redakce
21. lis 2018
27279 

Dárky pro novopečené maminky, kterými uděláte radost a vyjádříte vaši podporu

Zatímco v dárcích pro miminka je jasno, možná i vás už napadlo, že dárek by si zasloužila také maminka. Vaše sestra, švagrová, nebo kamarádka se právě stala maminkou, přivedla na svět nový život a v jejím životě nastává nové období, kdy se pro ní vše změní. Dárkem od vás jí můžete dát najevo, jak si vážíte její síly a jak moc ji chcete v její nové životní roli podpořit.

Když se vaše přítelkyně stane maminkou, trefný dárek vyjádří vaši podporu v její nové situaci a může znamenat věc, kterou bude opečovávat celý život.

Když se narodí miminko, je krásným zvykem mu na jeho přivítání do rodiny či mezi přátele koupit dárek. Dárek pro novorozené miminko se dá vybírat ze široké škály oblečků, praktických a věcných darů jako jsou plenky nebo kosmetika, až po šperky, amulety nebo mince jako vyjádření přání štěstí, zdraví a hojnosti.

Když se jdete poprvé podívat na nově narozené miminko, určitě pro něj máte dárek. Myslíte však hlavně na to, jak se cítí jeho maminka a chcete udělat radost hlavně jí.

Ke krásnému oblečku či haldě plenek, které nesete miminku, připravte hezký dárek i pro novopečenou maminku, dáte jí tak najevo, že s ní cítíte a že si přejete, aby jí v nové životní roli bylo dobře. Podle toho, jak se vaše novopečená maminka cítí, jaké má zájmy a jak k mateřství přistupuje, jí můžete věnovat dárek, který jí zůstane na celý život.

Poukázka na tetování

Je spousta lidí, kteří si významné události nechávají zvěčnit napořád. Pokud je vaše novopečená maminka milovníkem tetování, určitě si bude chtít svůj nový vztah s miminkem nechat zvěčnit. Kupte poukázku na tetování u jejího tatéra a dáte jí dárek, který s ní bude už napořád.

Obyčejný hrneček může být důležitým a osobním předmětem

I tak obyčejná věc, jako je hrníček na kávu nebo čaj, může mít velké kouzlo. Vychladlá káva je takový symbol mateřské dovolené a pokud si vaše nová maminka potrpí i na popíjení léčivých čajů, určitě se jí bude hodit. Vyberte nějaký krásný, osobitý, nebo nechte vyrobit hrnek s vtipným nebo osobním motivem. Dárek je nenáročný na vaši peněženku, dokáže však hodně potěšit - pokaždé, když bude vaše novopečená maminka odpočívat u hrnečku oblíbeného nápoje, vzpomene si, jak jste jí přišla vyjádřit podporu a obdiv ve chvíli, kdy se jí měnil život.

Léčení a podpora neduhů, zranění a bolístek 

Pokud měla vaše kamarádka při porodu komplikace, má jizvu po poranění hráze či po císařském řezu, dejte jí dárek, který jí může ulevit. Koupit můžete i přípravky na podporu kojení, vitamíny pro kojící maminky, výživové a bylinné přípravky, které jí po těhotenství, porodu a šestinedělí dají zase do pohody. Ideální pro takový nákup je návštěva dobře vybavené zdravé výživy, kde vám zkušená prodavačka určitě poradí spoustu dobrých přípravků, ze kterých můžete vytvořit dárkový koš.

Vybírat lze také třeba ve zdravotních potřebách, kde můžete koupit pásy na stahování poporodního bříška a podporu bolavých zad, příjemné kojicí prádlo nebo třeba pohodlný polštář, na kterém bude maminka odpočívat.

Strom na vysazení

Pokud mají vaši přátelé či příbuzní, kterým se miminko narodilo, zahradu, můžete jim koupit sazenici stromku, který mohou jako symbol narození dítěte na zahradě vysadit. Pokud se zeptáte svých rodičů a známých, kteří vysadili strom po vašem narození či narození vašich sourozenců a přátel, určitě vám potvrdí, jak krásné je sledovat růst stromku i dětí zároveň. Jak fascinující je pohled na strom, který tak rychle vyrostl z té malé sazeničky - stejně jako jejich děti - a čeho všeho byl za ta léta na jejich zahradě svědkem.

Kurzy na dobře strávený čas s miminkem

Pokud je vaše novopečená maminka akční a ráda se učí novým věcem, kupte jí poukázku na nějaký kurz, který by ráda využila. Koupíte jí tak hezky společně čas s jejím miminkem, kde se naučí něco nového a zároveň jí pomůžete alespoň párkrát v měsíci změnit prostředí a tak zabránit pocitu izolace. Vybírat můžete mezi kurzy vaničkování, plavání s miminky, vázání šátků nebo cvičení maminek s dětmi.

S poukázkou na plavání nebo cvičení s miminkem darujete mamince také změnu denních stereotypů.

Poukázka na vaše služby a její chvilku samoty a odpočinku

Pokud už sama máte děti, určitě víte, že přes veškerou lásku k nim a k vaší rodině je potřeba, aby měla máma chvíli času pro sebe, na odpočinek, lenošení nebo nutný úklid zpustošené domácnosti. Vyrobte mamince poukázku na to, že vezmete miminko na procházky v kočárku, pomůžete jí s věcmi, které sama nestíhá nebo nezvládá. Případně nabídněte hlídání, aby mohla jít se svým partnerem mezi lidi. Čas, který bude mít maminka pro sebe, můžete doplnit poukázkou na něco, co má ráda a kde si odpočine - masáž, kadeřník, divadlo, výstava, kino. Až bude maminka připravená svoje miminko na pár hodin opustit a sama si odpočinout, určitě vaší nabídky ráda využije.

Čtení není nikdy dost! 

Pokud je vaše kamarádka knihomolka či má ráda, když je vše pod kontrolou, kupte jí knížku, která se jí bude hodit. V závislosti na tom, jak k mateřství přistupuje, můžete vybírat z desítek titulů určených maminkám, od výuky zacházení s miminkem, léčbě neduhů až po knížky, které popisují nějaký směr výchovy dětí. Pokud chcete čtivem podpořit chvíle, kdy bude odpočívat, vybírejte z beletrie, kterou má ráda, nebo jí kupte předplatné časopisu, který čte.

Šperky

Jsou ženy, které mají rády šperky a promítají do nich své důležité okamžiky - nosí snubní prsten, kupují si přívěsky na náramky k jednotlivým životním událostem. K narození dítěte je vhodné využít jména nebo iniciály narozeného miminka či pracovat se symbolikou tří.

Zakoupit můžete nepřeberné množství předem vytvořených šperků či můžete nechat na míru vytvořit ten, který bude vaši přítelkyni vystihovat nejvíce. Darujete jí tak cennost, která jí bude připomínat nejen její novou roli a její děťátko, ale i to, že jste jí šperk věnovala vy v tak důležitý okamžik.

Ukládání vzpomínek na nejkrásnější období života  

Pokud o vaší novopečené mamince víte, že si zakládá na vzpomínkách, například vyrábí  fotoalba, sbírá rodinné fotografie, těší se na vedení deníčku pro nové miminko, kupte jí něco, co se jí v její činnosti bude hodit. Různé sady na otisky nožiček a ručiček na papír nebo do hmot, které zachytí celý tvar ve 3D, koupíte v papírnictvích, drogeriích nebo určitě najdete na internetu.

Poukázka na focení novorozených miminek nebo celé rodiny je krásný dárek, díky kterému bude mít rodina celoživotní památku. Vybírat lze z celé řady fotografů ve vašem okolí, či pokud sama vládnete svému fotoaparátu, můžete pořídit fotografie, které pak rodině věnujete již zarámované nebo vytištěné na plátně.

Stejnou radost mohou udělat i poukázky na vytvoření fotoknih, které jsou dnes asi nejlepším prostředkem pro uchování vzpomínek na období narození miminka. Skvělé jsou také různé dárkové krabičky a boxíky, kam si může maminka schovávat předměty, které se k narození miminka pojí. Stejně dobře poslouží i knížky a deníčky, kam si maminka může zapisovat důležité a zábavné momenty s rostoucím dítětem.

Věci, které považujete za usnadňovače mateřství

Pokud jste sama maminka a víte, že některé okamžiky v mateřství jsou náročné, a vám v nich pomohla nějaká dobrá věc, neváhejte tuto nabytou moudrost předat dál! Mezi vynálezy, které usnadňují zvládání náročných situací a období s miminky, mohou patřit kojicí polštáře, nahřívací polštářky na bolavá bříška, hračky, které vytvářejí šum, který miminka uspává, houpačky a lehátka, kam se děti bezpečně uloží, když potřebujete vařit nebo jen jít na záchod.

Skvělým ulehčením stresových situací jsou také homeopatika a přírodní olejíčky proti bolení rostoucích zoubků, noční světýlka pro přiměřené osvětlení při nočním vstávání, dlouhé nebo externí nabíječky na telefon, které dosáhnou až na místo, kde maminka odpočívá a tím jí dovolí spojení se světem, které možná bude postrádat. Mamince tak předáte svou moudrost a zkušenost a třeba jí pomůžete zachránit nejednu situaci, kdy se bude cítit bezradná a opuštěná.

Tohle je dobré téma 🙂 Možná by se mělo zmínit i to, jaké dárky vhodné nejsou. Mě osobně hodně vadilo, že jsem dostala tunu dudlíků a lahviček, i když všichni ví, že jsem přírodněji zaměřená a chci kojit. Vážně, každá návštěva před porodem donesla buď dudlík nebo lahev 😀. Po porodu to šlo všechno na charitu nebo do koše.

21. lis 2018

Dobre tema, mne osobne bylo trosku lito, ze veskera pozornost se toci kolem male, navstevy nosily darky pro malou a jen se ptaly na malou, pripadala jsem si, ze ja nikoho nezajimam, ze jsem odrodila a to se po me chtelo, nastesti rodice a manzel se chovali jinak a zajimali se i nas obe

21. lis 2018

Je fakt, ze kdyz se dela zapijeni ditete, tak kazdy donese neco pro mimco a flasku pro tatinka. Hmm a co maminka, ta většinou nedostane nic. Za cca mesic porodi svagrova, tak ji urcite neco poridim 🙂

21. lis 2018

@pajushak presne tak, mala dostala od kazdeho neco, domu jsem vezla polovinu tasky, chlap donesl zase ze zapijeni veci pro malou a sam dostal asi 8 flasek ruznych rumu a ja nic, prijde mi to hloupe a lito, kdyz rodila kamaradka, dala jsem ji balik, kde byly veci napul pro ni a napul pro cvrcka, prali se s tim porodem preci oba dva

21. lis 2018

@lobella taky mi to přijde nefer, ty lezis doma nebo v porodnici, zatimco vsichni chlastaji 🙄😀 ale je fakt, ze manzel donesl jeste penize ze zapijecky, ale ty sme dali do pokladnicky prckovi. Takze ja fakt nic 😀

22. lis 2018

Krom nabídky hlídání a poukázky na fotoknihy bych z ničeho výše jmenovaného nadšená nebyla.

Mnohem radši než homeopatika bych viděla oříšky, chalvu, čokoládu nebo ovoce.

Knížku radši beletrickou, pokud by měla být o výchově, tak by to měla být knížka, kterou si maminka vybere sama, případně může dostat poukázku do knihkupectví. To samé platí o kurzech.

Kdyby mi někdo přinesl rádoby vtipný hrneček, myslela bych si, že mu hráblo.

Mnohem lepší je za maminkou přijít (když o to stojí) a věnovat pozornost i jí, nejen miminku, aby věděla, že její život se sice změnil, ale nestala se z ní najednou úplně jiná bytost.

A ty nejlepší kamarádky a kamarádi se zeptají třeba, jestli můžou donést její oblíbené jídlo. A přizpůsobídélku předání tomu jak se novopečená matka cítí a jestli se chce družit nebo ne.

Tetování nebo šperk, jedině pokud by si žena předem řekla, že ho chce.

24. lis 2018

hlavně ne vitamíny, léky a krémy... to si koupí každá maminka sama co jí vyhovuje a nepotřebuje doma tři značky doplňků stravy které za rok vyhodí... stahováky na břicho, kojící prádlo atd.. to je jak vtip od někoho dostat 😀
Nevím proč jsou všechny rady směřovány na to koupit jí něco co souvisí s dítětem.. obávám se že po porodu mi asi končí vlastní život.. Já si přeji k ježíšku poukaz na malování kermaiky s hlídáním, knížku ne-mateřskou, kojící korále, ty se mi líbí a i se dají v praxi využít 😀

24. lis 2018

🙂) Pamatuji si, ze když se narodila dcera, tak mi manželova mamča přinesla čtyřlístek.. Strašně mě to potěšilo . Jen to gesto, ze někdo mysli i na vás a chce vám dodat sílu. Ale každá to máme jinak, já na věcné dary nejsem a mám spis rada dárky od srdce a to, ze vám někdo řekne něco pěkného 🙂

25. lis 2018

Začni psát komentář...

Odešli