redakce
11. čer 2018
3032 

Jsou vaše ruce připravené do letních šatů?

 Obecně se dá říci, že za problémové partie považují ženy bříško, zadeček a nohy. V honbě za dokonalým (nebo alespoň uspokojivým tělem) mnohdy zapomínají na další část těla, která toho o majitelce hodně napoví. Jsou jimi ruce. 

Právě na nich se jako první projeví stárnutí i špatná kondice. Celkový dojem ze sebekrásnějších šatů na ramínkách nebo tílku dokáže povislá a ochablá kůže na pažích zkazit během okamžiku. S těmito efektivními cviky si vytvarujete štíhlé a pevné ruce v pohodlí domova. Chce to jen pravidelnost a píli. Jdeme na to?

Mít pevné ruce se vyplatí i v běžném životě. Bez problémů odnesete nákup z obchodu, budete silná máma, která zdvihne své dítě do náručí a ukočíruje i psa na vodítku v jedné a kočárek v druhé ruce. Jako bonus získáte také vypracovaná ramena, zpevníte prsa a zbavíte se bolesti zad. Nemusíte se bát hromady svalů, následující cviky zaručí krásné a štíhle svaly, jako mají ladné primabaleríny nebo temperamentní tanečnice flamenga. 

Kliky s překážkou

Klasické kliky jsou sice účinné, ale trochu nudné. Pro někoho dokonce představují metu, na kterou nedosáhnou. To změníte jednoduše tak, že si ke cvičení vezmete overball. To je takový ten malý nafukovací míček, který seženete za pár korun v každém obchodu se sportovními potřebami. Než si ho pořídíte, vystačíte si pro začátek i s několika tlustými knihami.

Připravte se do kliku, opřete se o kolena nebo provádějte „pánské“ kliky s nataženýma nohama. Knihy či míč položte pod vaši pravou dlaň a levou nechte na podložce. Udělejte klik, poté obě dlaně přesuňte nahoru, proveďte klik (tím potrápíte také tricepsy) a nakonec levou dlaň nahoru a pravou na podložku. Ručkujte ze strany na stranu a uvidíte, že se prsní svaly začnou brzo ozývat.

Předpažování

Zkušené fitnessky se chopí činek, ostatním poslouží láhve s vodou. Ze začátku si vystačíte s půl litrovými, spolu se sílícími svaly se třeba propijete až ke dvou litrům.

S výdechem obě ruce předpažte a s nádechem povolte. S výdechem upažte, s nádechem povolte a tak stále dokola. 

Vydržte 5 sérií po 10 opakováních. Při cvičení nezvedejte ramena k uším, neprohýbejte se v bedrech a dejte pozor na to, abyste pohyb vedli pomalu, tahem, nikoliv švihem. Právě plynulý a pomalý pohyb dá svalům pěkně zabrat. A to my přeci chceme, že? 

Stlačování polštáře (míčku)

Připravte si polštář nebo malý míček overball a dejte si ho mezi dlaně. Dlaně zvedněte do výšky hrudní kosti a lokty srovnejte tak, aby byla předloktí rovnoběžná s podlahou. S výdechem vší silou polštář zmáčkněte, asi 15 vteřin vydržte a potom povolte. Zkuste zvládnout aspoň 5 sérií po 10 opakováních.

Odtahování

Jestliže doma nemáte k dispozici posilovací gumičku, vezměte si ručník. Doporučujeme si ji ale pořídit, je to báječná věc. Věřte nebo ne, ale dokáže efektivně potrápit celé tělo a poté poslouží i jako protahovací pomůcka.

Tak tedy ruce s  ručníkem předpažte a chytněte ho přibližně na šířku vašich ramen. Pak ruce překřižte a přibližte k tělu. S výdechem táhněte každý konec ručníku na opačnou stranu (pravá ruka táhne doleva a naopak). Stejný pohyb můžete provést s gumičkou. Opět zkuste 5 sérií po 10 opakováních.

Téčko

Jednoduchý cvik na ramena sice vypadá prostě, ale po chvilce se vaše svaly ocitnou v jednom ohni. Postavte se na podložku, narovnejte záda a rozpažte paže tak, aby byly rovnoběžné s podlahou - a držte. Abyste si cvičení ztížili, vezměte do každé ruky knihu nebo činku. Schválně, jak dlouho vydržíte?

Kroužky

Předpažte i s činkami nebo láhvemi s vodou, srovnejte záda a s výdechem začněte pažemi opisovat před sebou malé kroužky. Soustřeďte se na to, aby vaše paže neklesaly a pravidelně dýchejte.

Až vás ramena začnou bolet, vydržte ještě aspoň 10 kroužků. I u tohoto cviku dbejte na pomalé provedení tahem. Dynamické cvičení si nechte na lekci zumby.

Ruku v ruce

Své snažení můžete ještě uspíšit zdravou stravou. Zapomeňte na polotvary, smažená a přesolená jídla, sladkosti, hutné smetanové omáčky a knedlíky. Naštěstí v létě na tento typ pokrmů ani není chuť, což nám pěkně nahrává do karet.

Ovoce jako broskve, meruňky, jahody nebo borůvky chutnají stejně dobře jako čokoládová oplatka. Vyhrajte si se zeleninovými saláty a možnostmi jejich variací. Například s hrstí těstovin, kuskusu, červené čočky nebo fazolí. Přihoďte i kousek grilovaného kuřete, lososa či vajíčka na tvrdo. A hlavně pijte. Nejlepší je voda s citrónem a mátou, ale ani taková domácí limonáda z melounu není k zahození, co říkáte? Zdravý životní styl a pohyb jde totiž ruku v ruce s celkovým zdravím a pohodou.

via GIPHY

Zdroj:

https://www.fithall.cz/magazin/19319-01-Cviceni-a-trendy/20024-Domaci-posilovna-stihle-paze-v-lete-do-natelniku.htm

http://zeny.iprima.cz/diety-cviceni/domaci-posilovna-stihle-paze-do-natelniku

Začni psát komentář...

Odešli