aalleennkkaa7
11. dub 2017
29 

Plan Toys Balancing boat, 3y+

  • bez formaldehydových lepidel a chemikálií
  • barviva na vodní bázi
  • pro rozvoj jemné motoriky
  • koordinace
  • koncentrace
  • socializace
  • 6 párů zvířátek v šesti barvách, kostka a kleštičky
  • nejmenší zvířátko je dlouhé 3 cm

    Tak už máme doma tříleťačku, nějak hrozně rychle to uteklo. Z malého miminka, které je závislé na mamince, vyrostla slečna s vlastním názorem a nejčastější větou „mámo ty jsi to zase popletla, takhle se to nedělá. Ty jsi ale popletka.“.

    Tuto hračku jsem vybrala za prvé proto, že nás nevzali do školky, tak abychom doma nasimulovali kolektivní hru. Za druhé proto, že se dcera vzteká kdykoliv se jí něco nepodaří, tak abychom podpořili její trpělivost a protože se mi prostě líbila, oproti ostatním podobným hrám je tato podle mě krásná, nemá jen barevná kolečka, ale zvířátka, takže s dětmi procvičíte jak poznávání barev, tak zvířátka, mluvení i různé básničky.

    Hra obsahuje 2 žirafy, 2 klokany, 2 krokodýly, 2 oslíky (koníky), 2 ovečky, 2 síkorky, kleštičky (vidle) a hrací kostku. Na oslíkovi a kleštích se prostě neshodneme.

Princip hry

    Hra má jednoduchý princip. Hodit kostkou a buď rukou, nebo kleštičkami (vidlemi) dát do lodičky zvířátko patřičné barvy. Hru jsme upravili a někdy hrajeme bez kostky. Někdy hrajeme s dcerou, někdy všichni, až jdou holky spát, hraji jen s manželem (hra zaujme všechny). Těžko říct jestli je těžší hrát s kostkou nebo bez ní, děti prostě hrají citem a někdy mám co dělat abych dceřiny šílené kreace vyrovnala.  S dospělým, už je to opravdu hra na kočku a na myš a snaha naskládat to tomu druhému co nejkomplikovaněji. Hra dceru baví a mě taky. První pokus, o společenskou hru, který jsem učinila, byla hra Člověče, nezlob se!, kde jsou místo čísel obrázky. Hra je také od tří let. Do domečku málo kdy dostaneme, alespoň jednu figurku J. Dcera neudrží většinou směr. Oproti tomu zde zvířátka zvládneme naskládat na palubu všechna a poté je kleštičkami ještě vyskládá.

Půjčíme ho sestřičce?

    Néé. Mamí to je hra pro velký holky, by to žužlala, to se nedělá. Sestřičce se hra taky strašně líbí, zvířátka jsou prostě parádní, krásně barevná a mají jednoduché tvary, a protože už sestřička leze a stojí, nic před ní neschováme. Ale až jí neporostou zoubky a přestane do všeho kousat, tak ji přibereme. My se totiž o hračky umíme rozdělit a děti mají stejně největší radost, když se to nepovede a zvířátka spadnou dolů a udělají bác.

Děkujeme za možnost vyzkoušet

https://www.feedo.cz/plan-toys-balancni-lod/

diky za tip, ale ten odkaz se mi nechce nacist ☹

11. dub 2017

Uz to maaam 😉

11. dub 2017

Začni psát komentář...

Odešli