135 / 151
    Bratislavská buchta se zakysanou smetanou a pudinkem
    apacheee
    autorAMBASADORKA

    Potřebujeme:
    5 vajec
    200 g krystalového cukru
    2 vanilkové cukry 250 g polohrubé mouky
    0,5 l mléka
    0,1 l vody
    1 lžíce kakaa
    3 zakysané smetany
    prášek do pečiva 0,1 l oleje
    1 pudink
    3 lžíce moučkového cukru

    Celá vejce vyšleháme v mixeru s krystalovým a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku s kypřicím práškem.

    Těsto rozdělíme na poloviny.

    První dáme na vymaštěný plech. Do druhé přidáme kakao a cik cak vlijeme do světlého těsta.

    Z mléka uvaříme pudink.

    Horký vlijeme opět cik cak na těsta a dáme péct.

    Rozmícháme 3 zakysané smetany, 3 Pl moučkového cukru a 1 vanilkový.

    Směs nalijeme na upečený horký koláč .

    Necháme v lednici přes noc.

    8. led 2019