4 / 151
    Nepečený čokoládový cheesecake
    apacheee
    autorAMBASADORKA

    Potřebujeme:
    1 balení bebe sušenek
    100 gramů másla
    500 gramů tvarohu
    1 šlehačka (smetana)
    300 gramů čokolády na vaření
    140 ml šlehačky (smetana) na polevu

    Postup:
    Sušenky rozdrtíme, v hrnci rozpustím máslo - smícháme dohromady a nandáme do formy (ideálně pod tím mít ještě folii nebo třeba alobal), pořádně rukou utlačíme, aby to bylo napevno.

    V míse smícháme tvaroh se šlehačkou (tekutou - není potřeba šlehat) a v hrnci nad parou rozpustíme 200 gramů čokolády na vaření. Rozpuštěnou čokoládu vlijeme do tvarohu a pořádně rozmícháme (dělám šlehačem, ale jde to úplně v pohodě i ručně). Celou směs vylijeme do formy a uhladíme do hladka.

    Poleva: V hrnci rozpustíme 100 gramů čokolády se 140 ml šlehačky - necháme maličko vychladnout a nalijeme na tvarohovou vrstvu.

    A nyní už jen dáme do lednice pořádně zchladnout a zatuhnout - ideálně nechat odležet přes noc🙂

    Dobrou chuť - koláč je výborný a velice rychlý a málo pracný🙂

    12. únor 2017

    Dělám ho taky ale z bile čokolády a misto tvarohu mascarpone. Vyzkousim i tmavou variantu😍

    24. únor 2017
    apacheee
    autorAMBASADORKA

    @ia. já teď zkoušela varianta 1 mascarpone, 1 tvaroh, 1 smetana a bylo to úplně dokonalé🙂

    24. únor 2017

    @ia. můžu se ještě zeptat, jaký tvaroh tam používáte?

    4. bře 2017

    @carlik Ja nepoužívám tvaroh jen mascarpone

    4. bře 2017
    apacheee
    autorAMBASADORKA

    @carlik ten tvaroh možná směřoval spíš na mě - dávám tučný ve vaničce🙂

    4. bře 2017

    @ia. @apacheee
    díky za radu, asi to s tučnějším bude lépší, ikdyž s mascarpone asi ještě víc 😉

    5. bře 2017