Bulgur je výborný, kam se hrabe rýže. :-D
Tak jeden z mnoha způsobů:
Ingredience:
150 g bulguru
1 cibule
6–8 stroužků česneku
50 g mraženého nebo čerstvého hrášku
50 g mražené kukuřice
půlka červené papriky
rajčata a ledový salát na ozdobu
bazalka
Kurkuma
čerstvá petrželka na ozdobu
panenský olivový olej
sůl
Bulgur propláchneme, přidáme asi 400 ml vody, trochu soli a dáme pomalu vařit. Přikryjeme pokličkou. Velice mírným varem a bez míchání bude bulgur měkký asi za 20 minut.
Česnek a cibuli na sucho orestujeme, přidáme pokrájenou zeleninu a podusíme +koření. Poté smícháme s uvařeným bulgurem. :-)
Poznámka: Bulgur je vyroben z celozrnné tvrdé pšenice, která byla oživena namáčením. Tím v ní došlo k částečné přeměně škrobů na jednoduché cukry. Následným usušením a nadrcením na hrubo vznikl jedinečný výživový produkt, který máme v oblibě především pro jeho snadnou přípravu, lehkou stravitelnost.
Dobrou chu. :-)