anatanka
29. črc 2010

Matka samozivitelka

Byla jsem na urcite pracovni akci, kde bylo cca 10 zen a pro zacatek jsme mely rict na uvod neco o sobe, o praci, o rodine... Zacala jsem v klidu, ze mam triletou dceru, jsem prave v rozvodovem rizeni... a jak jsem to vyrkla, uz jsem videla nove vyrazy ve tvarich a skryte: "Ochhh..." Pani, ktera celou akci poradala me mile a soucitne ujistila, ze takovych zen tu treba je vic a kazda dalsi, ktera pak po mne pokracovala, se ke mne obracela pohledem pokazde, kdyz "odtajnila", ze maji doma taky jiste problemy. Cely zacatek akce se promenil v utesovani male rozvedene chudinky s ditetem. Ujistovani, ze jsem stastna a spokojena nebylo na miste.

Odesla jsem od manzela sama, ne z trucu ani z nudy, ale protoze jsem musela, styskalo se mi, proslo mnou mnoho lahvi vina a platicek neurolu, ale nikdy jsem nelitovala. Povstala jsem jako Fenix a citim se stastna a plna energie. Muze miluju, jsou pro me inspirativni, vzrusujici, ale zit s nima nemusim.

Mnoho lidi a hlavne zen kolem me bere rozvod a rozpad rodiny jako velky spolecensky handicap, ja ne. Rikam to ne s hrdosti, ale se samozrejmosti jakou je treba vek deti, zamestnani atd. Status samotne matky mi naprosto vyhovuje. Uz kdyz mi bylo kolem osmnacti a zacala jsem premyslet o rodine apod., tak jsem citila, ze jednou budu matka samozivitelka. Mam to doma a jsem happy a delam na to propagandu, kde muzu.

Obrazek automobilu s plechovkama u narazniku a napisem na zadnim okynku: JUST DIVORCED je uprimne usmevny.

Zeny, matky, neveste hlavu s rozvodovym stanim, tim vam zivot odkryva nove perspektivy. Osud vam dal zpet par let kolem dvaceti, plnych svobody a uzivani. Nez na to prijdete, par navstev u psychiatra je soucasti planu...🙂

 Vsem ostatnim preju krasna a vydarena manzelstvi.

Super🙂

29. črc 2010

Anatanko, mluvíš mi z duše ;) Pamatuju si, že jsme si asi před rokem a něco psaly, že ani u jedné není ten vztah OK. Já jsem se s ex rozešla přesně před půl rokem a je mi skvěle. Konečně jsem zase začla hodně sportovat, o víkendu chodit s holkama ven...prostě pohoda a neskutečná svoboda. Nemusím řešit věčné hádky, spory o to, že jsem mu zas nenapsala první sms, že mi není žádnou psychickou oporou... Jinak mám stejné zkušenosti, jakmile se mě někdo zeptá na ex a neví, že spolu nejsme už..tak jak odpovím, tak hned vidím ty soucitné ksichty typu: "chudáčku, si našel jinou...najdeš si někoho lepšího a bla bla bla. Mně to takhle vyhovuje maximálně. Jako vztahu se nebráním, na chlapy jsem nezanevřela...ale prostě o nic vážného nestojím, a už vůbec nestojím o to, s nějakým chlapem bydlet a sdílet s ním domácnost. Asi jsou typy žen, které k tomuhle neinklinují a dokážou žít i bez partnera. Tak svobodě zdar 🙂

29. črc 2010
Komentář byl odstraněný

Sisstin: Tak aby nam stejny nazor vydrzel i v padesati...🙂

30. črc 2010

@anatanka to je ještě dáááleko :D :D

30. črc 2010

Ahoj, přidávám se k Vám, nejsem rozvedená, ale dobrovolně svobodná mamka s malým klučíkem. teď je to trochu záhul, moc času na nic jiného než na prcka nemám, ale časem to bude lepší 🙂

11. srp 2010

anatanka, osobně bych se na tebe dívala taky soucitně. ale ne proto, že nemáš manžela, ale protože zajistit živobytí pro sebe a dítko mi připadá strašně moc náročné. zaplatit energie, jídlo, oblečení, pojistky apod. není nic jednoduchého. takže proto mi je holek samoživitelek líto. jinak bych to nehodnotila.
všechno má svoje pozitiva a negativa a to samé je single život nebo v páru....
takže určitě držím palce, aby všechno klapalo jak má. a sorry za můj "lítostivej" pohled :o).

19. zář 2010

vercaberka: A to byl ten muj jeste tak "mily", ze mi nechal jako odstupne cca 1 000 000 Kc v minusu a exekuce na vse mozne...🙂 Mam do budoucna nakroceno opravdu dobre...........la la la

20. zář 2010

Pardon: Vercaberca

20. zář 2010

Hezky napsané🙂

3. říj 2010

🙂

9. říj 2010

no..nechal ti 1 milion dluh a exekutora na krku, to by jsi na muze teda zanevrela, to kecas! Mit dite a rikat, ze jsi spokojena,kdyz jsi na vsecko sama, to tu flakas pekne kecy!!! Mozna jsi za nikem schovany muzsky a mozna jsi pekna potvora, co naopak Ty jsi muzi ublizila!

4. pro 2010

Rodina je základ státu, stát si to neuvědomuje, že základem je rodina, jak lidi budou bydlet, jaký budou mít charakter, jak se budou k sobě chovat, jak budou spolu žít, jak se budou mít rádi, jak budou vychovávat děti, ...atd atd...jenže dnes je to naopak, protože to lidi chtějí: záměrně se rodiny rozbíjí, záměrně si lidi ubližují, ale naoko ze sebe dělají buď borce, nebo chudáčky, zdravotnictví krachuje, vzdělání lidí je na úrovni prvobytně pospolné společnosti, ale hlavně, že se to okrášlí příjmy dotací, každý krade, bezcharakterně se chová, navíc tady slečna napíše větu: "mnoho žen bere rozvod a být bez partnera jako společenský handicap, ale já ne!" Jistě, jsou ženy týrané a trápené, ale tahle to nebude! Lidé hrají divadlo a jestli je nějaký bůh nebo někdo nad lidma, tak se skvěle baví, jak se ve světě zhroutily veškeré morální hodnoty a charaktery lidí jsou absolutně nulové, hlavně v CR! Clověk není hodnocen jako bytost, ale jako zvíře na porážku s cílem co nejvíce vytěžit peněz. Jde jen o to, jak se to podá, aby ty peníze byly. První jsou prachy, pak člověk. Jestli se to ve světě nezmění, tak sbohem světe! A ženské tj fakt plémě šílené..., jak to sleduju..hra největší a ostře surová. Holky, sakra , myslete už!!!

4. pro 2010

Proc anonymne...? 🙂 Jejda, jejda...
A hned 2 zpravy, diky.

Zivot i svet je takovy, jak se na nej divate. Ja ho vnimam jako hezký, vsechno je skola - zvlast to spatne. Jsem rada, ze nemusim zit se zivotnim nahledem, ze je vsechno spatne (ackoliv jednu dobu jsem to tak taky mela). Preju Vam xy hodne stesti a radostnejsi pristup k lidem i k zivotu.

PS: UPRIMNE SE OMLOUVAM VSEM, KTERE IRITUJE, ZE JSEM HAPPY, I PRES TEN FAKT, ZE SE VSE NEPOVEDLO TREBA TAK, JAK MELO.

12. pro 2010

S necim s Vami ale souhlasim - rozpad rodiny je chyba v Matrixu.

12. pro 2010

Bože můj, anonyme 🙂. Vzbuďte se, Jirka Paroubek už to nevytrhne...😀, tak zkoušíte sektu a kecy o konci světa?

Anatanka - pěkný článek, sympatický, držím Tobě i Mirince palce 🙂.

20. led 2011

Začni psát komentář...

Odešli