Touha po druhém dítěti i přes určitá rizika

anitta
21. črc 2011

Ahoj, chtěla bych si tady popovídat s někým, kdo řeší podobnou situaci jako já... Mám dvouletého chlapečka přes ivf, pak jsem dvakrát otěhotněla přirozeně, ale bohužel to vždy nedopadlo, moc toužím po dalším miminku, ale už mám strach a pořád se mi promítá hlavou zda riskovat a jít do dalšího těhotenství a nebo být šťastná za to, že mám už zdravého chlapečka, ale zase bojovat s tím, že bude jedináček a jednou tady zůstane sám.

natalie77
23. črc 2011

Ahoj, myslím, že bych do toho šla. Samovolný potrat nebo zamlklé těhu nejsou rizika, jen si příroda sama selektovala zdravého jedince. Takže byla bych ráda za to, že mám jedno zdravé dítě a zkoušela bych mu pořídit sourozence. Buď to vyjde nebo ne.. 😉 .
V případě, že by hrozilo nějaké zdravotní riziko, tak bych to konzultovala s lékařem a manželem/partnerem a pak bych se rozhodla.
Já mám za sebou zamlklé těhu, obě těhu po ivf, rodila jsem císařem, jsem po operaci dělohy, mám špatnou funkci štítné žlázy a teď to vypadá na cukrovku, takže zvažuji, že budu šťastná, že mám jedno zdravé dítko a nebudu riskovat. Jen se s tím nějak musím vnitřně srovnat....ale ona si to příroda nějak zařídí vše sama.
Držím pěsti, uvidíš, že všechno dopadne, jak si přeješ 🙂 .