• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme:  Beremese.cz Modrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Snížená buněčná imunita. Užíváte také Prednison?

10. července 2017 
Holky tak tenhle měsíc nic :unamused: ale asi by to byl zázrak, protože jsme to stihli jen jednou, pak jsme nějak nemohli, protože nám náš chlapeček nedal prostor, já ho snad v době ovu budu dávat spát k babičce :grinning: :grinning: :grinning:
28. zář 2009 ve 20:45  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahoj holky prednisonky,jsem čerstvě po nevydařeném 4.IVF s prednisonem 2,5.Věřila jsem,že s přeléčenou imunitou se konečně zadaři a ono nic.Tak pátrám co třeba mohlo být špatně,jestli jsem to třeba nepřekombinovala s vitamínami,konkrétně s kiselinou listovou,když jsem ji brala s prednisonem.Jaký je váš názor?Brát či nebrat vitamíny,když vlastně prednison utlumuje imunitu a vitamíny zase posílují.Děkuji...
28. zář 2009 ve 21:21  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj keterin,

nevím jak je to s přípravou na IVF, ale každá z nás bere nějaké doplňkové vitamíny. Já sama beru vitamíny ob den a kyselinu listovou k tomu také Prednison 2,5. Problém bude spíš v něčem jiném, ale to je můj názor. Nejsem žádný doktor.
Jinak holky pravidelně každé ráno zvracím, což jsem nikdy předtím nezvracela a špinění mizí. Tak mi na zítřek držte pěsti.
29. zář 2009 v 10:14  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, nevíte za jak dlouho po píchnutí pregnylu je třeba se snažit? Nechci víc bezkondomových styků než je nutné kvůli protilátkám, tak bych to chtěla načasovat co nejlépe... máte s tím zkušenost??? Díky!
29. zář 2009 v 11:42  • Odpověz  •  To se mi líbí
Dobrý den nakukuju a hledám info k mému problému,jsem po 2MA a na imunologii mi vyšli protilátky proti zona pellucida...jsem samozřejmě zcela neinformovaná,mudra mi řekla,že moje tělo bojuje proti plodu,napsala mi pangamin,kyselinu a vit E a prý jak otěhotním tak nasadit predison...můžete mi některá z informovanějších vysvětlit co to znamená???Všude čtu, e dostal každý léky,čekalo se na zlepšení a pak se povolilo snažení,nás odkázali se snažit a kdyby něco se ozvat...jsem z toho nějak na rozpacích.
29. zář 2009 ve 12:07  • Odpověz  •  To se mi líbí
Janettka,

já měla problém s otěhotněním a když se mi to podařilo, tak vždy po nějaké hormonální stimulaci. Potratila jsem celkem 4x. Prošla jsem testy na cukrovku, štítnou žlázu, genetiku a nic. Nakonec po čtvrtém potratu jsem šla na genetiku a měla jsem protilátky proti spermiím i zona pellucida.
Myslím, že je lepší srovnat protilátky a po otěhotnění dále pokračovat s Prednisonem. Bere se do 12. tt, pak prý už tělo plod nevyloučí. Sama jsem zvědavá a upřímně mám obavy, ale snažím se věřit doktorům. Snad vědí, co dělají.
29. zář 2009 v 16:36  • Odpověz  •  To se mi líbí
kosvancová,
úplně s tímhle zkušenosti nemám, ale když jsem byla loni na IUI, tak jsem si píchla Pregnyl v Pá po 18 h. a v Ne okolo 9 až 10 h. mi dělali IUI. Tak nevím, zkus si to z toho odvodit nebo se ti ozve někdo, kdo to ví přesně.
29. zář 2009 v 16:43  • Odpověz  •  To se mi líbí
Janettka, šla jsem na imunologii né na genetiku. Tam mi přece nic nenašli. Blbnu.
29. zář 2009 v 16:46  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojte
Ivko, tak na zítra tfuj tfuj a budu vyhlížet, až nám přijdeš napsat nové a stopro dobré zprávy! To blindění-ach jooo- ale já už bych taky chtěla bl.t :grinning: :grinning: :grinning: Je to přeci jen spolehlivý znamení!
Katerin 74 ahoj
Prosímtě, tohle nerada čtu kočko! Je mi to líto. A o to víc, že já stojím právě na prahu píchání injekcí na své 4 IVF.Též sem přeléčená Prednisonem a tentokrát budu okolo ET píchat ještě GAMAGLOBULIN. Prednison mám 5 mg denně,dál listovku, kterou beru dlouhodobě, protože sem i MHTFR heterozygot.
Mám za sebou i genetiku a štítnou žlázu mám též přeléčenou. Za sebou roční pauzu (to sem lítala po dr a léčila se), tak uvidím, zda i já prohraju tento boj...
Už je ale na čase, protože mý dceři už táhne na 16let a sourozence pro ní si přeji neskutečných 13 let :unamused:

Ale sem nad věcí, nevzdávám to a říkám si a to doporučuji
JEDEME DÁL!!!!!
29. zář 2009 v 17:50  • Odpověz  •  To se mi líbí
ivko děkuji za odpověď,trochu mě to všechno zaskočilo,svoje 3 děti jsem měla bez problémů a teď když jsme chtěli miminko s 2.manželem tak to nejde.Ten predison mám napsaný na celé těhu jen ve 20tt prý mám zavolat a na imunologii mi upraví léčbu...trochu mě to mate,že to uzavřela takhle a nechá nás ať se snažíme,asi si myslí,že to buď vyjde nebo to vzdáme...
29. zář 2009 v 19:17  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ivko jak dlouhou už bereš prednison? Jezulinky, já to zvracení normálka závidím :wink:
29. zář 2009 v 19:24  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ivka děkuju za odpověď, pokusím se "to" naplánovat po těch 36 hodinách. Snad budou spermie rychlé a vajíčko nějaký čas vydrží :grinning:
Zvracení je dobré znamení :wink: Všem vám držím palce :slight_smile:
30. zář 2009 v 08:43  • Odpověz  •  To se mi líbí
Jannatka- mám to podobně! první dítě s prvním mužem a to druhý už mi nešlo ani s prvním mužem, ani s druhým...
tak prostě bojovat a bojovat ...
A co věk? mě je skoro 37 :sunglasses: :grinning: , ale věk sem nijak nikdy neřešila...

Ivko, tak cooooo???? Vyhlížím :slight_smile:
30. zář 2009 v 09:12  • Odpověz  •  To se mi líbí
Zdravim všechny,

tak jsem konečně u PC. Manžel celý den instaloval nové programy do mobilu. Nějak mu klekla navigace.
Tak jsem po tom ultrazvuku. Měla jsem pěkně nahnáno, co budu vyprávět. Mimčo má ruce, nohy, hlavu :grinning: a hlavně srdíčko tluče. To se mi oddychlo. Teď doufám, že to bude dál pokračovat. Špinění už skoro nemám, tak mi doktor dal nějaké čípky, abych si je na noc zaváděla. Prý mám ještě v děloze zbytky od toho špinění a mohlo by to zapříčinit zánět. Na další kontrolu půjdu až 21.10. a čekám na výsledky z té Prahy. Tak zase písnu.
Pimpulko začala jsem asi 5.1. a brala jsem 5 mg a 8.4. jsme byli na kontrole a nějak od května mi to dali na 2,5 mg a to beru stále. Prý do 12. tt, ale asi mi ještě něco písnou do té zprávy.
30. zář 2009 v 17:14  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ivko- super! bomba, tos mě potěšila! :slight_smile: Gratuluji k srdíčku a všemu co k tomu patří!!!! Užívej těhu!
1. říj 2009 v 15:33  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj Ivko, taky moc gratuluju a drzim pesticky!!!
A Jasmince preju pokud mozno pohodovou stimulku a taky at te chripajzna brzo prejde. Ja jsem byla tedka taky pekne nachcipana, ale uz je to lepsi, byla to jen ryma.
Jo a pristi pondeli 12.10. jedu do Prahy za MUDr. Malickovou, na kontrolu stitky. Tak uz se tesim, ona je super a jeste si udelam vylet po Praze :wink: :slight_smile:
4. říj 2009 v 19:56  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj holky,

tak mám opět další zprávu. Minulou středu jak jsem byla na gyndě na kontrole, tak mi odebrali krev a dnes mi doktor psal ať příjdu, že musím na endokrinologii. Něco tam nesedí se štítnou žlázou. Přitom jsem v půlce července byla taky na odběrech na štítnou žlázu a to bylo v pořádku. Pěkně mně začly padat vlasy. Tak mi to přišlo asi s těhotenstvím. Jsem objednaná na Pá, tak jsem zvědavá, co mě čeká. Máte s tím některá zkušenosti? Doufám, že to bude v pořádku. Já z těch problémů snad nevyjdu, to je hrůza.
5. říj 2009 v 17:27  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj Ivko, ja mam taky hranicni hodnoty TSH, to je jedna z hodnot stitne zlazy, beru na to Letrox, snad se to brzo zlepsi. Kdybych byla tehu, tak budu taky muset na endokrinologii na testy a mozna by leky zvedli, nebo proste podle hodnot. Uz mi rikali ze to v tehu muze zacit litat, tak neboj, vsechno bude ok. Prinejhorsim budes brat jod a nebo nejaky lek na stitku. Je mi jasne, ze to vydesi, ale budes v pohode :slight_smile:
6. říj 2009 ve 21:19  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já tomu moc nerozumím, ale snad to nic velkýho nebude.
TSH mám 0,057 mIU/l a meze je 0,17-3,50
FT4 16,0 pmol/l 9,0 - 19,0
TPO 0 IU/ml 0-6
7. říj 2009 v 09:31  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ivuš klid. Budeš brát asi léky na štítku, ať je miminku dobře :wink:
7. říj 2009 v 19:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ivko, ja jsem mela TSH 4,7, pak 3,8 a mam snizenou funkci stitne zlazy, ty tvoje vysledky znamenaji zvysenou funkci. Ale oni ti to uz doktori vysvetli, neboj a nestresuj. Dostanes pilule a bude :slight_smile:
7. říj 2009 ve 21:39  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj,

tak jsem dnes byla na té endokrinologii. Podle hmatu a ultrazvuku nic zásadního neobjevil, porovnal i ty hodnoty z testů. Takže zatím žádné léky nemám, říkal, že není co léčit. Je to vše prý přiměřené k těhotenství. Stačí, že beru vitamíny a tam je jód obsažen. Pozval si mě na 18.12. a mám si předem zajít na krev. Tak uvidíme.
A co vy? Máte nějaká nějakou novinku?
9. říj 2009 v 15:24  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojky, tak ja zitra jedu za MUDr. Malickovou na stitnou zlazu, jsem zvedava, snad se to uz zlepsi, pak napisu. Pridavam se k dotazu Ivky, co vy ostatni prednisonky, nemate nejakou POZITIVNI :slight_smile: :wink: zpravicku? Uz bysme to tu docela potrebovaly...
Jasminko a co ty? Jak probiha stimulka? Drzim pesticky... :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:
11. říj 2009 ve 20:46  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj ladus,
jak jsi dopadla v Praze a co štítka? Lepší?
15. říj 2009 v 11:41  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojky, tak stitna zlaza lepsi, ale dobre to neni, kleslo mi TSH z 3,8 na 3,4. Zvysila mi davku Letroxu na 50 jeden den a druhy den 25mg kontrola v prosinci. Snazit se muzeme, ale dokud se to nesnizi, tak se to asi nema moc sanci povest. A jeste cekame na vysledky imunologie, to bude snad za tyden. Tak ta snad bude ok.
Jinak MUDr. Malickova je fakt super, vsem doporucuji, vyborna odbornice a hlavne je takova lidska a cloveka vyslechne a podpori :slight_smile:
Ivus, co ty, porad spinis nebo uz je to ok? Snad se k tobe brzo pripojim...nemyslim tim spinenim :wink:
15. říj 2009 ve 21:13  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj holky!
Ivko, tak dobře, že už se čpíno zlepšilo!
Ladus- dr je vážně fajn, za výlet to stojí! Alespon vidíš, že za kratší dobu ti hodnoty klesají :slight_smile:


Zato já mám špatné zprávy. Dneska jdu na poslední píchanec Fostimonu. Měla sem mega dávky 300iu denně a na utz našla dr pouze jeden folikul :frowning2: :frowning2: :frowning2: Sem z toho teda špatná, ale jedeme dál a nevzdám to !
Pregnyl mám v sobotu a OPU v pondělí.Možná ho risknu i bez narkozy
16. říj 2009 v 07:32  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj holky,

ladus tak super, třeba ti to vyjde, když zrovna s tím nepočítáš. Jako já. Já už nešpiním dávno. Špinila jsem asi 3 týdny. Teď jsem v 10+5 tt a ve středu jdu opět na gyndu tak jsem zase nervózní jak to bude. Zvracení už pomalu ustává, ale nejlíp mi není. Stále čekám na výsledky těch odběrů z Podolí.
Jasmíno to je mi tak líto, že po těch dávkách máš jen jeden folikul, ale co víš. Třeba to právě dopadne. :slight_smile:
Nemám z tím zkušenost, ale to jsi docela odvaha když chceš podstoupit umělé oplodnění bez narkózy. Každopádně držím pěsti holky a myslete i na mě.
16. říj 2009 ve 14:12  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ivko, děkuju.
Tobě na středu tfuj tfuj, at je vše ok :slight_smile: . Pak písni ju
16. říj 2009 v 18:33  • Odpověz  •  To se mi líbí
Cauky Ivko, tak to drzim pesti, v tom Podoli jim to desne trva, ale verim ze u tebe si pohnou a hlavne ze to bude ok a na gynde taky, urcite napis.
Jasminko, nezoufej, jedno staci ne :wink: urcite to bude bojovnik po mame. Obdivuju te, bez narkozy teda to ses dobra, ja jsem hroznej straspytel, ale urcite to bude rychlovka. Navic tam treba muze byt jeste nejake vajicko schovane...Tak na tebe myslime a zitra tfuj tfuj :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:
Jo, jeste jsem zapomnela, kdyby ta moje imunologie nebyla ok, tak taky dostanu Gamaglobulin, tys ho mela ze? No, uvidime podle vysledku...
18. říj 2009 v 18:34  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojte
Ladus, tak si mi štěstí přinesla, děkuju! Vája byla 2 :slight_smile: OPU mám štastně za sebou :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:
Bez norkozy sem opravdu byla a fuj, již nikdy...
Tak ted nervíky na zítra, zda se nám oplodní. Myslet pozitivně, je základ úspěchu. Tak písnu zítra, at to dopadne jakkoliv

Vám ostatním přeju mnoho štěstí a navzdory počásku hodně pozitivní energie :slight_smile:
19. říj 2009 v 16:57  • Odpověz  •  To se mi líbí
Jdi na stranu:   Zruš
Tvůj příspěvek