dzejnyy
7. únor 2013

Ergo - padělek nebo ne...

Tak musím konstatovat, že se opadělek zřejmě jedná, i když poměrně zdařilý. Spokojená jsem nebyla, už když došlo. Ergo jsem jinak nikdy v ruce neměla, takže jsem nemohla soudit, ale tohle jednak strašlivě páchlo a hned se začaly párat hvězdičky...
Nosítko jsem zvážila a má necelých 600 g i s tou papírovou cedulí (výrobce udává 690 g http://store.ergobaby.com/Baby_Carriers/Origina...).
Krabice vypadá dost zdařile, přiložen i návod v x světových jazycích (krom češtiny).

Je z tohoto zdroje: http://www.slevoucher.cz/cs/nostko-pro-dti-ergo...
Tady srovnání: http://thehumbledoula.wordpress.com/2012/06/02/...
Děkuji @rebelie @katyxq za upozornění.
Budu zkoušet vrátit do 14 dnů od doručení, jsem zvědavá na úspěch. Na dokladu je jiný právní subjekt než je odesilatel... :(

Foceno chaoticky a nekvalitně, Jonáš mi dneska nedopřává...

ach ouvej ☹

7. únor 2013

mám ergo mám nafotit detaily?

7. únor 2013

Podle hvězdiček snad ne, ne?

7. únor 2013
dzejnyy
autor

@kykynka spíš si to porovnejte s tím odkazem, ať víte, jak na to jste. Já. urrčitě nejsem specialista... ale posílám ho zpátky. http://thehumbledoula.wordpress.com/2012/06/02/...

7. únor 2013
dzejnyy
autor

@acacia No hvězdičky se pářou, to by mě hnětlo i na originále, podle mě jsou trochu jinak rozmístěny a na té kapsičce je vidět, že jsou pod našitou cedulí s logem. To u originálu nemají. Provedení hvězdiček mi přijde podle fotek prostě u té mojí horší, než co je vidět na webu.

7. únor 2013

@dzejnyy Rozhodně, souhlasím... horší je a je to viditelné okem. V nosítkách nejsem odborník, ale kdyby tohle bylo na parfémech, tak ho jdu vrátit!

7. únor 2013

Podle znaků to vypadá jako originální Ergo ... na druhou stranu ta nekvalita šití a výšivky, nemůžu si pomoct (ale možná se pletu), ale přijde mi to jak 2.jakost, co se neměla dostat na trh.

7. únor 2013

no, podle toho odkazu, co mas v kometu k albu, to odpovida originalu (v odkazu jsou vlevo obrazky originalu a vpravo padelek) - viz. napr. vzhled krabice, nebo barvy na logo.

7. únor 2013

@katyxq Myslíš, že to může být nebezpečné pro dítě?

7. únor 2013
dzejnyy
autor

@katyxq No mě přijdou ty hvězdičky fakt divně vyšitý, logo spíš jako fake, šití u ramenních popruhů je taky divný. Zipík taky spíš podle fotek jako fake, ale je fakt, že já to vidím naživo a ty už zase porovnáváš jen fotku s fotkou.
Aktálně jsem jim napsala dotaz, na jakou adresu to vrátit (jiná na dokladu a jiná jako odesilatel) a do 2 minut jsem měla odpověď 🙂 že OK, adresa kam to mám poslat je stejný subjekt jako odesilatel, ale zase jiná ulice (3. adresa!!) a že mám poslat číslo účtu, kam peníze vrátit. A že to sice není moje povinnost, ale že by je zajímal důvod vrácení... Tak přemýšlím, jestli jim odepsat obecně, nebo zatím neodepisovat a napsat důvod až teprv mi přijdou peníze.

7. únor 2013
dzejnyy
autor

@pajenka @katyxq Pro dítě to určitě nebezpečné není (leda ten zápach), který se snad po vyprání ztratí.

7. únor 2013

@dzejnyy Děkuju, uvidím, co přijde

7. únor 2013
dzejnyy
autor

@pajenka Jinak pro Vaše info, zatím to vypadá, že se vrácení nebrání, odpověděli mi na dotaz do 2 minut...

7. únor 2013

@pajenka Nevím, jak je to s tou bezpečností, ale čeho bych se asi bála jsou barvy, dítě ty popruhy dost žužlá a okusuje..nicméně se na to dá použít ochrana. 🙂

Jinak já mám Ergo a z druhé ruky, je perfektní, kvalitní, po dvou dětech, až na lehce oprané barvy, vypadá skvěle a je dobře ušité. Tady je podle fotek opravdu nekvalitně šité!

7. únor 2013

Ahoj. Já ho mám taky, z toho portálu a ted jste mě dostaly ☹ Ale když na něho koukám, to šití křivé nemám, hvězdičky ok...příjde mi ok!
Ale nemám porovnání.

8. únor 2013

A to oni můžou jako normálně takto prodávat padělky? Už jsem narazila na více odkazů i ve skupině látkařek na FB. To s tím nikdo nic nedělá? Třeba ČOI? V tomto případě a vlastně v každém, kdy se jedná o dítě, to může být přece nebezpečné ☹ tj nekvalitní materiál, kdo ví jaký atd. Je mi z toho zle. Naštěstí jsem manducu koupila přes nosenideti, tak předpokládám, že to kopie není ☹

8. únor 2013

@dzejnyy Díky za nafocení! Dneska mi má přijít, tak nejspíš budu vracet taky, ale mám fakt strach, že o ty peníze přijdu ☹

8. únor 2013

kdes kupovala? mně přišel včera 🙂

8. únor 2013
dzejnyy
autor

@svoba přes ten portál, co je na něj odkaz nahoře Slevoucher. Přišlo mi v pondělí.

8. únor 2013

@dzejnyy aha. tak to jo. ☹ takže vracíš? prosím tě, nevíš, falšují i jiná, než ta hvězdičková nosítka ergo?

8. únor 2013

@dzejnyy Hm, mohl to být jen chybný kus, ale vypadá trochu podezřele a zpracování asi nic moc. Hlavně teda ta párající se výšivka. Škoda, jinak je krásné a člověka štve, když musí něco vracet.

8. únor 2013
dzejnyy
autor

@svoba Evi, vůbec netuším... Ale slevový portál o tom nebude vědět pořádně nic, to leda tak přímo ten prodejce, kterýmu to posílám zpátky. No jsem zvědavá, jak se to vyřídí, jestli pošlou peníze zpět. V e-mailu od Slevoucheru mě prosím, jestli bych jim neřekla, proč vracím, tak jim asi zatím odpovím obecně a konkrétněji asi až mi dorazí peníze.

8. únor 2013
dzejnyy
autor

@jenny.kay Přesně Jani. Je fakt pěkné, chtěla jsem si ho schovat na "reprezentativnější" nošení. Ale fakt si asi radši koupím nějakej krásnej šátek.

8. únor 2013

@dzejnyy
@pajenka
@katyxq
@acacia
@svoba Tak už mi přišlo...Mám total padělek ☹. Jiná krabice, jiné logo, nekvalitní šití atd...Bych se po!!!

8. únor 2013

@diableria No tak to je v háji! Ach jo ☹ dej vědět, jestli Ti ho vzali zpátky

8. únor 2013

@aknapets Ještě mi nepřišlo, tak nemůžu posoudit, jak je to s kvalitou, ale nečekám, že bude ok.

8. únor 2013

@pajenka Nevim, jestli ho mám vůbec vracet. Nechci malovat čerta na zeď, ale myslím si, že peníze neuvidím. Asi se poradim s manželem, až přijde večer z práce. Nechtěla jsem mu to říkat, abych mu nekazila radost, ale toto je tak okaté, že se to asi jen tak přejít nedá. Kdyby to stálo 500, tak to člověk nějak překousne, ale 1700 je pro nás docela dost peněz ☹. Chce se mi brečet, jaký jsou lidi svině!!!Vydělávat na matkách na mateřský.

8. únor 2013

@diableria No je to naprd fakt ☹ jsou to svině!

8. únor 2013

@dzejnyy tak dej pak vědět. snad to dobře dopadne. a koupíš pak jinde dražší?

8. únor 2013

@diableria hned vrátit! ☹

8. únor 2013
dzejnyy
autor

@svoba Po téhle zkušenosti spíš budu vyhlížet nějaký super šátek a počkám, jak se nám bude nosit v tandemu a co bude víc potřeba. Jestli 2 nostíka nebo mít spíš víc šátků...

8. únor 2013

@dzejnyy chápu 🙂

8. únor 2013

Holky,chtěla jsem se zeptat,už některé vrátily peníze,nerada bych přišla o peníze i nosítko,je fakt,že je nekvalitní,ale přijít ještě i o 1700 Kč?

8. únor 2013

@dzejnyy holky mně odpovídali přímo ze sleveru,že je to jejich zboží!!!!!!!

8. únor 2013

@kamisek35 Jejich zboží - to je hodě podivné, navíc koukám, že každému od nich přišlo v jiné krabici. Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že nakoupili na ebay kdejaké levné Ergo nebo "Ergo" v tomhle hvězdičkovém vzoru a teď se to tady snaží prodat.

9. únor 2013

@diableria prosimte, mohla by jsi vyfotit napr. tu krabici? Ja jsem to, co mi poslali, zkoumala dle toho http://thehumbledoula.wordpress.com/2012/06/02/... , pripada mi to jako ta 'real' varianta, nesmrdi, usite je normalne... tak ted nevim, zda ten dodavatel ma ruzne sarze v ruzne kvalite. Pripadne diky moc.

10. únor 2013

@ymladris Ahoj, krabici mám vyfocenou v albu 😉. Koukni na to a dej mi prosím vědět, jestli máš to samé. díky

10. únor 2013

@diableria Ne, nam doslo to, co je na teto fotce vlevo http://thehumbledoula.files.wordpress.com/2012/...

to je teda trapeni, tak uprimnou soustrast.

10. únor 2013
dzejnyy
autor

@diableria to máš podele mě orginál s novým logem - viz jejich stránky

10. únor 2013
dzejnyy
autor

@diableria http://store.ergobaby.com/Baby_Carriers/Origina... To máš taky z toho Slevoucheru? To je zvláštní, jestli rozesílají různé druhy...

10. únor 2013

@dzejnyy Jojo, taky je ze slevoucheru. Ta krabice vypadá "vietnamsky", ale nosítko jsme s manželem prozkoumali skoro pod mikroskopem a kromě pár nitek na rubu, jsme na něm neshledali nic podezřelého. Tak to riskneme a necháme si ho. Taky mě to udivilo, že rozesílají různé druhy, moc by mě zajímal původ, ale ten se bohužel asi nedozvíme.

10. únor 2013
dzejnyy
autor

@diableria Jestli je dobře šité a s tím novým oranžovým logem, taky bych si ho nechala. Jedna holčina tady kupovala originál v kamenném obchodě a to už prodávají jen s tím novým logem.

10. únor 2013

@ymladris a jaký máš logo modrý,nebo oranžový..Mně přijde,že taky máme originál,ale nějakou II.jakost..Krabici máme to co ty ,ale logo modrý a nesmrdí a ušitá je taky docela v poho,jen ty hvězdičky se pářou...

11. únor 2013

@dzejnyy Ahoj, můžu se zeptat, jestli Ti už vrátili peníze? Mně nosítko přišlo dnes a mám úplně stejné jako @diableria. Je tam oranžové logo ErgobabyTM, to je nějaká novinka? Zatím jsem ho zkoumala jen zběžně.

12. únor 2013
dzejnyy
autor

@pajenka posílala jsem to v pátek, peníze zatím na účtu nemám. S tím oranžovým logem, to by mohly být nové modely podle stránek Ergo.

12. únor 2013
dzejnyy
autor

@pajenka Bohužel na poslání peněz zpět mají ze zákona až 30 dnů. Prodejce tvrdí pracovních, já zatím našla kalendářních. Chci ještě najít ten příslušný paragraf, ale zatím nemám moc úspěch.

12. únor 2013

@dzejnyy Tak dlouho jo? To jsem vůbec netušila. Dáš vědět, až Ti to pošlou, docela by mě to zajímalo. Díky

12. únor 2013

@kamisek35 Logo mam modre. Varianta, ze posilaji modra a oranzova erga, a jsou jakztakz ok, akorat je meli poradne vyprat (u nas v pohode), zni jeste docela dobre.

12. únor 2013
dzejnyy
autor

@pajenka určitě to sem napíšu, taky zvědavá.

12. únor 2013

Tohle mi napsal majitel slevového portálu a neumí se ani podepsat
Dobrý den,

dle obchodních podmínek jste s námi uzavřela obchodní smlouvu a dle " 53. obch. zákoníku se postupuje při odstoupení od kupní smlouv.y Mohu Vám garantovat, že jste obdržela original nosíítko ergo baby galaxy grey. Můžete si ověřit znaky na stránkách výrobce, vč. informací o přechodu na nové logo v roce 2013. Vše je možné tam ověřit. Nicméně je Vaše právo odstoupit.


V případě, že nám nosítko bude zaslano poštou bude převzato a bude standartně po kontroloe zásilky vrácena platba na přiložené číslo účtu. Na dobírku zásilky nebude převzat a budete zbytečně hradit poštovné. Jiný postup není možná. Na dobírku jsme si nic nebjednali tak ni nepřevezmeme. Máme mezi sebou trošu jiný vztah. Obchodní. Tzn, že Vy máte doklady a my máme povinnosti splnit své závazky plynoucí ze zákona.


Další postup je na Vás na vrácení zásilky máte do 14 dnů odedne následujího od převzetí zásilky, s tím, že nejpozději 14 den musí být zásilky u nás.


Děkuji

12. únor 2013

Bylo to ohledně mé reakce na to,že jim zašlu nosítko doporučeně zpět,bála jsem se,že mi nevrátí peníze..

12. únor 2013

tak mě před chvílí přišla zpráva, že mi byly peníze zpět z komerčky odeslány! Takže dobrý .-)

19. únor 2013
dzejnyy
autor

@scai No mě to před chvílí přišlo taky, ale na účtu nic nedošlo, takže s jásáním počkám ještě tak 2-3 dny.

19. únor 2013

no jo, to potrvá, ale věřím, že to příjde když tohle poslali. teda doufám 🙂

19. únor 2013

a mám peníze na účtě, takže super 🙂

20. únor 2013
dzejnyy
autor

@scai Tak dneska už mi peníze taky došly 🙂 Super.

20. únor 2013

@dzejnyy
@kamisek35
@diableria
Kočky můžu se zeptat jak jste dopadly? Došly jste k tomu že je to padělek a vracely? Zrovna jsem to na tom portálu objednala, zaradovala se, že super cena, ale jak vidím vaše ohlasy.... ještě jsem to nezaplatila, tak mi porísm dejte vědět co nejdříve! moc díky

24. únor 2013

@kleik Ahoj, já jsem si ho nakonec nechala. S manželem jsme na tom nenašli jediný důkaz, že by se jednalo o padělek. Přišel mi dokonce i s novým logem...Jestli se jedná o padělek, tak o velmi vydařený. Kdybych na to náhodou nenarazila tady na koníkovi, tak jsem nadšená ze super nákupu a nad ničím bych nešpekulovala. Takhle mi to radost trošku zkazilo, ale svoji funkci to splní a za poloviční cenu.

24. únor 2013

@kleik já taky,kontrolovala jsem to podle odkazu,který je tady v debatě uveden a jsem spokojená,nezdá se mi to jako padělek,spíš druhá jakost..Jen jsem majitele trošku nervovala s tím,že je to padělek,jak se k tomu postaví a řekl,že to není na 100 % padělek,ale klidně mi vrátí peníze. A pokud vím,holkám peníze došly.Na nosítku mám malinkatou dírku a malej špinavek flíček zevnitř a hvězdičky se pářou,ale švy jsou kvalitní a zapínání taky...

24. únor 2013
dzejnyy
autor

@kleik Jak jsem psala výše - nosítko jsem vrátila, jestli je to padělek fakt nechci soudit, abych někoho neurazila. Ale fakt se mi nelíbilo zpracování , párajícíc se hvězdičky, šití apod.... Peníze už přišly zpět, dokonce dříve, než mají zákonnou lhůtu. Ale většinou tedy když něco takhle do 14 dnů vracím, tak peníze přijdou obratem, tak jsem ráda, že to netrvalo moc dlouho.

24. únor 2013

@dzejnyy porovnala jsem si ty tvé fotky s tím anglickým odkazem a abych řekla pravdu, tak se mi moc nelíbí to logo - barva a umístění. Taky nechci soudit, ale prostě po porovnání s tím odkazem v angličtině jsem došla k tomu, že to nevezmu, sice jsem byla nadšená ze skvělého kupu... Kažodpádně díky moc za toto album, jsem za ně vděčná!

24. únor 2013

děkuji moc za toto album, protože už jsem chtěla kupovat http://www.slevoucher.cz/cs/nostko-pro-dti-ergo... ale raději to zde kupovat nebudu a připlatím si...

20. dub 2013
dzejnyy
autor

@ladyduchess jj, ta nabídka mi chodí do e-mailu stále... :( Nejsem si do dneška jistá, jestli to byl padělek nebo ne, ale nelíbilo se mi, nekvalitní zpracování. Asi bych takhle vrátila i originál.

21. dub 2013

@dzejnyy já jsem o tom raději napsala i do skupinky o nošení

21. dub 2013

Máme doma už asi 3 měsíce a svůj účel plní bezchybně 🙂. Stejně se to všechno šije v jedné fabrice v Číně, jen za tu značku se nakonec platí 2x tolik. Takže jestli je to fake, tak je zdařilý a na funkci to nemá vliv 😎.

27. dub 2013

padělek to byl určitě, ted to vím. Já si ted objednala ergo s Číny. Vím, že to je fake, ale vypadá stejně šitě jako tohleto. Jen mám jiný desing (růžové) a stálo mě 560 korun 🙂)) Takže slevoucher si dobře vydělal. Nakoupí faky tak za 500 (určitě má množstevní slevu) a prodává jako super akci za 169

21. kvě 2013

@scai můžu se zeptat kde jsi kupovala? A jsi spokojená? Taky nepotřebuju značku, jen aby dobře plnilo svou funkci.

8. říj 2013

jojo jsem spokojená, hlavně na to že to stálo 550 🙂
http://www.aliexpress.com/snapshot/231381847.html

jen koukám, že ten odkaz už nefunguje. ale ono to je jedno, na Aliexpresu mrkni jinde, bude tam 🙂

8. říj 2013

@scai moc děkuju,a za jak dlouho ti přišlo? Já jsem na ty stránky narazila včera a mají tam i to nosítko co teď prodávají na zbožomatu, ale nevím jestli to tvé nebude lepší, vypadá trochu pevnější. Jen jsem se bála to takhle objednávat. Chápu, že doprava je zdarma? A šlo ti to zaplatit kartou? Teď to zkouším a nějak mi to kartu nebere, přitom s ní přes internet nakupuju a USD mám aktivní.

9. říj 2013

Platím kartou, mělo by to jít. Přišlo to nějak do měsíce. Doprava bývá zdarma, ale chce na to radši kouknout. Určitě se to ale dá sehnat s dopravou zdarma. A ten zbožomat ani nevím, ale asi to bude taky z Číny a podobné

9. říj 2013

@scai díky, a ještě poslední otázka, jsou pásy na zádech a bederní pás vystuženy ?A je to nějak na prdelku tvarované, aby tam dobře zapadla?

9. říj 2013

pásy jsou klasicky jak u erga. Příjde mi to fakt stejný. Bederní pas je taky ok. Já mám teda i oruigoš manducu a fakt je to srovnatelné.

9. říj 2013

@scai moc děkuju za informace

9. říj 2013
1. led 2014
dzejnyy
autor

@jajinka121 ajéje...

1. led 2014

ajaj,tak jsem ho nejprve zaplatila a objednala a pak jsem narazila na tuhle konverzaci a spoustu dalších o slevoucheru, jací jsou to podvodníci, také spoustu lidí píše, že zaplatili a nedostali nic, nebo popřípadě, že zboží vrátili a nedostali zpět peníze, tak jsem z toho uplně nešťastná, není tu někdo, kdo by si nechal i ten údajný padělek a byl spokojený?? Protože já se vážně bojím, zaslat jim to zpět s rizikem, že mi peníze nevrátí ☹ Fakt jsem z toho nešťastná a naštvaná na sebe, jak jsem hloupá :-/

23. kvě 2014
dzejnyy
autor

@burendik Mě ze SLevoucheru peníze vrátili

23. kvě 2014