Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    ♥ Děkuji za srdíčka ♥

    💙 Nejkrásnější budíček na světě 💙

    Krásný den 🍓🍊🍏🍌
    https://www.modrykonik.cz/group/7338/

    Moje dnešní SMOOTHIE 💙
    Více zde https://www.modrykonik.cz/group/7338/

    (2 fotky)

    Když ono je to taaak dobrý 😍

    🎀 Yummy Yummy 🎀

    Když můj malý poklad spí 😍 Máma si pochutnává 💙

    DALŠÍ MŇAKA 😍 JEŠTĚ ŽE TOHO MANŽELA MÁM A KOUPIL MI MIXER 😂
    NEDĚLÁM NIC JINÉHO 🍹🍹

    ❤💚💛 SMOOTHIE 💛💚❤
    MOJE PRVNÍ SMOOTHIE, NA CHUŤ JE VYNIKAJÍCÍ, JEN NA OKO TO MUSÍM JEŠTĚ DOOOST DOLADIT 😆

    💕

    janinka92
    25. led 2016    Čtené 489x

    ♥ SMOOTHIE ♥

    RÁDA VÁS UVÍTÁM V MÉ SKUPINCE A DOUFÁM, ŽE SE INSPIRUJETE 💙

    https://www.modrykonik.cz/group/7338/

    SYMPATICKÝ NÁZEV PRO SYMPATICKÉ NÁPOJE

    O smoothie slýcháváme poslední dobou stále častěji, a to nejen v souvislosti s příznivým vlivem pro naše zdraví, ale i díky možnosti vytvoření originálních míchaných alkoholických nápojů. Co se skrývá pod názvem smoothie, jak si jej doma připravit a další zajímavosti včetně několika názorných receptů se dozvíte v následujících řádcích.

    CO JE SMOOTHIE

    Smoothie je mixovaný svěží nápoj, jehož základem je čerstvé ovoce, zelenina nebo jejich kombinace. Šťáva z čerstvě namixovaného ovoce bez přidaného cukru či konzervantů, kterou si můžete připravit sami doma, vám dodá kromě spousty energie i skvělý pocit, jelikož přesně víte, co pijete.  Díky tomuto čistě přírodnímu složení si získalo velkou popularitu například u veganů. Nelze popřít ani jeho příznivý vliv na zdraví díky zdroji vitaminů a dalších pro zdraví prospěšných látek.

    Samozřejmě si své smoothie můžete doplnit o jakoukoliv přísadu dle vaší chuti, takže pravidlo zamítající jakékoliv přidání cukru či něčeho podobného nemusíte brát v potaz. Nenechte se však zlákat tím, že máte rádi všechno ovoce i zeleninu. Způsob „dám tam všechno, co mám rád“ vám místo skvělého nápoje přinese spíše něco podobného, jako je dort od Pejska a Kočičky. V jednoduchosti je krása, síla a také nejlepší chuť.

    Začít den vydatnou snídaní je velmi důležité. Jahodové smoothie s ovesnými vločkami vám dodá potřebnou energii na celý den.

    Často se pro svěžest přidává do mixéru spolu se zbytkem surovin i led. Kromě ledu je možné přidat trochu citronové šťávy, džusu či jogurtu, dále ovesné vločky, kakaové boby nebo například med. Také díky tomu může vzniknout nespočet nejrůznějších kombinací. Vy si můžete vybrat svou oblíbenou a ještě si ji přizpůsobit své chuti.

    JAK PŘIPRAVIT SMOOTHIE

    Příprava smoothie je velmi jednoduchá. Potřebujete ale mít k dispozici mixér. Vystačíte si i s ručním tyčovým mixérem. Pro opravdu velké příznivce nyní existují i přístroje jako smoothie maker.

    Z vybraného ovoce či zeleniny je vhodné předem odstranit slupku, případně použít jen dužinu bez jadérek. Poté jednoduše vložíte všechny ingredience do mixéru nebo v případě tyčového mixéru do nádoby a rozmixujete na pyré. Následně přelijte obsah do skleniček a ihned podávejte. Doporučuji pro osvěžení přidat led již do mixéru, vytvoříte tím skvělou tříšť. Smoothie se ale obejde i bez ledu. Je to jen na vás.

    KDY A PROČ PÍT SMOOTHIE

    Tímto vydatným nápojem můžete nastartovat svůj den, získáte díky němu spoustu energie. Stejně tak se nabízí i jako možnost tekuté svačinky. Díky množství vitamínů a cukrů si jej můžete dát roovněž jako alternativní nápoj před větší fyzickou zátěží.

    V těchto zimních měsících si můžete zavzpomínat na léto s exotickým kiwimangovým smoothie.

    KAPKA HISTORIE

    Ve Středomoří se tento vydatný drink konzumuje již několik století. Do doby, než byla vynalezena chladnička a mrazák, byla příprava smoothie závislá na sezónním ovoci a zelenině. Po vynalezení chladničky a mrazáku postupně získávalo na popularitě. Zejména v 60. letech 20. století, kdy se lidé začali více zajímat o zdravou výživu a zdravý způsob života, přišel jeho největší rozmach. Tehdy se ujal i samotný název, který vznikl ze slova „smooth“, což znamená jemný.

    ALKOHOLICKÉ SMOOTHIE

    Tato část by měla nadchnout zejména dospělé jedince. Jak jistě víte, alkohol lze přidat prakticky do všech nápojů od vody přes džusy až po čaje a kávy – smoothie nevyjímaje. Do něj přidáváme zejména tvrdý alkohol, který je ovocnou nebo zeleninovou chutí výrazně zjemněn.

    Do smoothie se přidávají obdobné druhy alkoholu jako do míchaných nápojů počínaje vodkou přes bílý rum až po gin, který se například velmi hodí do okurkového smoothie. Fantazii se však meze nekladou, můžete si namíchat vlastní drink dle vaší chuti.

    Další výhodou smoothie je, že si je můžeme připravit čistě bez alergenů. Krémové konzistence docílíme právě díky rozmixované vláknině, není již tedy třeba přidávat žádnou z mléčných přísad, jak je u klasických mixovaných nápojů běžné. Smoothie se tak stává vhodnou alternativou nápoje pro laktózové alergiky a samozřejmě vegany.

    Smoothie lze zařadit jako ideální součást zdravého životního stylu, kdy doslova za málo peněz vychutnáme koncert dokonalé harmonie chutí. Díky tomu, že si smíme umixovat to, co skutečně chceme, jsme sami sobě pány. Navíc, díky rozličným variantám ovoce a zeleniny můžeme vykouzlit lahodný nápoj, který nás zásobí celou řadou vitamínů, minerálních látek, enzymů a vlákniny…

    Smoothie je ve vhodné kombinaci možno podávat také diabetikům a lidem na redukční dietě. Lze do něj přimíchat další formy vlákniny, jako je pektin, inulin, psyllium a snížit tak glykemický index výsledného nápoje.

    janinka92
    23. led 2016    Čtené 259x

    Gastronomie z pohledu číšníka (servírky)

    Jelikože jsem dělala vrchní servírku, ráda se s Vámi o toto podělím. Pokud někdo někdy dělal v gastronomii, ví, že je to pravdivé, ale nechybí tak i trocha nadsázky.

    Každý den musíme být připraveni na srážku s blbcem a v gastronomii to platí dvojnásob. Zatímco obyčejní lidé jdou do práce, číšníci, servírky, kuchaři a barmani táhnou do boje.
    Jak takový vydařený den obsluhy v restauraci vypadá? Hned z rána se pár nedočkavců pokusí vetřít do restaurace ještě před otevírací dobou se slovy, dám si jen „kafe“. Nejlépe samozřejmě piccolo. Otevírací doba jim zřejmě nic neříká a číšníci a servírky jsou v restauraci dříve právě proto, kdyby zrovna někdo potřeboval dostát svým ranním rituálům.
    Kolem jedenácté začnou lidé chodit na obědy. Na menu je vepřo knedlo zelo, XL řízek s bramborem a oblohou, masová směs s rýží a hovězí hamburger
    s hranolky. Hned u druhého stolu by si dali vepřo-knedlo zelo, ale zelí by vyměnili za oblohu od řízku a knedlíky za rýži od masové směsi. Číšníka v tu chvíli napadá, jestli se nemá zeptat, zda to celé nechtějí zabalit do housky od hamburgeru. Takových kombinací, záměn a proměn pošle přes obědy do kuchyně ještě několik. Zvláště oblíbený je dnes XL řízek napůl. Kuchař je nadšen.
    Obědy pokračují a spotřeba vody z kohoutku (kohoutí vývar) s citronem zdarma stoupá. Lidé si sedají k neuklizeným stolům a čisté ignorují. Na číšníka pak zběsile volají a domáhají se okamžité výměny popelníku a založení příborů. 70 % nově příchozích ihned po dosednutí vytahuje telefon a dožadují se hesla na Wi-Fi. Ani po 30 minutách si nejsou schopni objednat, protože menu ještě ani neviděli. Následuje kolotoč zaokrouhlování. Úspěšný den mizí někde mezi 188 a 190 korunami. Obědový nápor opadá.
    Číšník rovná židle, leští sklo, myje tabule a těší se na chvilku klidu před odpoledním náporem. Sotva se posadí, aby se také najedl,zahradka usadí se na zahrádce skupinka maminek s dětmi. Začíná bumerangový trénink, který spočívá v objednávání každého jídla a pití zvlášť. A ještě a ještě a ještě. Po padesáté návštěvě u stolu během deseti minut by se dalo předpokládat, že už mají vše. Omyl… A ještě brčka. Obsluhující si připadá spíše jako na útěku než jako v práci. Dětičky vřeští, mačkají obsluhou donesené omalovánky, lámou a házejí po sobě pastelky a vše, co není příliš těžké nebo přivázané včetně jídla. Maminky vesele švitoří a dětí si nevšímají. Až po chvíli se jedna zvedne a jde se zeptat, jestli se děti na zahrádce mohou vyčůrat. Číšník loví v kapse uspávací pistoli. Bohužel nachází jen propisku a pár zmačkaných účtů. Musí to prostě vydržet. Hned zítra vyrobí ceduli s nápisem rozjívené děti a tchyně uvazujte u vchodu.petka
    A je tu večer. Restaurace se opět plní a celý kolotoč začíná znovu. Na baru sedí dvě slečny a objednávají si dvakrát capricciosu. Barman na ně překvapeně hledí, protože pizzu na baru opravdu nevede. Po chvíli mu dojde, že chtějí caipirosku. Na zahrádce se mezi tím host číšníka ptá, jak velký je ten nakládaný hermelín a pán u vedlejšího stolu se zajímá o to, jestli mají v restauraci nabíječku na Nokii, že by si u nich klidně i něco dal. Vrcholem je ovšem dotaz na kuřecí carpaccio, perlivou vodu z kohoutku, latté bez mléka a „chasekake“ (čteno chasekake, psáno cheesecake). Jeden z hostů vrací tresku, protože je cítit po rybě. Nechybí ani naučná lekce, kdy je obsluze sděleno, že ruské brambory jsou vlastně americké, protože všechno, co bylo dříve dobré a ruské, je dnes americké. Barman točí pivo do nerezového hrnce. V restauraci neměli „petku“, tak si pán přinesl vlastní nádobu. Zaokrouhluje se pořád stejně. Ze 375 na 380, 552 na 555 a podobně. Někteří hosté nejsou líní vytáhnout kalkulačku a účet si přepočítat. Jiní doplácejí na stravenky velkými bankovkami. No prostě paráda. Když host nechá více než 20 korun, podlamují se číšníkovi kolena.
    Čas se pomalu naklání k desáté hodině večer. Kuchař balí nože a odchází. Má všechny, což je pozitivní. Ani žádný host nechybí. Ve chvíli, kdy překročí práh restaurace, dožaduje se skupina šesti hostů jídelního lístku. Když jim číšník sdělí, že kuchyň už je zavřená, tváří se velice překvapeně až pobouřeně a snaží se v obsluze vzbudit soucit slovy: „Ale my jsme měli opravdu těžký den. Víte, jaké to je, být devět hodin v kuse na nohou?“ Číšník opět hledá uspávací pistoli se stejným výsledkem jako po obědě. Barman vypadá, že by si jí v případě nálezu také půjčil. Již značně podnapilý muž mu už hodinu a půl vypráví o svých životních neúspěších, natahuje se přes bar a plácá nově nabytého přítele po ramenou.zaokrouhlovani Restaurace se pomalu vylidňuje, ale pár otrlých hostů zůstává. Restaurace zavírá ve 23.00. Ve 22.45 se jde číšník zeptat na poslední objednávky. „Vy už zavíráte? Ne, teď si nic nedáme, dáme si později,“ a číšník znovu opakuje, že jde o poslední objednávku, takže později už to nepůjde. Hosté si objednají každý velké pivo, u kterého sedí další hodinu a půl. Je hodinu po zavíračce. V tuhle dobu běžně pracují jen semafory. Dojde na placení a opět se zaokrouhluje. Asi úplněk.
    No řekněte sami, není to krásná práce? I přesto se většina číšníků do práce těší a v oboru zůstává. Bývají totiž i světlejší dny, které ty špatné zastíní.

    Por rýpalky : Ano je to stažené 🙂 No a co :-P

    janinka92
    16. lis 2015    Čtené 118x

    DOPIS MATKY PRO DCERU

    Dopis matky pro dceru:

    „Má drahá holčičko, v těchto dnech, kdy vidíš, jak stárnu, bych tě chtěla poprosit, abys byla trpělivá, a především, aby ses pokusila porozumět tomu, čím si procházím. Pokud při našem rozhovoru opakuji tisíckrát tu sa...mou věc, nepřerušuj mě prosím slovy „Vždyť jsi mi to říkala před chvíli“…jen mě prosím poslouchej. Pokus si vzpomenout na časy, kdy jsi byla malá a já ti mohla číst každou noc tu samou pohádku před spaním. Když se nechci jít koupat, nebuď zlá a nebraň mi. Vzpomínáš si, jak jsem se musela honit za tebou, když ses vymlouvala, abych tě přiměla se osprchovat, když jsi byla ještě malá? Když vidíš, jak jsem ignorující vůči novým technologiím, dej mi prosím čas, abych se s tím naučila pracovat, a nedívej se na mě tím svým způsobem… pamatuj, zlatíčko, že jsem tě trpělivě učila dělat mnoho věcí jako slušně jíst, oblékat se, česat si vlasy a vypořádávat se každý den s životními zkouškami…

    V tomto období, kdy vidíš, jak stárnu, tě žádám, abys byla trpělivá a aby ses hlavně pokusila porozumět, čím si procházím. Pokud někdy ztratím nit a nevím, o čem jsem mluvila, dej mi prosím čas, abych si mohla vzpomenout, a pokud to nedokážu, nebuď nervózní, netrpělivá ani arogantní. Jen věz ve svém srdci, že nejdůležitější věcí je pro mě být s tebou. A když mi mé staré, unavené nohy nedovolují, abych se pohybovala tak rychle jako dříve, podej mi svou ruku stejným způsobem, jakým jsem ti já podávala tu svou, když ses poprvé učila chodit.

    Až přijde můj čas, nebuď smutná… jen buď se mnou a rozuměj mi, až se dostanu na konec svého života s láskou. Budu opatrovat a děkovat za ten dar času a radosti, které jsme spolu mohly sdílet. S velkým úsměvem a ohromnou láskou, kterou jsem pro tebe vždy měla, chci jen prostě říct, že tě miluji… má milá dcerko.“

    janinka92
    14. črc 2015    Čtené 0x

    ♥ Seznam věcí pro našeho Milánka ♥

    ŽENY ♥ JE TO POUZE INSIPIRACE, TAKŽE KOMU TAM BUDE CO CHYBĚT, HOLD MUSÍ DOPSAT ♥ BUDU MÁMOU POPRVÉ, TAK SNAD TO ZÁKLADNÍ CO BUDU POTŘEBOVAT, MÍT BUDU ♥  SNAD TO NĚKTERÉ Z VÁS POMŮŽE ♥

    Oblečení pro novorozence

    • 10 kojeneckých body
    • 5 bavlněných dupaček
    • 4 overaly
    • 3 kabátky, mikiny, svetříky
    • 2 bavlněné čepičky
    • 2-4 ponožky, capáčky
    • 1 bavlněné rukavičky

    Na zimu navíc

    • zimní kombinéza
    • 2 teplejší mikiny, kabátky
    • 1 teplá zimní čepice a rukavice

    Pro spaní miminka

    • postýlka s nastavitelnou výškou matrace
    • kvalitní matrace (např. s kokosem či pohankou)
    • mantinel na postýlku, případně i nebesa
    • přikrývka
    • 2 povlečení
    • 2 prostěradla
    • zavinovačka – nejlépe jednu klasickou se šňůrkami a jednu rychlozavinovačku
    • spací pytel
    • elektronické chůvičky, případně i monitor dechu
    • dudlík

    Přeprava miminka

    • hluboký kočárek
    • pláštěnka na kočárek, v létě i síťka proti hmyzu
    • deka do kočárku
    • fusak do kočárku (na zimu)
    • autosedačka
    • zavinovačka či fusak do autosedačky

    Přebalování

    • přebalovací podložka
    • jednorázové přebalovací podložky na cesty
    • bavlněné pleny
    • pleny – jednorázové či látkové dle vlastního uvážení
    • vlhčené čistící ubrousky
    • krém proti opruzeninám

    Koupání miminka

    • vanička s lehátkem nebo koupací kyblík
    • teploměr do vody
    • 2 osušky
    • 3 žínky
    • kartáč na vlasy
    • nůžky na nehty s kulatým koncem
    • vatové tyčinky
    • dětské mýdlo
    • dětský olej

    Pro kojení

    • 2 kojící podprsenky
    • tampony do podprsenky

    Lékárnička novorozence

    • líh na ošetření pupíku
    • přípravek k ošetření poraněných bradavek (např. Bepanthen, který se hodí i na opruzeniny)
    • teploměr
    • nosní odsávačka
    • lék na horečku (např. Panadol sirup)
    • Ophthalmo-Septonex nebo borová voda na oči

    Šikovní pomocníci do výbavy pro miminko

    Věci, které Vám mohou zpříjemnit péči o miminko. Nejsou nezbytně nutné, ale možná je budete milovat a nedáte na ně dopustit. 

    • kojící polštář
    • přebalovací taška ke kočárku
    • cestovní postýlka
    • šátek na nošení, nosítko
    • odsávačka mléka
    • sterilizátor
    • kojenecké láhve a savičky, kartáč na mytí lahví