18 / 322
    Sušenky z arašídového másla a celozrno/špaldové mouky :)

    můžu poprosit o recept? ..vypadají úžasně 🙂

    9. bře 2013

    @peetik
    igredience:
    150 g arašídového másla -( já si ho dělám sama z nesolených arašídu a olivového oleje 🙂 )
    100 g třtinového cukru
    1 vejce
    1 prášek do pečiva
    půl hrnku kefíru nebo mléka
    1 lžička skořice
    1 lžíce holandského kakaa
    1 hrnek celozrnné mouky
    3/4 hrnku hladké špaldové mouky
    V míse smícháme arašídové máslo s třtinovým cukrem a vejcem, zřeďte mlékem nebo kefírem a promíchejte. Nyní přisypejte obě mouky, skořici a prášek do pečiva. Raději nedávejte veškerou mouku najednou, každá mouka saje jinak. Potřebná konzistence je trochu lepivá. Těsto si rozdělte na dvě poloviny a do jedné z nich vmíchejte lžíci kakaa. Na pečící papír dáme kopeček svétlý a vedle tmavý a splácnu 🙂.Pečeme v předehřáté troubě cca na 170 - 180 stupňů asi 12 - 15 minut - dle velikosti sušenek. Ještě se dost roztáhnou, já měla hodně veliký a byly tam 25 minut teda 🙂

    9. bře 2013

    @babettaboo Děkuji, děkuji.. 🙂 co nejdřív vyzkouším...už pokukuji i po ostatních dobrotách v albu. Super inspirace 😉 Ještě jednou díky 🙂

    9. bře 2013

    ju to vypada dobře a zdravě🙂 začnu mlsat zdravě😀

    15. bře 2013

    Tak ti opět prolízám album (naprosto na něm závislačím a nechápu proč ještě není ve "vybrali jsme" takže jsem hned přispěla svým hláskem - což znamená, že nechápu proč jsem to ještě neudělala) a teprve dnes jsem si všimla, že si děláš domácí arašídové máslo. Takže moje otázka zní - jak?

    9. srp 2013

    @zuhur diky diky 😵 nesolené arašidy + o.olej a tyčovým mixerem rozemelu na požadovanou konzistenci 🙂

    10. srp 2013
    10. srp 2013