eluska88
16. říj 2017
2295 

Třetí domorodec 🙂

Předem prosím, že si nepřeju pod článkem debaty o bezpečnosti porodu doma 😀 Mám už dvě domarozené holčičky, takže rodit doma pro mě nebylo nic nového, přesto respekt z porodu byl. Ještě 2týdny před porodem jsem si nějak neuvědomovala, že vlastně bude muset ven 😀 Věřím, ale že vše je vždy tak jak má ... Venoušek s námi prožil hodně ošklivé období, opravdu hodně stresu, strachu a bezmoci - celý ten čas probíhal soud o moji nejstarší dcerku s expřítelem, který mi ji jednoduše chtěl vzít. Že se k nám chystá mimi klouček jsem věděla delší dobu, proto jsem mu už předem řekla, ať přijde jen pokud ví, že vše dobře dopadne. Zpočátku jsem si byla lehce nejistá, jestli nepřišel jako "náhradník" za starší dcerku. Po předchozích těhotenstvích jsem byla rozhodnutá jít jen na 2-3 ultrazvuky. Naštěstí jsem díky Jitka Blábolilová našla pana doktora a brzy jsem našla i porodní asistentku 🙂 a tak jsem opravdu šla jen na2 ultrazvuky a na kontroly k PA. U holek jsem poctivě cvičila a připravovala se , teď byli úplně jiné starosti ... soud mi opravdu dceru vrátil, zanedbanou ale vrátil a celé léto jsme ji chystali do 1.třídy. Naštěstí mám muže, který má kouzelné ruce a dělá kraniosakrální terapii, měl se mnou plno trpělivosti a pečlivě se o mě staral . První dva porody byli naprosto odlišné. První pomalý, dalo by se říct bezbolestný a druhý rychlý, intenzivní a hodně bolestivý. Možná i proto jsem měla docela respekt, přece jen intenzita druhého porodu mě před těmi 3mi lety docela šokovala. 

Venoušek se začal hlásit, že chce na svět asi tak v 1h ráno, kdy mi cosi luplo v bříšku, voda ale netekla a když děloha ztvrdla nebylo to nic s čím by se nedalo spát a tak jsem prostě unavená z předešlého dne spala. Vím jen, že mě občas tlak v podbřišku vzbudil a bylo mi to divné. K ránu jsem se tedy divila, proč mám v kalhotkách hlen-čistý bílý. Ale jak jsem vstala bylo mi to již vcelku jasné.Stahy už najednou byli dost intenzivní. V tu chvíly jsem psala PA, že teda asi vážně rodím. Muž vybalil půjčený bazenek, ale za pár minut jsem mu už říkala, že to je zbytečné. Táhlo mě to do ložnice, kde jsem si pod sebe stihla dát akorát podložku. Přišla už jen jedna slabá kontrakce a za ní už doslova fičák. Asi 4 dlouhé tlačící kontrakce cca prý po minutě. Stačila jsem jen mít ruku mezi nohama, tlačit a řvát jako lvice 😀 Tatínek držel hlavičku a čekal, než dorotuje a narodí se celý ... porodní asistentka dorazila asi půl hodinky po narození, krásně nás opečovala a pak už jsme jen odpočívali za ruchu dvou starších nadšených holčiček...

Teda to byl fofr 🙂 gratuluji

16. říj 2017

Tak to bylo krásně rychlé 😀 Jinak chápu to správně, že jsi i prvorozené dítě rodila doma? To schválně nebo se to jinak nestihlo? Já se právě spíš setkávám s tím, že doma se rodí až další děti, tak mě to zajímá.

16. říj 2017

Ještě jednou moc blahopřeji k narození Venouška, hlavně, ať jste všichni zdraví a máte konečně klid❤

16. říj 2017

To je krása ❤

16. říj 2017

Teda to byla rychlost, o tom asi sni nejedna zena🙂. Za me klobouk dolu a moc gratuluji❤

16. říj 2017
Komentář byl odstraněný

Wow, smekám 🙂 🍀 Psala jste třetí doma, tak jsem koukla do profilu. Dýchla na mě ze všech příběhů pohoda a klid. Ať se má Venoušek čile k světu, je zdravý.

16. říj 2017

Gratuluji

16. říj 2017

Krása , sleduju váš profil už delší dobu a jsem ráda, že to tak dopadlo. Moc a moc zdravíčka a lásky, jste báječní

16. říj 2017

Teda to byl ficak ..... moc gratuluji a hodne zdravicka ☺

16. říj 2017

Gratuluji! Hlavne at jste vsichni zdravi a mate pohodu a klid☺

16. říj 2017

Gratuluju Elen, Venouškovi hodně zdraví a tobě budoucnost bez nervů a komplikací ❤

16. říj 2017

Gratuluji moc k narozeni miminka a ke krasnemu rychlemu porodu! Mela bych pár otázek, jak to vlastne funguje po porodu doma - kam musite hlasit narozeni doma, nechteji vas pak převážet na sestinedeli? A co vysetreni ktera se mimcum delaji v porodnici? Ledviny, usi, odber z paty atd.. pak na to jen dojdete nebo nedelate vubec? A co pak u detske dr? Kdy tam poprve jdete ?

16. říj 2017

@galatea_a I prvni planovane 🙂

16. říj 2017

@lucy_89 Hlasit musime matriku hlavne a vse ostatni je zcela dobrovolne

16. říj 2017

@eluska88 aha dekuji za odpověď. A treba na kycle chodite?? A na ten utz ledvin jste byli?

16. říj 2017

Nadhera....😍 kdybych na to mela koule,jdu do toho doma taky...jj takze staci matrika jen? Tet mi to bude lezet v hlavě az do porodu.😅

18. říj 2017

@vojtkovalada To zalezi na kazdem na jaka vysetreni potom pujde. Z uradu pribyva akorat matrika...
Porod doma neni o odvaze,ale o duvere v sebe,miminko,muze a celkove k zenstvi..nesmi do nej zasahovat strach,stres,plany,zasahy cizich..

19. říj 2017

Krása, moc gratuluji a přejí vše dobré ❤ už jsem příběh četla i fb skupince 🙂 Máme taky domarozenou, je to tak úžasné a posilující! Přála bych to zažít každé 😍

19. říj 2017

Začni psát komentář...

Odešli