1 / 1

    Je to hrozny... syn hraje zez fotbal,je mu 11... rikam si,kolika malym sportovcum tohle obdobi asi zkazi moznou karieru...

    16. pro 2020

    Je to tak ☹ deti aktivni sportovci a .... nikdy bych neverila ze budeme zit v dobe kdy sport nebo zpev bude zakazany 😔

    16. pro 2020

    Je to k pláči. Místo toho, abychom sobě i našim dětem posilovali imunitu pohybem a pobytem na čerstvém vzduchu, tak se zavřeme doma mezi čtyřmi stěnami.

    16. pro 2020

    Také měl dnes syn poslední hokejový trénink... je to k pláči i k vzteku

    16. pro 2020

    Alex to začal jezdit intenzivními traily. Fotbal hraje také , taklé je samozřejmě zrušen.

    16. pro 2020

    NA konec ledna naplánovaný super soustředění, to asi neklapne.
    Jakkoliv chápu účel toho omezení - prostě aby lidi nikam nechodili, necestovali, aby se snížila mobilita - ok, ale pokud mohou fungovat nákupáky, supermarkety, davy lidí na Staromáku (ano, taky chápu, ekonomika musí běžet, kdo by to platil všechno, že), co by se stalo, kdyby děti venku mohly lítat, sportovat, mít alespoň nějaký program, škola nula, sport nula....jsem jako máma docela bezradná, co prckovi nabídnout na ten čas od teď do ledna, déle...ok, budeme chodit spolu běhat. procházky, výlety. Stačí to?

    16. pro 2020

    Dcera skaut, sportovky, tanceni... Vse zruseno, pohyb ma, ale ne tolik co driv, takze to jde uz i poznat.🙄 Jeste se nam tady stridaji karanteny ve skolce a spoluzaci tam maji sourozence, tak je nekdy jediny kontakt skype. Je to smutny...

    16. pro 2020

    @smudlinka10 ani nemluv, Petr je prcek, roste pomalu, ale když nemá pohyb, roste váha neúměrně růstu - a to je peklo. Měl třeb 38/143, ted má 41/143 a to si piš, že to je znát.

    16. pro 2020

    @berenika39 Mame to uplne stejne, jen teda dcera ma necelych 8let, 41/149.🙈 Uz jen 20cm a mam po koukani z vrchu. 😂

    16. pro 2020

    @smudlinka10 😉 Petr je o 4 roky starší🙂))))))))))))))). Ale to neřeším, máme to srovnané, nejde o to, že je "menší", ale o to, aby vážil úměrně výšce. Puberta v plném proudu, potřebuje energii, mnohem více jí a s chutí, ale bez pravidelného pohybu je to totálně špatně. A to prosím doma strava ok, neplácá blbosti, všichni jsme aktivní...

    16. pro 2020

    @berenika39 Nejhorsi je, ze jde hlavne o kosti, svaly a klouby. Takhle z nich budeme mit totalni mrzacky. Sama jsem jednu dobu nesmela vic jak rok sportovat, pak stacilo malo a mela jsem zlomeniny, natazene svaly,... Snad tohle jeste rozhejbou.

    Jinak jo, ja se spis podivuji nad nasim padlem. 😁

    16. pro 2020

    Dcera 11.let taky chodí už několik let na street dance a na pole dance ted už od října nechodí nikam-je zavřená doma s tabletem -někdy u něho tráví i 6h denně kvůli výuce 😟 ve škole byla týden.. je ni těch dětí fakt líto- školu nemají,kroužky taky ne..

    16. pro 2020

    @hanka.knizkova jj, Petr tayk díky rotaci měl školu jen jeden jediný týden a už zase nic. Dopoledne u pc škola, odpo u pc hry. Pak přijdeme z práce, ok, ale ....

    16. pro 2020

    @smudlinka10 🙂)) Pádlo. 🙂)). Ano, byl na treninku poprvé po stopce a šup, kotník modrej, sice ne zranění, ale ...máš pravdu.

    16. pro 2020

    Achjo tohlencto, minimalne venkovni treninky by mely fungovat. Dcera dela atletiku, normale pres zimu jsou 2x tydne hala a 1x venku a ted jsou jen venkovni treninky, jsem vdecna ze tam ted muze, ale vedle byvala paralerene vzdy hromada malych fotbalistu ruzneho veku a ted je tam prazdno, mega stadion a par decek tam... smutne. Dcera je taky prcek cerstve 11 a 130cm ( typicka atletka no 😊) je stihla zatim ale mega ulitla na sladke.

    16. pro 2020

    Svět se v p***l obrací.. dětí je mi líto, utíkají jim měsíce dětství a jsou zavřený doma, nemají se ani na co těšit, všechno zrušené, odvolané na neurčito

    16. pro 2020

    Syn taky dneska poslední brankářský trénink (florbal)...je mi z toho na nic. Výtvarka v ZUŠ taky nebude, dcera balet taky nic. Rotační výuku ani nekomentuju...

    16. pro 2020

    @dita_a_ivan
    @lukajda
    a za chvíli to bude promarněný rok..tak důležitej u malých dětí☹

    16. pro 2020

    Je to šílený, Bára má tance místo v lidušce přes počítač a Adam florbal už asi zapomene, než se rozjedou tréninky. Aspoň že KravMaga jim tak nějak funguje - mají jednou týdně tréninky venku. Já bych asi zmrzla, ale on je spokojený a aspoň trochu upustí páru jinde než doma na nás a na ségru 😉 Naštěstí má rychlé spalování po tatínkovi a dědečkovi, takže je pořád vyzáblo a rychleji roste než tloustne 🙂 Při 160 cm má asi 45 kg. Už mě prevít dorůstá 🙂

    16. pro 2020

    @zzuzinda ahoj, na to, že je Adámek v sedmé třídě - mám stále u sebe jeho učení z první třídy! Měla bych to vrátit🙂))) Letí to, ted šli do první a už abychom myslely na střední školu🙂)))))

    16. pro 2020

    @berenika39 Ježíš, no jo!! No, my už o střední pomalu mluvíme. Je to za pár 🙂 Tuhle jsem Petra viděla u školy, to byla partička 😉 To je prča, jak jsou "velcí" 🙂 člověk je má pořád za prcky........ Ještěže ta Bára je spíš prcek, ale i ta už začíná vystrkovat růžky a házet škleby jako no, mami.....Ale i ona je už čtvrťanda.....

    16. pro 2020

    @zzuzinda ani nemluv. Petrova třída je všude vidět a slyšet, nepochybuj. Pubertáci se vším všudy. Je jich plno. Ale znám je, chodí k nám do obchodu (máme wifi, že jo) a ti kluci jsou sice viditelní, ale celkem fajn. Pokecáme, dají si říct, nedělají nikomu zle, já s nima mám dobré zkušenosti. Jak to bude dál, netuším.....🙂)))

    16. pro 2020

    U nás fotbal i atletika jede. Tréninky mají venku. Od patku zase po 6. Jsem ale fakt vděčná, protože se 3x týdne hýbou. A budou asi fakt otužilí. Hodně mě mrzí, že nejsou zápasy a závody. Děti to hodně posouvalo

    16. pro 2020

    @berenika39 Přesně tohle jsem si řekla, když dnes přišly děti z tréninku. Oba plavou. Zítra mají ještě tenis a pak ? V so měl starší syn jet ještě na soustředění na 3 dny ....no a hlavně na jak dlouho zase ????

    16. pro 2020

    Dcera nesportuje vrcholove, spis hodne litala venku, kolo, brusle, plavani, krouzky tanec a micove hry, aktivni pohyb miluje, po tatovi. A ted nic, distanční vyuka, kriminal doma. Narostla ji riť, váží stejně jako já. (166cm/54kg)

    17. pro 2020

    Je to absolutní neštěstí, ztrácejí sportovní návyky...ani nechci vidět, kolik dětí odpadne, protože je spousta jiných lákadel než sport a nevrátí se k němu...S váhou u nás problém není, ale obecně je to problém asi opravdu hodně velký, protože když jsme byli v říjnu na kontrole na kardiu, tak pan doktor prohlásil...hurá, dnes první, kdo během korony nepřibral.

    17. pro 2020

    @lukajda no, přesně. Zleniveji, budou tloustnout 🙄

    17. pro 2020

    @berenika39 Jsou fajn, ti naši taky 🙂 V Adamově třídě se najde pár vejlupků, ale žádný sigr 🙂

    17. pro 2020

    U nás atletiku odpískali už při zavření. Teď psali, že asi do konce roku a pak se uvidí. Jenže nový atletický stadion se teprve staví, zázemí mají ve školách a tam byl zákaz. I kdyby byli venku, tak se nikde neohřejí, nezajdou na wc. WC je detail, ale větší holky jaksi v městské zástavbě za keřík, kde jde všude vidět, nepůjdou.

    Na Mikuláše měli sraz s nadílkou. Měli i rozběhy, ... a obě přišly servané jak borůvkový keř. Prostě ten pravidelný pohyb chybí. Nejsme lenoši, ale realizujeme se akorát o víkendech, kdy je volno.
    K tomu zrušené tělocviky ve škole. Zabékat si nemůžeme ... a líp ještě dlouho nebude. Chjo.

    17. pro 2020

    Obě děti sportujou dcera krasobrusleni a tanec, syn fotbal a i přes to, že nemají treninky, tak makaji dál, kazdy den běhají, dcera jezdí na kolečkových bruslích, syn se doma vyřadí na boxovacim pytli a na zebrinach, není to takové jako pri normálním režimu, ale lepší než nic.

    17. pro 2020

    Dcera chodí na plavání a od září měla trénink třikrát ☹ Skákala radostí metr vysoko, když jsem jí minulý týden řekla, že jde plavat... a zdá se, že po Novém roce zasee nic... Nebudoh mít ani lyžařskou školku, která se jí loni tolik líbila ☹ Jasně můžou sportovat s námi rodiči, ale to fakt neni ono, chtějí kamarády... Je mi dětí líto

    17. pro 2020

    @berenika39 uz jsem to tu psala, letos jsem fakt hodne rada, ze nase deti zavrhly krouzky a sportuji individualne. Drive jsem z toho byla takova rozpacita, ale uz nejsem. Minimalne 4x do tydne jsou aspon pul dne venku a makaj na tom , co je bavi☺. Kluk posiluje i doma, kdyz nemuze kvuli pocasi do skateparku. Je taky prcek ( asi 145cm, 42kg), ale nema na sobe gram tuku, jak nekolikrat denne shybuje na hrazde apod.

    17. pro 2020

    @lukajda je to pravda. Manžel trénuje starší přípravků na fotbale. Snaží se pořád dělat tréninky většinou hodinu venku. Mají u hřiště ještě jedno neoficiální hřiště a tam můžou i ve 4 stupni. Minule mu z 20 děti přišli 3, většinou se omlouvali, že je zima. Ono to pak člověka taky nebaví něco organizovat, když není zájem.

    17. pro 2020

    @aneta15 přesně, syn trénuje klasicky s týmem venku ve skupinkách, po kolika je zrovna dovoleno. Teď když to šlo, tak měl párkrát i trénink jen pro brankáře, s tím už je ale taky konec. Musí to být strašně demotivující i pro trenéry, to naprosto chápu...U nás se taky strašně snaží, aby u toho pohybu udrželi maximum dětí, takže teď třeba frčela švihadlová liga napříč všemi kategoriemi. My jsme teda hodně sportovní rodina, takže i kdyby nás zamkli doma, tak u nás pořád jedou TRX, woodboards a pod.

    17. pro 2020