53 / 322
    vanilková panna cotta s karamelem :)

    luxusní 🙂

    14. dub 2013

    Ingredience:
    2 lžičky jemně mleté želatiny
    500 ml smetany ke šlehání
    40 g cukru - já dala třtinový
    1 vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrábaný (včetně dřeně) - či vanilkové aroma
    rostlinný olej na vytření formiček
    Želatinu smícháme s 2 lžícemi vody. Formičky ( cca 125ml - 4ks ) vymažeme olejem. Smetanu společně s cukrem a vanilkou vaříme na mírném ohni s občasným promícháním a přivedeme k varu. Přidáme želatinu a ješta cca 1-2 minutky vaříme až se želatina rozpustí. Naplníme formičky a dáme chladit aspoň na 4-6 hodin do lednice..polijeme karamelem či ovocem či můžeme sníst jen tak samotný 🙂 hlavně vydržte to tuhnutí ne jako já 😀 Plastové formičky by byly myslím lepší na vyklopení, já měla skleněné.

    14. dub 2013