20 / 322
    a na chleba si momentálně mažu i domácí lučinu :) sbohem hnusný mazací sejrové :-)

    taky dělám je to dobrota

    15. bře 2013

    @ferrari nechci na chleba už nic jiného 🙂

    15. bře 2013

    Lucinu mam moc rada. Jak se to teto dela hand made? Dekuji.

    15. bře 2013

    @bunny06 v misce smícháš 3 velké bílé jogurty s trochou soli a přendáme do cedníku vyloženého plátýnkem. Pod cedník misku, aby to mělo kam kapat a nechávám cca 24 hodin odkapat 🙂

    15. bře 2013

    @babettaboo a co se dá použít jako to plátýnko?

    15. bře 2013

    @verciiik já použila klasickou utěrku 🙂

    15. bře 2013

    @babettaboo hmmm tak to asi vyzkouším 🙂 a z jakýho jogurtu jsi to dělala?

    15. bře 2013

    @babettaboo Tak zitra jdu na to! Dekuji.

    15. bře 2013

    @verciiik holandii 🙂

    15. bře 2013

    @babettaboo a nebylo to pak kyselý?

    15. bře 2013

    @verciiik no mě nepřišlo, někdo ještě přidává smetanu to jsem ještě nezkousela 🙂

    15. bře 2013

    Já dělám se smetanou - jeden jeogurt, jednu smetanu, sůl. Druhý den si pak odebereme a dochucujeme - bylinky, česnek, paprika...Jen en jogurt musí být fakt kvalitní, esp. hustý. Ty hodně řídké jsou k ničemu...btw @babettaboo já tohle tvoje album fakt žeru 😵

    16. bře 2013

    @cirrusa děkuju moc 🙂 já chci zkusit příště taky bylinkovy tak to zkusím i s tou smetanou 🙂 a nezkousela jsi s česnekem ? To musím taky prubnout 🙂

    16. bře 2013

    @babettaboo jj, dáváme i česnek. Resp. buď česnek a bylinky, nebo jen bylinky, nebo bylinky a papriku (chilli). A hodně to používám jako základ na nějakou pomazánku - víš jak to je - co lednička dala. Narvu tam cokoliv, hlavně ať to nemusím vyhodit, to je mi vždy líto. Možná by to šlo použít i na sladko, manžel vždy šilhá v obchodě po pomazánkovém čokoládovém máslu. Mi to teda nejede, ale co bych pro něj neudělala, že jo🙂

    16. bře 2013

    @cirrusa mimochodem, zvažuji dneska trošku napodobit tvoje cookiesky🙂 s ovesnýma vločkama a čokoládou

    16. bře 2013

    kuš, to mělo být na tebe @babettaboo , teď to vypadá, že si píši sama se sebou 😀

    16. bře 2013

    @cirrusa určitě vyzkoušej a dej vědět jak chutnaly 🙂

    16. bře 2013

    Mila teto sikulko, moc dekuji za tip. Ono je to taaaak dobre! Udelja z jedne velke holandie na zkousku a nornalne to skoro ceke sezrala 🙂

    16. bře 2013

    @bunny06 je to žrave že jo? 🙂 Chci z ní zkusit udělat i cheescake, jelikož u nás v prdelakove není možný sehnat philadelphii.

    16. bře 2013

    Tak to bude mnamka'

    17. bře 2013

    Vypadá to náramně, jen mně zajímá, jak se to "skladuje" a jak dlouho to pak vydrží? Přeci jen ze tří jogurtů toho musí být hromada! 🙂

    6. dub 2013

    @sammaelka jo toho byla hromada, už dělávám jenom z jednoho a půlky zakysané smetany a vydrží nám to max 2 dny 🙂 tenkrát jsem z toho udělala po dvou dnech falešný cheesecake, nevím jakou to má trvanlivost :/

    6. dub 2013

    dělala jsem včera k večeři 🙂 +trochu zakysané smetany, mrkvičku a kedluben najemno..mňam. Dělám jen jendu dávku, neuchovávám. A dala jsem to na kapesník 😀

    7. dub 2013

    @babettaboo Dělám Lučinu podle tebe a už mi odkapává.Myslíš,že ji na těch 24 hodin nemám dát odkapávat do ledničky? nebo jen tak doma v teple?🙂 Děkuju za odpověď 🙂

    7. dub 2013

    @terisek66 ja jí nechávám v chladnu 🙂 bud v lednici a nebo když tam není místo tak ve sklepě ( ale my tam máme fakt chladno 🙂 )

    7. dub 2013

    @babettaboo zkuste také se šlehačkou, sice je to trošku kalorická bomba, ale stojí to ze ten požitek 🙂 Do vyšlehané šlehačky přidáte Holandii a necháte překapat - bomba! Do hotové Lučiny přidám česnek, estragon nebo medvědí česnek...

    13. kvě 2014