Tohle je dávka na cca 5 menších pizz. Potřebujeme: 540 gramů hladké mouky, 1,5 lžičky soli, 270 g teplé vody, 7,5 gramů opravdového droždí a 3 lžíce olivového oleje. V misce nejprve promícháme HM a sůl, poté přilijeme vodu a přidáme droždí. Vypracujeme pořádně těsto. Když je těsto hotové, přidáme olivový olej a opět pořádně prohněteme. Ideální varianta je teď těsto zabalit do misky do alobalu a 24 hodin nechat uležet v lednici, aby mohly proběhnout speciální kvašící procesy. Pokud spěcháme, můžeme přípravu urychlit tak, že dáme hotové těsto do misky v alobalu na topení, kde necháme 2 hodinky pracovat. No a na závěr vypracujeme pizzu a dáme si tam každý co má rád. Já potírám smetanou, dám nějakou šunku, mozzarelu, nivu a balkánský sýr. Navrch posypat pizza kořením a opět trochu polít. Pizzu dáváme až do maximálně vyhřáté trouby a trvá to cca 10 minut, než je. Sledujeme zlaté okraje a neotvíráme troubu před úplným dopečením. Je to fakt nejlepší těsto, co jsem zkoušela a že jich bylo opravdu dost. Navíc v lednici prý těsto vydrží v pohodě i týden. Po upečení je pizza opravdu krásně křupavá a velmi chutná. Většinou nechávám kraje a dneska jsem je zbodla taky, takže to u mě opravdu o něčem vypovídá🙂 Dobrou chuť, pokud budete taky zkoušet...
Tohle je dávka na cca 5 menších pizz. Potřebujeme: 540 gramů hladké mouky, 1,5 lžičky soli, 270 g teplé vody, 7,5 gramů opravdového droždí a 3 lžíce olivového oleje. V misce nejprve promícháme HM a sůl, poté přilijeme vodu a přidáme droždí. Vypracujeme pořádně těsto. Když je těsto hotové, přidáme olivový olej a opět pořádně prohněteme. Ideální varianta je teď těsto zabalit do misky do alobalu a 24 hodin nechat uležet v lednici, aby mohly proběhnout speciální kvašící procesy. Pokud spěcháme, můžeme přípravu urychlit tak, že dáme hotové těsto do misky v alobalu na topení, kde necháme 2 hodinky pracovat. No a na závěr vypracujeme pizzu a dáme si tam každý co má rád. Já potírám smetanou, dám nějakou šunku, mozzarelu, nivu a balkánský sýr. Navrch posypat pizza kořením a opět trochu polít. Pizzu dáváme až do maximálně vyhřáté trouby a trvá to cca 10 minut, než je. Sledujeme zlaté okraje a neotvíráme troubu před úplným dopečením.
Je to fakt nejlepší těsto, co jsem zkoušela a že jich bylo opravdu dost. Navíc v lednici prý těsto vydrží v pohodě i týden. Po upečení je pizza opravdu krásně křupavá a velmi chutná. Většinou nechávám kraje a dneska jsem je zbodla taky, takže to u mě opravdu o něčem vypovídá🙂 Dobrou chuť, pokud budete taky zkoušet...