Jak rozháníte rýmu u miminek?

wendele
22. zář 2017

Poraďte mi prosím, jak rozhanite rýmu u miminek.. Mám 5 měsíců starého prcka a rýmu máme v počátcích, spíš než rýma to jsou sopliky, v noci se budí, špatně se mu dýchá a do toho lehce (opravdu minimalne) kašle..

lenka_strelenka
22. zář 2017

Odsávat, kojenecký Nasivin/Olynth, k tomu ev. nějaký solný roztok typu Quixx nebo Vincentka. Jsme na tom teď podobně :(

hope09
22. zář 2017

Mně radila doktorka zvlhčovat vzduch, postýlku trochu naklopit, ať má hlavu výš, do nosu Sterimar Bebe nebo jinou mořskou vodu a odsávat, pak Nasivin pro děti od narození, ale jen 2x denně po dobu tří dnů a na kašel Fenystyl kapky do pusinky 3x denně počet kapek podle váhy dítěte.

lucie_j
22. zář 2017

Nám se od narození osvědčil Hummer ampulky s mořskou vodou. Dáváme do nosánku každý večer před vyčištěním smotaným čtverečkem buničiny a na rýmy netrpíme, za 2 roky jsme měli rýmu 2x a to jsme dávali tu mořskou vodu klidně každou hodinu před odsáváním a rýma byla vždycky rychle pryč. Aplikace z ampulky mi přijde šetrnější, než přípravky s rozprašovačem.

lenka_strelenka
22. zář 2017

@hope09 Fenistyl jsou antihistaminika, tj. léky na alergii; vůbec nechápu, proč to někteří pediatři dětem cpou při nachlazení 🙄 Při rýmě může být lehký kašel způsobený tím, jak stékají hleny do krku a tím pádem dráždí.. pokud je to jenom sem tam pokašlávání, jak píše @wendele , nedávala bych zatím nic.
Nasivinu netřeba se bát, klidně 3x denně 5-7 dní (ale to maximálně, po delší době už je návykový.. ne ve smyslu návykový jako drogy, ať se toho proboha někdo nechytne, ale spíš že si na to ta sliznice prostě zvykne).
Mořskou vodou/Vincentkou nezkazíte nic, ale jejich efekt je ten, že omyjí sliznici a trochu naředí hlen. S oteklou prosáklou sliznicí (tedy tím, co především při rýmě způsobuje nosní neprůchodnost) si neporadí, na to je Nasivin a spol.

linee
22. zář 2017

@wendele pokud to bylo v pocatcich, nikdy jsme neodsavala. Vzdy strikla Vincentku a nebo nejakou morskou vodu (Sterimar napr.) a pak utrela. Snazila jsem se, aby byla v postylce a v kocarku v mirne vyssi poloze, aby se ji lepe dychalo. Kaslat muze opravdu tim, jak ji to steka do krku.

sonia_
22. zář 2017

Pořiďte si rymovník ( bylina v květináči ), má mnohostranné využití. Nádherně provoní pokoj a na rýmu ideální. Stačí ji mít pouze celoročně v ložnici 😉

sonia_
22. zář 2017

Mmch z jeho lístků se dá uvařit čaj a také připravit sirup. Více info na internetu

martinides
17. kvě 2018

@sonia_ děláte si ten sirup sama? Zkoušela jste to? Jak to zabírá? Opravdu to potlačí rýmu?

sonia_
18. kvě 2018

Dobrý den, sirup jsem zatím nedělala. Zatím nám vždy postačil právě čaj z lístků. Ale kamarádka dělá jako prevenci sirup a říkala, že je s ním velice spokojená, prý děti ani dospělí na rýmu vůbec netrpí.