apacheee
8. bře 2019
2274 

Dokonalý kočárek je něco jako Yetti. Fakt!

    Ano, přesně tak. Že nechápete, na co narážím? Dokonalý kočárek a Yetti mají společné to, že o nich slyšeli všichni, ale ještě je nikdy nikdo neviděl🙂

    Určitě to znáte - když poprvé očekáváte narození své malé dokonalé kopie (haha – bezdětní prominou, pochopí časem), připadá vám všechno kolem jako periodická soustava prvků v páté třídě. Tak nějak zhruba sice tušíte, o čem je řeč, ale tu pravou podstatu pochopíte až o pár let a mnoho zkušeností později. Jenže vybrat pojízdnou postel pro svého potomka musíte už teď, za pár let vám to totiž bude naprosto k ničemu. Takže vyzvídáte po kamarádkách a známých. Každá z nich vám doporučí samozřejmě něco jiného a přesto svorně jedna přes druhou pronáší hesla typu:

„Lepší kočárek neexistuje.“

„Vyzkoušela jsem už strašně moc kočárků a tenhle je nejlepší.“

„Nechápu, jak si někdo může koupit cokoliv jiného.“

    Ze všeho vám jde hlava kolem a po týdnu koukání po kočárkách na internetu se vám v pravém oku začne objevovat tik a ruce se začnou klepat tak, že se musíte po každém napití kávy jít převléknout. Dost, zadržte, jinak se z toho zblázníte.

    Než začnete opravdu vybírat horkého favorita, kterému svěříte to nejcennější, co budete v životě mít (fakt, přísahám, že své dítě budete mít pravděpodobně ještě raději než tu chlupatou čtyřnohou obludu, bez které si nyní neumíte svůj život představit), ujasněte si pár záležitostí:

  • sumu, kterou chcete do kočárku investovat (ceny se pohybují řekněme od cca 5000 do 50 000 kč)
  • co chcete s kočárkem dělat (pokud chcete s kočárkem běhat či jezdit na inlinech, vyberete s největší pravděpodobností úplně jinou káru, než lidé, kteří s kočárkem budou drncat 1x týdně po městské kolonádě)
  • kde chcete s kočárkem jezdit (pokud chcete chodit do lesa a po polňačkách, na některé typy kočárků prostě zapomeňte - i když třeba se slzou v oku)
  • který typ kočárku se vám vzhledově líbí (já vím, je to úplně stejné jako s autem – barva sice nejezdí, ale jsme ženy a určitě se chápeme🙂 )

    A to pro začátek úplně stačí. Nepospíchejte, neukvapujte se – ve většině případů máte totiž docela dost času🙂

    Prohlížejte si kočárky na internetu, okoukněte kočárky svých kamarádek, nestyďte se zírat po každém kočárku, který projede okolo vás. Postupně si napište seznam značek, které vás oslovily a hodí se k vašemu způsobu života. A teď přichází ta nejdůležitější část při výběru. Než kočárek opravdu zakoupíte, vyzkoušejte si ho naživo. Tisíc nádherných obrázků na netu, ani nejupřímnější svědectví Máni z vedlejšího vchodu nezaručí, že zrovna vám bude tenhle kočárek vyhovovat. S největší pravděpodobností s ním nachodíte spousty kilometrů a věřte, že i když vám zprvu třeba vůbec nebude vadit, že se nedá hýbat s rukojetí a vy se k ní musíte ohýbat, za pár desítek kilometrů to začnete z hloubi duše nenávidět. Napsala bych, co vás to začne, ale přece jen chci u tohohle článku udržet jistou míru štábní kultury, takže si to domyslete. Věřím, že to pro vás nebude sebemenší problém🙂

    Pokud bych vám při výběru kočárku mohla dát jen jednu jedinou radu, bude to tato:

Nikdy nekupujte kočárek bez toho, aniž byste si ho vyzkoušeli.

    Dá rozum, že si s ním asi nemůžete udělat půldenní výlet po okolí, ale ono i krátké vyzkoušení kdekoliv v obchodě vám řekne víc než tisíc slov napsaných na sociálních sítích. Já vím, to že s tímhle kočárkem jezdila Michaela Jonášová, je opravdu pádný argument ke koupi, ale veřte, že ne všechny instagramové a blogové hvězdy vás o tom, že tenhle kočárek je prostě naprosto TOP, přesvědčují, protože si to vážně myslí. Některé za to dostaly totiž prachsprostě zaplaceno🙂 Oukej, tady už se dostávám na tenký led – rozhodně nechci tvrdit, že to dělají všechny, ale některé fakt jo. A úplně stejně to funguje i s některými prodejci – zisk je v některých obchodech tím jediným měřítkem, takže šikovný prodavač vám během chvilky dokáže vnutit a prodat i ten největší křáp, co v obchodě za jeho existenci kdy měl.

    Takže jasný? Před tím, než zakoupíte jakýkoliv kočárek, si ho ve vlastním zájmu vyzkoušejte. A taky se nebojte použít google. Díky němu občas zjistíte leccos. Počítejte s tím, že na každý kočárek se vždycky najde nějaká negativní recenze, ale pokud je ze 100 recenzí negativních 59, opravdu se vyplatí zbystřit a poohlédnout se jinde.

    PS: Závěrem chci ještě zdůraznit, že vaše kamarádky nejsou mrchy (aspoň teda určitě ne všechny), když vám doporučí naprosto dokonalý kočárek. Nejlepší, nejkrásnější, nejlépe jezdící, nerozbitný,… A když si ho koupíte, tak pak zjistíte, že hůř jste koupit prostě už nemohli. Nechoďte jim ho omlátit o hlavu (ačkoli je to někdy fakt lákavá představa). Opravdu vám nemusela lhát. Je to třeba totiž fakt dokonalý kočárek. Ovšem pro ni, ne pro vás.

    Teď už se dostávám k vyvrcholení celého článku, prozrazení myšlenkového gró a nejzásadnější části obsahu, kvůli kterému tohle všechno já píšu a vy čtete. Vzpomínáte na nadpis? (Šup, kdo nepamatuje, pěkně si tam zase doroluje🙂 ). Univerzálně dokonalý kočárek neexistuje, protože každý z nás má jiné představy, jiné požadavky a hledá něco jiného. Prostě se smiřte s tím, že takový kočárek, ze kterého bychom si všichni lidově řečeno sedli na prdel, neexistuje. Ale můžete najít ten jeden, který bude dokonalý - pro vás. Hodně štěstí při hledání.

    Na závěr mi dovolte jednu dobře míněnou radu (a taky přiznanou reklamní vsuvku ambasadorky veletrhů #forkids) - pokud sháníte kočárek, udělejte si výlet na veletrh For Kids, který se koná v Praze 4. - 7. dubna, protože na jednom místě bude k vidění (a hlavně tedy k odzkoušení) ohromné množství kočárků nejrůznějších značek. Nemusíte si tu koupit vůbec nic, ale pokud byste se přece jen rozhodli pro koupi nejrůznějších věcí zde, většina prodejců nabízí lepší veletržní ceny. Ale i zde se samozřejmě najdou tací, kteří na vás chtějí hlavně vydělat (ostatně jako všude jinde). Použijte proto především zdravý selský rozum a starého známého strejdu Googla, který vám během pár sekund vyplivne informace o cenách dané věci, jejíž koupi právě zvažujete🙂

    A jestli můžu poprosit, budu vám moc vděčná, když mi do komentáře napíšete, zda jste si před koupí kočárku kočárek vyzkoušely naživo. Děkuju mockrát a jsem zvědavá, jak zdejší “hlasování” dopadne🙂

Takže otázka na závěr:

Viděly jste kočárek před jeho koupí naživo?

Ano, vyzkoušeli, ten první tenkrát vysněný a nezklamal..pro druhý jsme šli a díky vyzkoušení odešli s úplně jinym o jehož existenci jsme neměli do té doby tušení 😁

4. bře 2019

Měla jsem vysněný, vyzkoušela naživo a posléze objednala tu svou barevnou variantu. A jsem spokojená 🙂

4. bře 2019

Tyjo moc to pod to sem nepatří.. Ale musím ti říct, že máte fakt krásný fotky! To fotis telefonem? Fakt pěkný

4. bře 2019

Kombinaci jsem si prohlédla u kamarádky, od které jsem ji kupovala, předtím pročetla mraky recenzi,.manzel taky. Teď bych už ho nekoupila 😂 sporťák pak pro druhého jsem vybírala tady a nezkoušela, ale nelituji toho. Jen V měl na kočárek jiný názor a moc v něm být nechtěl 😂

4. bře 2019

Zkousela. I v nem vezla syna kamaradky. Korba super, ale sportak jsme stejne kupovali novy. Mam pocit, ze je na kocarku dobra bud korba nebo sportak, ale ne oboje.

4. bře 2019

První jsem viděla na živo a zkusila. Koupila jsem ho a byl to šrot jak blázen! Druhý jsem nezkusila, líbil se mi, načetla jsem recenze, objednala jsem přes net a jsem s ním max. spokojená 🙂

4. bře 2019

Ano vyzkousela a vubec mi nevyhovoval 😂

4. bře 2019

oba dva jsem vyzkoušela.

4. bře 2019

Ano i ne..😁😁 jediný kočárek, který jsem koupila bez vyzkoušeno byl X lander Xa Asia....kupovala jsem ho přes net(2013)...ale nelituju..je to moje srdcovka a stále ho mám schovaný ve špajzu...pro někoho možná polský křáp, pro mě designově a cenově super kočárek... zatím ale nemám to srdce ho prodat.

4. bře 2019

Nevyzkoušela, před rokem jsem objevila víkendovou slevu k MDŽ, prodejna měla ovšem otevřeno až v pondělí. Tak jsem to riskla a vyplatilo se 🙂 Ale recenze byly víc než uspokojivé, hlavně na zdejší asi třistastránkové diskuzi věnované mojí značce.

4. bře 2019

Před deseti a půl lety moc kočárů na dvojčata nebylo 😂 Tak jsem prostě koupila od kamarádky po jejích dvojčatech a tady na horách jsem ho využila na 1000%, přes to, že kamarádka ho používala jen ve městě 😂 Marně přemýšlím, jak se jmenoval. Sporťák jsem pak měla nějaký německý ,trojkolku. Jezdilo se s ním spíš hůř, než líp, ale byl krásný a já ho milovala. Oba si ode mě vzala další známá 😉
Na Idušku jsem věděla rok před tím, než jsem otěhotněla 😃 Chtěla jsem růžový!! X-lander XA. Přes peripetie jsem ho sehnala a splnil moje očekávání. A zjistila jsem, že x-landery vyrábí firma, co dělala ten, co měli kluci, co si na její název nemůžu vzpomenout 😃 Prostě všechno Polsko 🙈 Ale super!

4. bře 2019

Prvni kocarek jsem objednala pres net, nevyzkouseny, ale sedl perfektne, pro druhe dite jsem si ho chtela nechat, ale byl docela dodelany od prvni, tak jsem poridila uz jen sportak, vlastne taky nevyzkouseny, jen nactene recenze a uz jsem vedela, co rozhodne na kocarku chci, nebo nechci.

4. bře 2019

Ano vyzkoušela🙂

4. bře 2019

Měla jsem asi 6 kočárků, většinou kupovane z druhé ruky, jeden jediný jsem měla nový, před koupí vyzkoušený v obchodě a ten jeden jediný mě v provozu zklamal. S mužem říkáme, že pro nás ideální kočárek neexistuje, protože kombinace lehkého, terénního a skladneho kočárku je nereálná.

5. bře 2019

Veru diky! Zrovna už mi nabihaji ty tiky v oku 😂protoze uz nekolikaty den studuju, ktery kocar vybrat, ale rikala jsem si, ze bych to radsi omrkla nazivo, protoze uz se v tom ztracim, tak dnes jedeme 🙂

5. bře 2019

Mám takovou radost, když vidím Maked Lucky mimo šedou verzi, kterou potkávám všude 😁 my jezdíme s leopardem ❤️ srdcovka

5. bře 2019

Tak my si kocarek ani jeden nevyzkouseli, litovala jsem jen u dvolombinace zd bych to asi nakonec nevzala skrz sportak,vadilo mi,ze jdou omezene polohovat zada a nakonec jsem opet bez vyzkouseni koupila jiny sportak a uz spokojena 🙂 davala jsem hodne na recenze a hoodne dlouho vybirala..

6. bře 2019

Ano, ale sle jsem vice mene na jisto. Pokud by mi nesedel, stravila bych zase mesic na internetu 😉

6. bře 2019

Zašli jsme do obchodu, vybrali úplně něco jiného, než jsem si představovala (i cenově 2x vic😂) ale zamilovala jsem se do něj a ta jízda jako po másle, bez komplikací vydržel 2děti a teď stále jako nový, půjde na prodej, nejraději bych si ho nechala.

6. bře 2019

Nevyzkousela ale pro mě je dokonalý.

6. bře 2019

Nevyzkousela, kupovala jsem po netu. Laska na prvni pohled ale nelitovala jsem 🙂

6. bře 2019

Můj první kočárek (trojkombinace) jsem si zkusila na veletrhu v Praze, který jsem tam ihned koupila. Jediný problém nastal v okamžiku, když jsem ho měla dát do auta. Já v té době měla Smarta 😂. Takže jsem kočárek zase přinesla ke stánku a domluvila přepravu poštou.
Sportak byl přes bazar, tam už mi vadilo, že jsem si ho nezkusila, protože mi skutečně nevyhovoval, ale aspoň byl krásný na pohled, no.
Kočárky jsem měla pak další tři, dvě trojkombinace a jeden sportak, ale to by bylo na delší komentář 😀.

7. bře 2019

U Yettiho je alespoň teoretická možnost, že existuje. Dokonalý kočárek neexistuje. Nebo teda aspoň ne pro mě. Měla jsem kočárky dvou top značek, Hartan a Bugaboo, a každý z nich má v něčem slabiny a naopak výhody, které ten další ne. Nenašla jsem na trhu žádný, který by splnil všechny mé představy.Takže to říkám i všem, kdo mě prosili o radu: nevím, každému vyhovuje něco jiného, já perfektní kočárek nenašla.

12. bře 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@salinka, @maxulinka, @akcuul2, @zebruska, @klaara3, @maciceksta, @estero, @pus, @denny27, @elwe, @zuzana.79, @lela36, @michaelllas, @lcn162, @osicenka, @jitulien, @pazdelu, @craki, @anytka_a, @ojdipacek, @terykot, @mitch_ik, @rebe

všem vám moc děkuju za reakce a posílám vám po ❤

21. bře 2019

Začni psát komentář...

Odešli