91 / 151
    Domaci rybizova šťáva
    apacheee
    autorAMBASADORKA

    Sirup z červeného rybízu - na 1kg rybízu nalejeme 1 litr vody, rzomačká se (já tentokrát poprvé mixovala) a přidá se 2 dkg kyseliny citronové. takto se nechá 24 hodin v chladu. Poté se přecedí přes gázu nebo cokoliv (já používám nové silonky), pořádně se vymačká, aby se získalo co nejvíce šťávy. Poté dle chuti přidáme na kilo šťávy 1 kg cukru a nechá se rozpustit - rozpouštím za mírného tepla na sporáku - ale pozor, nenechávám ani do bodu varu, vypínám hned po rozpuštění, aby zůstalo co nejvíce vitamínů

    28. únor 2016

    Když je v tom ta kyselina,vydrží to celou zimu,ze?není na rychlou spotřebu?

    3. říj 2016

    A zkoušela jste i z jiného ovoce?mám mrte borůvek,ale nevím pořádně co s nima.všichni z nich máme téměř nebo úplně zácpu.myslíte,ze by se to z nich dalo taky?a na střeva už by to úplně vliv mít nemuselo

    3. říj 2016