58 / 151
    Lotrinský koláč - slaný

    ...byl by recept? 🙂

    19. bře 2016

    koláčik je parádny bol by recept

    19. bře 2016
    apacheee
    autorAMBASADORKA

    @tina_7
    @hdarija holky, jdu na recept, omlouvám se, že to tak trvalo🙂

    24. bře 2016
    apacheee
    autorAMBASADORKA

    Potřeby:
    Na těsto - 300 gramů hladké mouky, 2 vejce, 160 gramů změklého másla, 3 lžíce vody, sůl
    Náplň - 150 gramů anglické slaniny, 4 snítky tymiánu, 5 stroužků česneku, 100 gramů sýru gouda, 200 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, sůl, mletý pepř

    24. bře 2016
    Komentář byl odstraněný

    @apacheee Verčo, asi se ti vloudila chybička u toho predpekani. Kolik minut? 🙂

    24. bře 2016
    apacheee
    autorAMBASADORKA

    Postup - mouku propracujeme s vejci, máslem, vodou a solí, vypracujeme do hladka a do nelepiva🙂, poté těsto zabalíme do folie a necháme hodinu odpočinout v lednici
    Mezitím pracujeme na náplni - slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme v pánvi, po chvíli přidáme stroužek česneku (prolisovaný). V misce prošleháme všechny ostatní přísady, nakonec přidáme slaninový základ.
    Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný cca 4 mm, kulatou koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a vyváleným těstem - propícháme ho vidličkou. Předpečeme v troubě na 180 stupňů asi 10 minut, poté na koláč nalejeme směs z misky a pečeme do zlatova dalších cca 40 minut. Můžeme podávat teplé i studené🙂

    24. bře 2016
    apacheee
    autorAMBASADORKA

    @pacient děkuju za upozornění, hned jsem opravila🙂 je to 10 minut

    24. bře 2016

    dakujem za receptík určite skúsim

    25. bře 2016

    @apacheee Není vůbec zač 😉

    30. bře 2016