diniki
30. bře 2014

Máme tu další souboj ... Visine x Bepanthen oční kapky

Neuplynuly ani dva měsíce od souboje krémů (http://blogujicimaminy.blogspot.cz/2014/01/souboj-bepanthen-krem-proti-striim.html) a já mám zase příležitost k dalšímu. Pojďme společně porovnat klady a zápory kapek do očí. Já i Luky jsme je tento měsíc potřebovali a každý z nás vyzkoušel něco jiného...

Proč jsme po kapkách sáhli?

Já jsem před měsícem nastoupila do práce a je to velká změna. Stálé vysedávání u počítače mým očím nesvědčí a tak se mi navečír stávalo, že jsem vše na monitoru viděla rozmazaně a řízení za šera cestou domů také nebylo vůbec příjemné. Pořídila jsem si Bepanthen oční kapky.
Luky začal s příchodem jara pracovat víc na střechách. A jak se to sluníčko odráží, tak oči trpí. A to ani nemluvím o zedničině. Nezávisle na sobě jsme vyrazili do lékárny a on přišel domů s Visinem.

Jak dlouho už kapeme?

Téměř dvacet dní.

Hlavní složení

Bepanthen (B)- kapičky obsahují kombinaci dexpanthenolu a kyseliny hyaluronové.
Visine - suché oči (V) - obsahuje tři složky: karbomer, povidon a lipidy.  

Aplikace

U obou přípravků stejná. Jednu kapku do každého oka.
B - v případě potřeby. Výborné je, že se může kapat i v případě, že mám na sobě čočky, což u Visinu bohužel nejde ☹
V - 3x až 4x denně

Cena

B - 181 Kč
V - 136 Kč  

Množství

B - 20 x 0,5 ml
V - 10 ml  

Balení

B - je balen v 20 ampulkách. Takže jsem si hned vzala několik do práce na stůl. Jednu do auta. Jednu do kabelky a zbytek mám doma. Toto považuji za velké plus, protože mám kapičky pořád po ruce a nestane se, že bych si je zapomněla v koupelně a pak je v tu "nejhorší" chvíli neměla u sebe. 

V - je balen v jedné lahvičce. Bohužel musím říct, že je to za mě velké mínus, protože:
- pokud nejde o suché oko, ale nějakou jinou oční neduhu, tak si náhodným dotykem lahvičky s okem můžeme do kapek zanést infekci. Kdežto u bepanthenových máme jedno balení vypotřebované za den.
- doba použitelnosti je o hodně kratší než u B. 
Na druhou stranu musím říct, že pokud se rozhodnete pro Visine, tak určitě na suché oko pouze tento žlutý!

Pálení

Ani jeden z nich nepálí.  

A souboj vyhrává?

U nás jednoznačně Bepanthen oční kapky. S Visinem se za chvíli rozloučíme, protože mu po otevření zbývá pouze šesti týdenní funkčnost.

A jak jste na tom vy? 

Já používám klasický visine. Mě zase tyhle ampulky hrozně vadí, protože už je znovu neuzavřete. Navíc jestli kapete dvacet dní tak vám může být spotřeba jedno, když vám na víc dní nestačí. S normálníma kapkama se mi ale nikdy nestalo, že bych je za dvacet dní vykapala.

30. bře 2014
diniki
autor

Ahoj niko_sp. Díky za komentář. Jak to, že nejdou uzavírat? Já si vždycky tu ampulku zase uzavřu. Je to tak dělané. Akorát se po otevření má spotřebovat do 24 hodin. Což není problém. Klasický visine dokáže zamaskovat i červené oči, ale pozor: Četla jsem, že je návykový 🙂 U Bepanthenu je super, že se dá kapat i přes čočky. Ale jak píšeš, každému vyhovuje něco jiného.

31. bře 2014

Už jsem vyzkoušela několikery kapky na zklidnění podrážděných očí a vždycky mi vadilo, že mají trvanlivost 28 dní od otevření. Ať už je to Visine, Hypotears, Borová voda, Livostin. U Bepanthenu se mi líbí, že jsou ampulky znovuuzavíratelné a každá ampulka se má spotřebovat do 24 hodiny od otevření. Zbylé, neotevřené ampule mají trvanlivost mnohem delší a tak zbytečně neprojde to, co nespotřebuji.

19. kvě 2014

Začni psát komentář...

Odešli