1 / 1

    Ajvar

    17. srp 2022

    Zavařovala jsem pečené z trouby (oloupané, s bylinkami, česnekem, vinným octem a olivovým olejem). Nakonec jsem vše zavařila na 20 minut v hrnci. Jsou pak perfektní buď do salátů nebo třeba pomazánek.

    17. srp 2022

    Já je přidala do omáčky, pak mixla a případně propasírovala.

    17. srp 2022

    Zamrazit na kousky-do omacky, pod maso aj

    17. srp 2022

    Známá dělá calamadu, přijdou tam cibule, paprika, rajče a zelí

    18. srp 2022

    Trochu do studené polévky gazpacho, plněné papriky nebo do půlek dát nějakou směs (quinoa, kus kus, bulghur a zelenina, případně pro vegetariány tofu) a zapéct s nastrouhaným sýrem v troubě. Ajvar miluju.
    Dip ke grilovanému masu.
    Upečené naložit do oleje, pak se hodí do srbského rizota, budapešťské pomazánky atd.

    18. srp 2022