adellaide03
21. črc 2008

Čekáme miminko

Můj přítel o miminku mluví snad už od té doby co jsme spolu (5 let). Já jsem se k této myšlence dopracovávala postupem času a až letošní rok je rok přelomový. Doufáme, že si nám brzyčko zadaří a v roce 2009 už budeme rodina.
31.3.2008 jsem dobrala poslední pilulku a trochu se obávala jak to po vysazení bude s mým cyklem.
První MS se dostavila po 38 dnech 13.5.2008 - začínám pít kontryhelový čaj.
17.6.2008 o 35 dnech dostavilla druhá MS - začínám si měřit bazální teplotu ať vím jestli probíhá ovulka. Graf je krásný, ale...
22.7.2008 opět po 35 dnech třetí MS.
V říjmu se na testu ukázaly //, avšak 21.11. jsem začala krvácet a miminko se neudrželo. Po této příhodě trval cyklus 46 dnů.

Tak jste se opět dočkali. Tentokrát snad bude vše OK. Po 52 DC jsem se odvážila 28.2. udělat testík a jsou tam krásné //.

13.3. sice pátek třináctého, ale já se konečně po dlouhých patálijích kdy měl mudr biď dovolenou nebo tam nebyl konečně dočkala. Pan doktor nám potvrdil těhotenství jsme 7+2 a dokonce už bilo i srdíčko. Fotečku budeme mít až příště 3.4. kdy jdeme na další kontrolu a už bychom měli dostat i těhotenksou průkazku.
3.4. kontrola u pana doktora dopadla po strašném snu skvěle. Jsme 10+5, měříme 3,95cm a termín porodu nám byl vypočítán na 25.10.2009. Taky už máme těhu průkazku a příští kontrola je stanovena na 29.4.
Kontrola dopadla v pořádku. Pan doktor mě sice vyšetřil jenom pohmatem, ale prý jsem 14 a něco (což tedy odpovídá) a další poradna je stanovena na 22.5. Mezi tím mi však v pondělí 4.5. bude odebrána krev na tripple testy. Snad bude vše v pořádku.
14.5. jsem cítila první bublinky v bříšku. Je to krásný pocit.
11.5. jsem si volala na výsledky. Ty ještě nebyly. Když jsem si volala na výsledky 15.5. dozvěděla jsem se, že jsou pozitivní na riziko Downova syndromu 45:1 a to vzhledem k věku makty (Je mi 27 a vždy jsem si myslela, že riziko je až po 35 letech). Sestřička mě tedy objednala na velký ultrazvuk do Olomouce s tím, že mi možná bude provedena amniocentéza. Celé dopoledne jsem probrečela. Na víkend jsem se raději jela odreagovat na svatbu na Slovensko.
22.5.2009 velký ultrazvuk v Olomouci. Miminko je podle pana doktorka zdravé. Má hlavičku, nosní kůstku i stehení kost přesně jako mají zdravá miminka. Přesto všechno mi byla odebrána plodová voda. Vzhledem k tomu, že se musím učit na státnice rozhodla jsem se, že si připlatím a na výsledky budu čekat jen do středy.
Omyl na výsledky jsem čekala do čtvrtka. Paní doktorka se mi moc omlouvala, že nezavolala dřív, měli prý nějaký kongres ve Vídni. Avšak za tu zprávu kterou mi řekla jsem se na ní ani trošičku nezlobila. Naše miminko je zdravé. Downův syndrom je vyloučený Jupííííí.
29.5. poradna u mého gynekologa. Miminko je v porádku, odebrání plodové vody mu nijak neublížilo.
17.6. další poradna. Pan doktor nás pochválil, že odpovídáme přesně na den 21+3, ríkal, že se to nestává aby miminko přibývalo přesně na den a už váží 395 gramů.
1.7. opět poradna vše je v pořádku. 8.7. test na těhotenskou cukrovku. Dalo se to zvládnout a o týden později v další poradně 15.7. jsme se dozvěděli, že testy dopadly v pořádku.
10.8. jsem jela do Zlína na kontrolu s očima. Kontrola dopadla v pořádku, rodit můžu přirozeně. Avšak při velkém těšení se na nákupy pro miminko jsem blbě šlápla a zlomila si nohu. Takže mám ortézu nesmím došlápnout na nohu. Do poradny můžu přijít až na konci srpna. S nohou kontrola 24.8.Švagorvá doktorka mi nakonec domluvila kontorlu nohy na 20.8. s tím, že si můžu zajít v nemocnici i na gynekologii. Noha se naštěstí hojí dobře. Sice stále nemůžu našlapovat, ale hlavní je, že to bude OK. Na gynekologii mě trochu vystrašili kvůli vyššímu tlaku. Hodně těžko jsem jim vysvětlovala, že mám syndrom bílého pláště, že doma si měřím tlak a mám ho OK a že u doktorů je vždy vyšší. Vzali mi raději i moč. Což byl taky zážite protože se mi nechtělo na záchod tak do mě nalili půl litra čaje. Vzali nás s přítelem na porodní sál, kde zrovna rodila jedna paní. Přítel z křiku byl docela vyvedený takže mi začal říkat, že neví jestli to u porodu zvládne, ale chce tam být se mnou a to je hlavní. Taky mám zkrácený čípek, ale prý jen maličko, kolik to nevím. Miminko váží 1700g. Na další kontrolu jdu ke svému doktorovi 31.8. snad bde vše OK. 31.8. kontrola u mého doktora respektive doktorky (jeho dcery). Vše je v pořádku. V nemocnici mě zbytečně vystrašili. Čípek zkrácený není, miminko krásně prospívá a už má dvě kila.
14.9. kontrola v poradně a první monitor. Vše v pořádku.
17.9. kontrola na chirurgii, pan doktor nás nepotěšil. Můžu si sundávat ortézu, ale došlapovat ještě ne ☹. V nemocnici na porodním zároveň proveden ultrazvuk na průtoky.Jsou naprosto v pořádku. Miminko v 34+4 váží 2260, což odpovídá 33+3.
23.9. opěr poradna. Natočen monitor, kontrola moči, i miminko vše v pořádku. Čípek zatím 2 cm.