tu školu dodělám, jsou to nervy. Mimi bych moc chtěla, i když to bude asi náročné. Ale zvládly to jiné, tak musím taky. Ty jsi měla zajímavý postup, je vidět, že tě to táhne k dětem, to se ty tvoje potom budou mít. 🙂

christla
19. čer 2008

Beru, já ještě na IUI ani na IVF nebyla a doufám, že se tomu vyhnu a mimi se nám podaří normálně. Ty jsi byla na laparoskopii? Já na ní byla teď v květnu a nic mi nenašli, prý jsem nebezpečně zdravá.
Teď tedy jen budu čekat, jak dopadne tohle vyšetření.

Chtěla jsem se zeptat, jestli na tohle vyšetření můžu jet i s MS, protože bych to s největší pravděpodobností měla mít, až tam pojedeme. Nerada bych to vyšetření odkládala, protože čekáme skoro 3 měsíce na termín.

beruskony
autor
19. čer 2008

Nel, tak to mas velke zkusenosti a rodit se ti bude jedna radost 😀 . Uplne ti to povolani zavidim. Miminka kolem sebe a stastne maminky. Urcite to zvladnes, kdyz cloveka neco bavi tak to jde levou zadni 😅 .

beruskony
autor
19. čer 2008

Christl, na laparoskopii jsem jeste nebyla. To je asi jedno z poslednich vysetreni ktere nemam. Hodne se toho bojim Dr. mi vyhrozuje, ze jestli nevyjde 2IVF tak urcite pujdu. Nevim vlastne ani jestli mam pruchodne vejcovody. Na IVF to neni potreba.
Tak to je dobre, ze vam oboum nic nenasli, ale chapu ze cloveku to neda kdyz uz se tak dlouho snazi a furt nic. Asi se musime vic snazilkovat 😀

O MS na imunologii nic nerikali, asi je to jedno. Je objednan i manzilek? To cekani je fakt strasne. A kde vam to vysetreni budou delat v Podoli nebo Imumedu?

nela08
19. čer 2008

christlo, určitě MS na imuno nevadí je to jen pohovor a odběr krve a manžel odevzdá sperma.
berusko, neboj se laparoskopie, sice je to potom nepříjemné, trochu to bolí, ale pro mimi uděláme všechno.

bigrendy
19. čer 2008

Ahoj holky prednison beru asi 6 týdnů.
začala jsem 20mg /d - 7dní 1 tabletu
,7dní 3/4 tablety,
7dní 1/2tablety
a potom 5mg/d a to už zůstane do doby než otěhotním a brát to budu až do 12tt.
dnes jsem volala dr. a stal se zázrak hodně mě to kleslo.
prednison opravdu pomáhá už můžu jít aspon na IUI.
vedlejší učinky jsou opravdu strašné
.dnes jsem se dozvěděla,že prodávají čaj p. Kameníkové který zmírnuje ved.učinky. tak ho zkusím .
jsem jak koule

. samá voda.
jsem moc ráda,že jsem Vás tady objevila aspon na to nebudu tak sama.
Nel držím palce at čárku sílí a sílí

nela08
19. čer 2008

Bigrendy, moc děkujeme za odpověď. Aha, takže to klesne až po takových dávkách, tak to se má šance zmenšila, ale nesmím ještě házet flintu do žita. Moc Ti držím pěstičky na IUI, teď by nemělo nic stát v cestě k úspěchu. Jsem taky ráda, že nejsem sama s tímto problémem, můj gynekolog mi říkal, že to vidí poprvé.

bigrendy
19. čer 2008

Proč myslíš,že se Ti šance z menšila? kolik ty bereš prednisonu?

nela08
19. čer 2008

Já ho začala brát, až když jsem zjistila, že jsem těhotná a beru 7,5 mg denně. Je škoda, že jsem výsledky nevěděla dříve, myslím, že ty protilátky stihly zase už útočit. ☹

bigrendy
19. čer 2008

jestli máš tt se // tak by se to mohlo udržet .
když bereš prednison. je opravdu učinej .
neboj on pomáhá rychle.
každopádně držím moc moc palce

nela08
19. čer 2008

jéééé, moc Ti děkuju za podporu. Byla bych moc šťastná, kdyby se to do třetice povedlo, je mi dost roků a ještě nemáme žádné mimi. Doufám, třeba se s Prednisonem tenhle cvrček 😲 už ubrání. Děkuju, zítra jdu na krev, tak budu vědět víc. Jdu si vzít Utrogestan a po něm jsem hned tuhá, tak přeju všem dobrou noc.