72 / 151
    Domácí krkonošská česnečka s chlebovými kostičkami a strouhaným sýrem
    apacheee
    autorAMBASADORKA

    Takže začínám tím, že si připravím rychlovývar z kuřecího skeletu - přidám maso, vodu, několik bobkových listů, 3 stroužky česneku a pár kuliček nového koření - hodně prosolím. Zatímco se vaří, nakrájím si brambory na menší kostičky, když je maso uvařené - vyndám, přecedím a do vývarové vody dám vařit brambory. Když jsou hotové, doliju vodu - až se začne vařit, rozšlehám dovnitř vajíčko. Poté sundám z plamene a přidám majoránku (dávám docela dost) a prolisovaný česnek (nedávám moc, do velkého hrnce asi 3 stroužky - ale toho pravého domácího a myslím, že to stačí). Existují však výjimky, moje mamka tam je schopná dát celou paličku a ještě se jí to zdá málo. Na závěr ještě případně dochutím solí. Podáváme s opečenými kostičkami chleba a sypeme strouhaným eidamem. Pozor, takhle polívka je fakt sytá, já už pak rozhodně nesním druhé jídlo a třeba na Štědrý den ji vaříme jako hlavní oběd a pak až do večeře držíme půst

    30. zář 2016