Kojenecké mléko Babybio

    5 zkušeností

Babybio je špičková kojenecká výživa prémiové francouzské značky, která je na trhu již 25 let. Zakládá si na prvotřídní kvalitě a přináší několik variant bio kojeneckých mlék pro děti od narození až do 3 let. Všechna kojenecká mléka Babybio mají původ v kvalitním mléku a přináší špičkové složení bez obsahu palmového či jiného palmo-jádrového oleje a bez přidaného cukru. V mlékách Babybio nenajdete ani další, pro organismus těch nejmenších, nevhodné látky, jakými jsou třeba rezidua chemických pesticidů.

Babybio kojenecké bio mléko

Mléka jsou naopak obohacena o látky důležité pro správný vývoj dětského organismu – minerály a vitamíny. Každá výrobní šarže je navíc testována a certifikována zvlášť, což nebývá zvykem.

Jak naznačuje již jejich název, všechny suroviny, ze kterých jsou produkty Babybio vyrobeny, pochází z ekologického zemědělství a splňují přísná kritéria s ohledem na dobré životní podmínky chovaných zvířat. Kojenecká výživa Babybio vděčí za svou jemnou a přirozenou chuť původu v tom nejkvalitnějším francouzském BIO mléku z lokálních ekofarem.

Řada Babybio PRIMEA z odstředěného kravského bio mléka nabízí ideální poměr nasycených a nenasycených mastných kyselin, které hrají klíčovou roli např. v rozvoji smyslů a nervového systému, 13 vitaminů, včetně vitaminu D, a 13 minerálů, včetně železa. Při výrobě jsou totiž použity za studena lisované rostlinné bio oleje bohaté na nenasycené mastné kyseliny a vitamíny. Receptura je vždy přizpůsobena konkrétnímu věku dítěte pro zajištění živin nutných pro správný vývoj.

Řada Babybio PRIMEA

Řada Babybio OPTIMA je základním složením podobná řadě Primea, navíc však s obsahem probiotik Bifidus a prebiotik FOS a GOS – jejich kombinace umožňuje vzájemné a efektivní působení v zažívacím systému děťátka, poskytuje vyvážený poměr bílkovin, esenciálních mastných kyselin, vitamínů a minerálů důležitých pro správný vývoj dítěte. Probiotika obsažená v mlékách Babybio OPTIMA jsou přidávána až po procesu sušení mléka, nedochází k jejich poškození teplem a mohou tedy plnohodnotně působit po celou dobu jejich použitelnosti.

Babybio kojenecké bio mléko

Babybio CAPREA je řada kojeneckých mlék vyrobených z plnotučného BIO kozího mléka. Hlavním, ne však jediným, rozdílem mezi kozím a kravským mlékem je minimální obsah αs1 kaseinu. Struktura tukových molekul kozího mléka je navíc bližší mateřskému mléku. Díky tomu je často vhodnější pro citlivé zažívání děťátka a má lahodnou chuť, kterou si děti zamilují. Kojenecká mléka řady CAPREA jsou vyráběna pouze z mléka od koz z holandských eko chovů.

Babybio CROISSANCE představuje řadu kojeneckých mlék v lahvích. Tohle mléko v praktickém balení nevyžaduje složitou přípravu. Proto ho určitě oceníte na cestách nebo na výletech. Nevyžaduje míchání sušené složky s vodou, a tak je třeba i kašička hotová během chvilky. Croissance, jako všechna mléka Babybio, obsahuje více železa, více esenciálních mastných kyselin a méně bílkovin než čerstvé kravské mléko, tak, aby nutričně odpovídalo potřebám dítěte. Stejně jako ve všech ostatních mlékách Babybio naleznete i zde přidaný vitamin D, omega 3 mastné kyseliny, 13 minerálů a 13 vitamínů pro správný vývoj děťátka. Navíc je do víčka 250 ml verze mléka CROISSANCE možné umístit vhodnou savičku, takže děťátko může pít přímo z lahve.

Babybio CROISSANCE

Mléka Babybio otestovaly i maminky kojenečků z Modrého koníka:

Nejnovější články

Hodnocení a zkušenosti s kojeneckým mlékem Babybio

Máš zkušenost s kojeneckým mlékem Babybio?
Poděl se o ni a pomoz tak ostatním maminkám.
Napiš svou zkušenost
Nejnovější hodnocení
konik_testuje  14. črc 2021

Babybio je trefou do černého z pohledu chuti, praktičnosti, poměru ceny a kvality

Najít vhodné náhradní kojenecké mléko, které by vyhovovalo děťátku, je občas pořádná fuška. Prvotní výběr je na rodičích, ale ve finále to musí rozlousknout až malý jedlík.

V Modrém koníku jsme doufali, že jedinému vhodnému adeptovi na redakční testování, kterého jsme vybrali, mléčko zachutná. My dospělí jsme si posvítili na jeho „technické parametry”. Během delší doby testování jsme vyzkoušeli mlíčka BabyBio Caprea, BabyBio Primea a Babybio CROISSANCE. Naštěstí totiž náš redakční kojeneček byl v období, kdy přecházel z mléčka 2 na mléko 3, tak byla změna žádoucí.

BabyBio Primea 2

BabyBio Primea 2 jsme vyzkoušeli jako první. Naše malá testerka byla na mléčko z lahvičky již zvyklá, nicméně, změnu okamžitě zpozorovala. Naštěstí ale v pozitivním smyslu slova. Její standardní dávka mléčka do ní „zahučela” bleskurychle. Po jídle nepřišlo žádné bolení bříška nebo jiné neduhy. Za kojence tedy testem BabyBio Primea prošlo.
My, dospělí, jsme konstatovali, že je mléčko tak akorát dobře rozpustné, že nedělá hrudky. Zdálo se nám však, že po zamíchání malinko víc pění, ve srovnání s jinými mléky. Oceňujeme praktické balení s možností umístění odměrky pod víčko. Balení je celkově takové sofistikované a vzduchotěsné, díky čemu se nemusíte obávat navlhnutí prášku. A v neposlední řadě je obrovským PLUSEM fakt, že mléko, ze kterého je Babybio Primea vyráběné, pochází od kraviček z ekologických chovů z bio farem. Za nás v redakci je BabyBio Primea tedy trefou do černého z pohledu chuti, praktičnosti balení, komfortu při míchání, poměru ceny a kvality, jak samotného mléka, tak i použitých surovin.

Plusy:
- dobrá rozpustnost
- složení
- sofistikované balení s prostorem pro uložení odměrky
- chuť

Mínusy:
- malinko víc pění


Babybio CAPREA 3

Náhradní kojenecké mléko Babybio CAPREA je vyrobeno z plnotučného BIO kozího mléka. Je více podobné mateřskému mléku než mléko kravské, a proto je zvláště vhodné pro děti, které trápí bolavé bříško. Překvapila nás lahodná chuť, kterou si malá testerka ihned oblíbila, přestože jsme se obávali přechodu s kravského na kozí mléko. Chuť ani vůně mléka není nijak vážně dotčena svým původem. Kdo by se tedy obával „koziny”, ten může být v klidu.
Co se týče „technické stránky”, stejně jako je to u jiných variant mlék Babybio, balení je praktické, s možností schovat si odměrku pod uzávěr. Mléko se dobře rozpouští a nedělá hrudky. Samotná konzistence zarobeného mléka je smetanově vláčná.

Plusy:
- kvalitní složení
- mléko z eko chovu
- lahodná chuť
- bez kozího zápachu
- dobrá rozpustnost

Babybio CROISSANCE

Babybio CROISSANCE jsme si prostě zamilovali. Skladování při pokojové teplotě, žádné zadělávání mléka v terénu. Jednoduše, čisté, praktické, hygienické. Menší láhev má dokonce možnost vyloupnutí víčka a vložení dudlíku do vzniklého otvoru. Nemusíte s sebou nosit ani lahvičku, stačí čistý dudlík.
Chuť je velmi jemná, ne "prášková". Malé testerce zachutnalo mlíčko na první šup.

Plusy:
- více železa, esenciálních mastných kyselin a méně bílkovin než kravské mléko
- Vitamín D, 13 vitamínů a 13 minerálních látek
- mléko na cesty bez nutnosti míchání „v terénu”
Mínusy:
- na lahev pasují pouze některé druhy dudlíků
- neekologické balení (láhev prostě musíte zahodit)
(8 fotek)
  • dobrá rozpustnost
  • sofistikované balení
  • kvalitní složení
  • mléko z eko chovu
  • lahodná chuť
  • vyšší cena
j83  11. črc 2021

Kozí Babybio CAPREA vyhovuje synovi s horší snášenlivostí mléčné bílkoviny

Máme Babybio CAPREA a jsem z něj absolutně nadšená, kozí mléko je pro děti vhodnější než kravské a je vhodné i pro děti s intolerancí na kravskou bílkovinu as1 kasein. Rozhodně doporučuji vyzkoušet všem, kdo má problém najít vhodné kojenecké mléko kvůli bolení bříška, nebo jiným problémům s trávením děťátka.
Mléko je v biokvalitě, neobsahuje cukry ani palmový tuk, obsahuje všechny potřebné živiny, vitamíny a minerály. Je zřejmé, že na kvalitě surovin, i složení jako takovém, si dává výrobce záležet, a na výsledku je to znát. Je to lehce znát i na ceně. Je trochu vyšší než u průměrných mlék, ale není vyšší než u "prémiových" mlék jiných značek.
Mlíčko nádherně voní, dobře se s ním pracuje, bez problémů se rozpoští a chutná nám celé rodině. :) Nejdůležitější je, že vyhovuje synovi (1,5 roku), který trpí kaseinovou nesnášenlivostí. Po tomto mlíčku nemá žádné problémy.
DOPORUČUJI!
  • nádherně voní
  • dobře se rozpouští
  • výborně chutná
  • dobře se tráví
  • složení
  • bio kvalita
  • žádná
eliann  11. črc 2021

BABYBIO JE ZA MĚ JEDNIČKA

Během těch krásných 8 měsíců jsem (bohužel) musela vyzkoušet několik druhů náhradních mlék. Vždy byl nějaký problém, ať už konzistence mléka, zápach, chuť, zažívání malého či jeho vyprazdňování. U Babybio jsem však nenašla chybu. Mléko se krásně rozmíchává, má příjemnou chuť a vůně je normální. Synovi báječně chutná (možná až moc :-) ) a nemá žádné potíže s bříškem či stolicí, i když jsme si toho dříve také bohužel užili. Cena mi přijde, v poměru ke kvalitě, naprosto v pořádku. Je to taková střední cenová hladina. Když srovnám jiná náhradní mléka v této ceně, tak toto opravdu stojí zato. Měla jsem možnost vyzkoušet také ovocné kapsičky. Chuť je naprosto super, nic překyseleného, přeslazeného, opravdu čistá chuť ovoce. Tady, bohužel, je pro mě cena již trochu vysoká. Mám velkého jedlíka, který by nejradši pořád baštil, tudíž zde budeme kupovat opravdu příležitostně.
(6 fotek)
  • - Uživatelsky příjemné balení
  • - Konzistence před i po rozmíchání
  • - Chuť mléka
  • - Žádné bolesti bříška
  • - Žádné problémy se stolicí
  • - Cena
  • - Nenašla jsem
petulelebambule  11. črc 2021

Babybio CAPREA si získalo obě dvojčátka ;)

Jedním slovem super! Konečně jsem objevila mlíčko, které vyhovuje oběma mým dvojčatkům, chutná a dělá dobře na trávení.
Velmi nám pomohlo na úpravu stolice holčičky, která byla do té doby velmi tuhá, i přestože jsem dávala příkrmy s velkým podílem vlákniny.
Babybio CAPREA už má u nás nezastupitelné místo, chutná oběma dvojčátkům a jsem ráda, že mají v jídelníčku i jiné, než produkty z kravského mléka.
(2 fotky)
  • Příjemně voní
  • Dobře se rozpouští
  • Chutná
  • Vzduchotěsný obal, aby mléko nenavlhlo
  • Kozí mléko je zdravé
  • Upravuje stolici miminka
  • Vyšší cena
luci9082  10. črc 2021

Babybio PRIMEA 3 kojenecké bio mléko 800 g

Pokračovací mléčná kojenecká výživa v BIO kvalitě určena pro zvláštní výživu kojenců od ukončeného 10. měsíce až do 3 let.
Příprava je velice snadná, mlíčko se dobře rozpouští i v chladnější vodě, než je doporučována, a chutná skvěle i studené. Možná jen trochu více pění. Nehrudkuje.
(2 fotky)
  • BIO kvalita
  • BEZ cukru
  • BEZ palmového oleje
  • BEZ GMO
  • lepší složení než konkurenční produkty
  • bezpečný a hygienický obal
  • prostor pod víčkem pro uložení odměrky
  • mléčná chuť i vůně
  • nehrudkuje
  • lehce se rozpustí i v chladnější vodě
  • Vyšší cena
  • Trochu více pění