Růst hCG, přesto zamlklé těhotenství

beram
19. lis 2017

Ahoj, právě jsem se vrátila z nemocnice, kde jsem včera podstoupila revizi. Před 14 dny jsem tam skočila na pohotovosti s bolestmi, odběr ukázal hcg 82, za další 3 dny snížení na 79. Nabídli mi revizi na druhý den, což jsem odmítla. Další kontrola za 8 dní, hcg najednou přes 800. V děloze pidi gestační váček 2,5mm. Nechali si mě tam. Za další 2 dny ukázkový nárůst hcg na více než 1500, ale nález v děloze absolutně neodpovídal. Takže hned revize. Těhu nebylo plánované, 2 děti už mám, je mi přes 40, takže se z toho nehroutím. Ale stejně by mě zajímalo, jak je možné, že hcg takhle pěkně rostlo a stejně to bylo zamlklé. Máte někdo zkušenost? Diky.

jipe
19. lis 2017

hcg roste i v případě, když roste jen gestační váček bez plodu

linee
19. lis 2017

Ja to tak mela.Hcg mi rostlo,o hodne,ale v deloze byl jen gestacni vacek:(
Ale je zvlastni,ze ti hcg kleslo a pak zacalo tak silene rust.Je mozne,ze to.embryjko nezvladlo a hcg rostlo kvuli tomu gestacnimu vacku.
Jinak narust za 8 dni o 800 je hodne malo.Mela bys mit nad 1200,cili neco nebylo prospesne a v neporadku,proto ta revize.
Urcite pujdes po revizi na ko ke sve dr.,klidne se ji zeptej.At se dari!

beram
autor
19. lis 2017

Holky díky. Tady byl navíc problém, že jsem měla úplně posunutý cyklus a ovulaci až někdy okolo 28. dne, tak se nedalo moc čeho chytit. Taky mě zmátl ten počáteční pokles hcg a pak růst. No prostě to bylo od začátku špatně. Proberu to na kontrole po šestinedělí s doktorem.

linee
19. lis 2017

@beram ono i kdyby jsi mela pozdeji ovu a jeste nic by nevideli, tak prave to hcg je dulezity ukazatel. Ale popravde znam jen pripady, kdy hcg bud klesalo a nebo stoupalo pomaly (tedy ne dvojnasobek po 24-48 hodinach). Jeste mne napadlo, ale to by snad dr. uvideli, ze by mohlo jit o mimodelozni. Jakoze bys mela dvojcata, jedno se uhnizdilo v deloze, ale nezvladlo to a jedno pozdeji ve vajicniku. U mimodelozniho hcg kolisa, nekdy klesa, pak stoupa, ALE to by doktori urcite poznali, hlavne kvuli tomu stoupajicimu hcg.
Hlavne, a to plati po kazde revizi - jakmile bys mela bolesti bricha, silne krvaceni, horecku nebo by se ti neco nezdalo, sup k dr.
Hlavne ti preji, at to zvladnes, ale uprimne, pokud uz mas dve deti a toto tehu nebylo planovane, tak to jde malinko lepe.
Je ale hodne zajimave, ze kdyz jsem byla na revizi ja, kazdy doktor se mne ptal, zda bylo tehu planovane. Vubec nevim, co tim mysli, treba nechavaji jeste tyden, aby se s tim zena srovnala, nez v pripade zamlkleho poslou na revizi nebo nevim.

beram
autor
19. lis 2017

@linee díky. Mně se taky pořád ptali, jestli je to plánované nebo ne. Myslím, že kdyby bylo chtěné, tak by třeba ještě pár dní s revizí počkali. Na mimoděožní měli právě zprvu podezření, protože nic v děloze neviděli. Tak jsem jim pořád opakovala, že se fakt nemůžou řídit podle termínu MS. Jinak se cítím úplně dobře, takže doufám, že to takhle bude i dál.