Maliny přidávám především proto, že jinak není výsledná barva moc hezká na pohled - je to taková nahnědlá voda🙂
Super. Kolik je z téhle dávky litrů, prosím?
můžu se zeptat jak dlouho vydrží? a jestli místo malin mohu dát ostružiny? mám v mrazáku od loňska
nepřipomíná to trochu bez? Já jen jedtli si nemám ušetřit námahu 😀 tři ze čtyř členů rodiny bez nemáme rádi 😀 dík 😉 (každopádně to zní velmi zajímavě)
A ještě obrázek 😉
Potřebujeme:
2 hrnky cukru - já použila třtinový (ale pro cukrové odpůrce je možné použít libovolné přírodní sladidlo)
2 hrnky vody
2 pořádně nacpané hrnky otrhaného šeříku (snažíme se bez větviček)
půl hrnku malin (rozmixujeme)
Do hrnce vložíme cukr a vodu, na kamnech zahřejeme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Nyní přidáme omytý šeřík (jakoukovi barvu) a povaříme za stálého míchání 10 minut (neděste se, nevoní to chvíli zrovna moc hezky). Odstavíme, necháme zchladnout a přidáme rozmixované maliny, pořádně promícháme. Přecedíme do lahve a uchováváme v chladnějším místě - lednice nebo sklep).