38 / 67
    Dnešní honzovy buchty s povidly. Mňamka!

    mnam.. si mi udelala chute tedka.. 😀 jdu hledat recept, nebo mas nejaky overeny?

    13. srp 2014
    aideen
    autor

    @evaviki Těsto je z 500g polohrubé mouky, 250ml vlažného mléka, 100g cukru, 100g rozpuštěného másla, špetka soli, 30g kvasnic a 2 žloutky. 🙂

    13. srp 2014

    @aideen hmm, kvasnice nemam (jenom suche drozdi) a mozna ani masla tolik.. sakris..

    13. srp 2014

    Asi se zeptám, jak blbítek, ale tyhle buchty chci o víkendu dělat a ty suroviny se smíchají všechny dokupy rovnou, nebo nějak nadělat prvně "kvásek" a pak to smíchat??? Omlouvám se, nemám s tímhle zkušenosti:o)

    13. srp 2014

    kdy mám čekat zásilku?? 😀

    13. srp 2014
    aideen
    autor

    @evaviki já se sušenýma neumím dělat, tak to neporadím. A určitě se nic nestane, když másla dáš míň 🙂

    @23bambulka Nejdřív droždí, trochu cukru a zalít trochou vlažného mléka a nechat vzejít kvásek. Pak všechno smíchat (máslo rozpustit) 🙂

    13. srp 2014
    aideen
    autor

    @luciasek07 už jsou sežrány 😀

    13. srp 2014

    @aideen sakra..taky je budu muset udělat..ale já radši s tvarohem 😀

    13. srp 2014
    aideen
    autor

    @luciasek07 mě právě zbylo v lednici kilo povidel. A už tam chvíli jsou. Tak je musím spotřebovat 🙂

    13. srp 2014

    To je úplná provokace tohleto 😀

    14. srp 2014