92 / 322
    drobenkový koláč s rebarborou...velice žravý :)

    prosím o receptím🙂

    23. kvě 2013

    Sice mám určitě jiný, ale zrovna se jím láduju 😀

    23. kvě 2013

    taky, rebarboru mame na zahradce a miluji ji

    23. kvě 2013

    převzato z kitchenette.cz :
    Ingredience:
    na náplň:
    1 kg rebarbory
    100 g třtinového cukru
    6 lžiček maizeny (kukuřičného škrobu)
    1 lžička mletého zázvoru
    na drobenku:
    250 g třtinového cukru
    2 lžičky mleté skořice
    1 lžička mletého zázvoru
    špetka soli
    450 g celozrnné mouky ( použila jsem celozrnnou pšeničnou)
    230 g másla
    na těsto:
    2 velká vejce
    2 žloutky
    160 g zakysané smetany
    4 lžičky vanilkové esence
    260 g hladké mouky ( použila jsem špaldovou)
    200 g třtinového cukru
    1 lžička prášku do pečiva
    1 lžička jedlé sody
    1/2 lžičky soli
    180 g másla
    Náplň:
    Oloupanou a nakrájenou rebarboru (na 1 cm kousky) s míchejte s cukrem, škrobem a zázvorem.
    Drobenka:
    Všechny ingredience na drobenku zpracujte ručně nebo robotem.
    Těsto:
    Rozpustím máslo, smíchám s vejci, smetanou, esencí. V druhé nádobě smíchám všechny zbývající suché ingredience a obě směsi spojím dohromady.
    Vzniklé těsto rozetřu na plech, na něj rovnoměrně pokladu rebarborovou náplň a zakryji drobenkou.
    Peču 45-50 minut v předehřáté troubě na 160°C. Ingredience jsou dělané na plech, já dělala z poloviční dávky do vymazané koláčové formy 🙂
    @radka_b
    @kokoska1408

    23. kvě 2013

    dělám bezlepkovou verzi a většinou nevydrží dýl než dva dny a nás bolí pupky 😀

    23. kvě 2013

    @svoba vím o čem mluvíš, furt chodím uždibovat a už se mi nafukuje břicho 😀 když ono nekousni si, když tu tak stojí chuděra samotnej 😀

    23. kvě 2013

    @babettaboo uždibovat? co to je? my jedeme ve velkym 😀

    23. kvě 2013

    To ti teda pěkně děkuji, s takovou se mi váha bude hýbat nahoru a ne dolů jak potřebuji 😀 Rebarbora natrhaná, zítra se jde péct 😀

    23. kvě 2013

    @aaadus když nám se urodilo hodně rebarbory, tak se musí spracovat 😀

    23. kvě 2013

    Musím vyzkoušet, vypadá nádherně 🙂 Rebarboru jsem ještě nikdy nejedla - včera jsem ji zrovna viděla v Lidlu, tak ji musím koupit a hned bude péct 🙂

    23. kvě 2013

    upečeno a už ho teplý ujídám 😀

    24. kvě 2013