Vynechání menstruace po vysazení HA

adeelka27
9. zář 2013

Zdravím všechny 🙂 Obracím se na vás s prosbou o radu, jak postupovat.
V prosinci 2012 jsem vysadila HA. Menstruaci jsem měla cca do května 2013 pravidelnou, pak se to ale zaseklo. Měla jsem to dostat koncem června a nic. Ani změna klimatu o dovolené nepomohla. Koncem července jsem tedy byla u gynekologa a ten nenašel žádný problém. Podle něj byla příčina vynechání jakákoli - stres, počasí,..a hlavně tedy vysazení HA. Dostala jsem vyvolávačku a do týdne jsem měla menzes. Po 28 dnech jsem pomalu očekávala další cyklus, jenže nic :( Jelikož se s manželem snažíme od začátku srpna o miminko, dělala jsem si koncem srpna TT a byl negativní. Dnes je to 3 týdny od vynechání menstruace a přemýšlím, co s tím. Moc se mi nechce znovu k lékaři, nerada do sebe nechávám cpát hormony, takže jsem prozatím vsadila na bylinky - piju meduňkový čaj a čaj na ženské orgány, pak mám tinkturu z Jeřábu ptačího (gemmoterapie) a kapsle s Bio Mateří kašičkou. Ještě jsem přemýšlela o homeopatické léčbě přípravkem Mastodynon..nemáte s tím někdo zkušenost ?
Moc díky za rady a vaše názory, zkušenosti s těmito problémy.

romy16
25. zář 2013

Ahoj, já neberu HA od února 2012 a mám ty samé problémy do teď. Místo MS jen špinění a ještě ke všemu čím dál slabčí s čím dál větší prodlevou (i 50dní). Gynekolog mi řekl, že to je normální, hormony a vyvolávačky jsem odmítla - prát do sebe jakési svinstvo, po HA jsem už nechtěla. Plus problémy s pletí, nově pro mě i na zádech - děs. Toto léto se to začalo ale zlepšovat. V květnu jsem začala brát http://menopauza.heureka.cz/organic-india-zdrav... a už v červnu jsem zase ženská - MS mám slabší, ale mám ji! Cyklus je cca 30-35dní. Tak snad už to bude lepší. I pleť se mi zlepšila. 🙂 Držím pěsti!

adeelka27
autor
2. říj 2013

@romy16 jee, jsem ráda, že mám s kým sdílet tento problém.. zatím jsem stále bez MS, na radu z jiné diskuze jsem si koupila kontryhel, ale to co jsi mi zde dala do odkazu vypadá taky dobře...nic špatného to asi nebude... Chápu to tedy dobře, že ti to zabralo po měsíci ?? A co ti vůbec doktor řekl, když si odmítla hormony ? Oni jsou někdy v tomhle Dr. protivný...

elleta
2. říj 2013

Ahoj holky, mám ten samý problém. HA jsem vysadila v lednu a menstruace přišla až v květnu (což přisuzuji i stresu ze státnic), ale od té doby nic. Gynekolog mi řekl, že prodleva i 60 dní je ještě v pořádku. Na vyvolávačku jít nechci, piji již měsíc kontryhelový čaj (zatím bez efektu) a příští pátek se chystám k homeopatičce, protože hormony už do sebe cpát nechci. I přes tyhle problémy jsem ráda, že jsem vysadila, protože mám takhle aspoň čas se pročistit, než se budeme snažit o miminko.

helen_8
2. říj 2013

@elleta Já díky homeopatikům otěhotněla, takže vřele doporučuji. Chodila jsem do Prahy k MUDr. Lence Chvojkové.
Po vysazení HA se mi před lety MS pěkně srovnala právě díky kontryhelu.

Myslím, že vyvolávačky jsou stejně hormony, tak jako HA, která roky brzdí ovulaci, mění tělo, takže se není čemu divit, proto někdy trvá rok, klidně i dva, než třeba některé ženy otěhotní a tělo se srovná. Opravdu fandím homeopatikům, bylinkám a přírodní léčbě! Pomoct může i cvičení, např. Mojžíšová!

helen_8
3. říj 2013

Holky, ještě mě napadla hormonální jóga, zrovna včera jsem o ní četla zajímavý článek, že díky ní ženy, které měly problém po vysazení HA, opět začaly menstruovat i po dlouhé době a otěhotněly! 😉

romy16
3. říj 2013

No kontryhel jsem zkusila a fuuuj 😀 Tak jsem přešla na mateřídoušku. A to "Zdraví pro ženu" mi opravdu zabralo 🙂 Jen teda teď mám 18 dní od "klasické" délky cyklu "přetah"... No čekám, čekám. Doktor nebyl proti a doporučil mi kyselinu listovou 🙂 Teď chci zkusit mladý ječmen a chlorellu 🙂

adeelka27
autor
3. říj 2013

@helen_8 můžu se zeptat, co to bylo za homeopatika ? poblíž nemám bohužel žádného homeopata, který by mi poradil..díky 🙂

adeelka27
autor
3. říj 2013

@romy16 kontryhel není tak zlý, ta chuť je o zvyk 🙂 pořád lepší než ajurvédské čaje, které jsem zkoušela... to je teprv hnus

romy16
3. říj 2013

Jů ten jsem pila taky 😀 To byl smrad! A ten hrnek jak pak vypadal...no děs 😀 Máme to kříž!

adeelka27
autor
3. říj 2013

no hrůza, přestala jsem to pít, protože se mi po tom zvedal žaludek....fujjj

helen_8
6. říj 2013

@adeelka27 Brala jsem kapky Guna Fem na srovnání hormonální hladiny, ale myslím, že je důležité navštívit homeopata, protože to byla kombinace více faktorů - absolvovala jsem tam i takovou psychoanalýzu a doktor musí posoudit Tvůj zdravotní stav, aby věděl, co Ti předepsat.

Kontryhel je lepší sypaný než v sáčcích, nebo jsou různé směsi, které jsou příjemnější. Mně jeden druh sáčkového čaje taky vyloženě nechutnal.

A zkuste holky opravdu to cvičení, já taky cvičila Mojžíšovou, jinak hormonál. jóga stačí prý několikrát týdně půl hodinky.

adeelka27
autor
6. říj 2013

@helen_8 lékárnice mi na hormonální rovnováhu a úpravu cyklu doporučila Mastodynon, je to také homeopatikum..2x denně 30 kapek...

A Ty si cvičila Mojžíšovou sama nebo pod vedením fyzioterapeuta ?

elleta
6. říj 2013

Tak po 3 měsících MS dnes konečně dorazila, a to po půl měsíci kontryhelového čaje, tak doufám, že se cyklus ustálí - tohle čekání bylo strašné.

helen_8
7. říj 2013

@adeelka27 Cvičíš sama, ale je dobré se to naučit pod vedením fyzioterapeuta, je tam důležité umět při tom správně dýchat, jinak samotné cvičení není až tak náročné na techniku. A byla jsem u ní potom ještě jednou si to zopakovat.
Docela mi pomohlo toto: http://hn.ihned.cz/c1-13380630-deset-cviku-podl...
a teď jsem našla tento pěkný odkaz: http://www.fyzioterapeut-praha.eu/cviceni-a-cvi...

adeelka27
autor
7. říj 2013

@elleta tiše závidím...ráda bych, aby se mi to taky už rozběhlo.... s manželem bychom si moc přáli miminko, jenže když nemám MS, tak to bude obtížné . Za měsíc mám mít prevenčku u gynekologa, takže pokud se MS neobjeví, budu to s ním konzultovat. Nerada bych ale do sebe cpala hormony. Zatím tedy zkouším kontryhel, homeopatika - Mastodynon a Nosifol (ten mi doporučil gyndař na podporu ovulace)...

adeelka27
autor
7. říj 2013

@helen_8 moc díky za odkazy..zkusím v okolí vyhledat fyzioterapeuta, který by na mě případně dohlédl 🙂

elleta
7. říj 2013

@adeelka27 věřím, že se brzy dočkáš, já už to taky vzdávala, ale pořád nemám vyhráno, nikdo neříká, že to teď bude šlapat jak hodinky :( ale budu ti moc držet palce, aby si se taky brzy dočkala 😉

helen_8
7. říj 2013

@adeelka27 Mrkni na můj profil, mám tam zajímavé odkazy i reportáž o Mojžíšové, která byla v televizi. Někdy je zablokovaná kostrč, která taky může bránit otěhotnění, takže stačí odblokovat a může to hodně pomoct. Opravdu je dobré, když Tě prohlídne. Držím palce!

lucielle123
23. říj 2013

Ahoj holky, taky se tu pripletu se svou zkusenosti.. HA neberu uz asi 8 let, ale od te doby nejaky pravidelny cyklus spis nemam nez mam..jsou obdobi, kdy to mam treba rok ukazkove a pak presne naopak. Treba ted to nemam zas skoro rok..Taky jsem to nechtela resit hormony, asi pul roku jsem zkousela vselijake caje, vitaminy, femigard, jerab ptaci a ja nevim, co vsechno jeste, ale stejne se s tim telo samo nepopralo.. pred mesicem jsem to uz nevydrzela a navstivila lekare, ten zjistil zvyseny prolaktin.. V mem pripade teda prirodni lecba nezabrala a nakonec jsem stejne skoncila na hormonech.. beru je uz 20 dni a citim, ze se neco blizi..uz se normalne tesim, verite? 🙂 ale drzim palce, at se vy obejdete bez tech drijaku.. nad horm.jogou jsem taky uvazovala, ale kurz se tu otviral zrovna jak jsem s temi hormony zacinala a dost blbe jsem to snasela, takze to jsem propasla..ale verim, ze to bude na hormonalni rovnovahu super vec..

adeelka27
autor
3. lis 2013

Tak už jsem měla toho čekání na MS dost a šla jsem raději k dr. Ten mě prohlédl a nikde nenašel cystu, nic co by to blokovalo. Takže jsem opět dostala vyvolávačku a během 5 dní jsem to dostala. Pak jsem měla přijít na krev a dělal mi test na hladinu hormonů a na štítnou žlázu...tam by prý mohl být skrytý problém. Každopádně testy dopadly na výbornou, což je sice dobrá zpráva, ale jaksi to nevyřešilo můj problém s vynecháváním menstruace. No, takže jsem vyfasovala Proveru (hormony), příští týden jdu na folikulometrii a po dalším cyklu bych měla podstoupit HSG vyšetření na průchodnost vejcovodů. Byla jste na tom některá ? Mám se bát ?