1 / 1

    Jee, u Pavly jsem byla na předporodním kurzu, ale bohužel jsem ji u porodu neměla. Ale kdybych se někdy rozhodla jít do druhého, jsme domluvené, že půjde do toho se mnou 🙂. Neskutečně mi po mém porodu v roce 2018, kdy mi nakonec museli provést akutní CS a nemohla jsem se rozkojit, pomohla s kojením. Půjčila mi i odsávačku. I když to nebylo úplně růžové a zalité sluncem, jsem i tak ráda, že jsem kojila aspoň půl roku. Tímto ji chci znovu poděkovat, i když jsem to udělala tehdy už osobně ♥️

    22. bře 2020

    Pavla me doprovázela u porodu a Doufam, ze bude i podruhé, strasne me podpořila, uklidnila a i kdyz porod neprobíhal ucebnicove, zvládli jsme to vsichni bez velkých zásahu a co nejprorozeneji, jak jsem si přála. Je to uzasny člověk ❤️😍

    22. bře 2020

    Priznam se, mam strach. vsichni kolem me rikaji, ze rodim za dlouho a vse bude jinak, ja si ale nemyslim, ze lepsi. ikdyz budu rodit poprve, nejak sem se smirila s tim, ze za mnou nikdo neprijde, ze se mnou manzel nebude...nejak ale nedokazu zpracovat to, ze mam rodit v rousce. jak mam bez vzduchu najit vnitrni klid a silu, jak se mam uklidnit a vyzadovat co nejprirozenejsi porod, na ktery jsem se tak moc spolu s manzelem tesila? ted bude vsechno jinak...bojim se, ze budou chtit kazdy porod urychlit, pribude cisaru, protoze nenechaji zenu normalne nadechnout, nebo ze nebudu mit ani prilezitost k bondingu a vsichni se budou ohanet nouzovym stavem. nechci nic riskovat a do porodnice jit chci, ale zacinaji me ty okolnosti tak stresovat, ze nevim, jestli to nebude kontraproduktivni.

    24. bře 2020

    Přesně moje slova

    24. bře 2020

    Dobry den, i ja rodim (snad) az v kvetnu, takze buhvi jaka bude situace. Jsem smirena s porodem bez partnera, bez navstevy....ale rodit v rousce??? To prece nejde 😥 jsem prvorodicka, docela drobna, nikdy jsem nebyla v nejaky extra fyzicky kondici, trpim na omdlevani z nizkeho tlaku a v mistnostech se spatnym vzduchem....a mam jako rodit v rousce? To proste fyzicky nemuzu dat.

    24. bře 2020

    Tak ja mam rodit kazdym dnem a muzu rict ze ta rouska me taky desi snad vic nez ta bolest.kdyz si vzpomnenu jak u prvni jsem musela sakra prodychavat abych ji zbytečně netlacila dolu dřív a ted co budu na nerv,nebudu moct dýchat.

    24. bře 2020

    Mě by zajímalo, zda opravdu nutí rodičku mít všechny doby porodní na sobě roušku a zda v ní po porodu tedy musí i spát? Porodnice předpokládám nemají dostatek jednorázových roušek, které bude nutné během porodu měnit co hodinu kvůli provlhnuti.Tzn.že si musí rodička roušky zařídit na pobyt sama?A pokud ano, jak bude ty látkové v porodnici sterilizovat? co v případě nadstandardu- mohu být s miminkem bez roušky? Osobně mám termín až v červenci, takže doufám, že tyto absurdity už budou pasé, ale velice lituji všechny rodiče, kteří to aktuálně zažívají!

    24. bře 2020

    Mám rodit v květnu, jsem astmaticka, když mám zhoršené dýchací možnosti jsem schopná mít i 15zachvatu v hodině... Jsem zvědavá jak budu rodit s rouškou, do toho se nadechovat entonoxu na uvolnění bolesti a popřípadě aplikovat kyslík 👍 a musím tedy říci že díky tomu že můj manžel nemůže semnou už to chci mít za sebou a místo abych se těšila na nejhezčí okamžik života (nadechnuti svého druhorozeneho) tak se na to vůbec ale vůbec netěším a lituji že nejsem slon a nemůžu přenášet až třeba do září, kdy už fakt asi bude po všem! Nedokážu si to představit. Jinak k rouška na hospitalizaci, někde mi bylo sděleno že roušky své nejlépe 4 na den, počítat i s delší hospitalizaci, takže třeba 16 rousek a minimálně +3 na box 👍 bude se v nich i spát a prostě kompletně celou dobu v rousce. Kvůli nákaze údajně miminko nebude s matkou na pokoji ale to je ne ověřené, to nechvi šířit bludy. Já zvažuji ambulantní porod, z důvodu bezpečnosti i pohodlnosti. Nadstandard bude dle mě plný. Pokud budeme oba zdraví, jdeme domu!

    25. bře 2020

    @petrakre90 také kvůli tomu zvažuju jít hned na reverz domů. Ještě si tam nechat dítě od personálu nakazit, protože sami ani nemají dost ochranných pomůcek a být tam x dní v roušce? tak to by byl zlý sen! Dýchat se tam nedá ani bez ní (mám zkušenost se samýma přetopenýma s vydýchaným vzduchem)

    25. bře 2020

    @petrakre90 kruci kde mam vzit tolik rousek?psala jsem před 3dny mail do porodnice ve svitavach, jak to tam teda chteji a odpověď žádná. Tak at si trhnou,pojedu tam s tim co mam a jestli se jin to nebude libit tak at me ousti domu dřív. Ja se tim ještě vcera trápila jak to teda bude,ale uz na to kašlu. Kdyz nedokážou ani podat pořádný info ani kdyz jsem pred týdnem volala,ani ted kdyz jsem psala email vyloženě primari, tak uz je to jejich boj.

    25. bře 2020

    @ebak no já se u prvního porodu málem zadusila no... 👍 Takže taky si to nedovedu představit proto chci asi ten ambulantak

    25. bře 2020

    @mmonika123 je to nahouby že neumí nikdo ani kloudne odpovědět a pak máme být klidne no

    25. bře 2020

    @petrakre90 no právě uz jsem spíš naštvaná a me to muze cekat kazdym dnem,mam termin 1.4.

    25. bře 2020

    @mmonika123 to jo, to mě mrzí. Ale třeba si dá mimi na čas 🙂

    25. bře 2020

    @petrakre90 ty ja uz bych mozna i rada porodila, uz me boli snad úplně všechno. Mam velky problém shánět ted hlídání pro 2letou a jeste se trmacet 40km na gyndu a na ozvy. Budu doufát ze bud nas nechaji na pokoji po jedné kdyz to pujde nebo bude volny nadstandard. Proste maji smulu ja mam roušky 4 a vic jich fakt nesezenu.leda ze by mi je oni tam vyvarili.

    25. bře 2020

    @mmonika123 no já mám doma taky prvního syna. Taky to bude složité, ale musíme to zvládnout.... Nějak se to vždy udělá. A proto abych se nemusela zdržovat v nemocničním prostředí, tak uvažuji o ambulantním porodu

    25. bře 2020

    @petrakre90 to jo no ale ja nevim jestli si to troufnu.

    25. bře 2020

    @mmonika123 není na tom co k netroufnuti. Místo 72h budu jen 24. 👍 Pak tě tam drží zbytečně. Většina problémů se ukáže po 24h. Vyšetření co dělají v porodce, můžou prckovi udělat i na pediatrii. Mrkni na www.ambulantniporod.cz

    25. bře 2020

    @petrakre90 holky zjišťovali jste, jak se pak řeší, pokud je problém a musíš se vrátit do porodnice. Já čekám třetí a na ambulantní porod bych si troufla. Ale obě moje děti měli žloutenku s vysokými hodnotami. U syna se projevila až treti den a musel pod světlo. S dcerou jsem tam byla 16 dní se synem 14 dní. Neumím si představit být tam 14 dni v roušce, to mě klepne

    25. bře 2020

    @petrakre90 diky moc ja dneska budu volat detske kvuli starší, tak se na to rovnou zeptám.

    26. bře 2020

    @aneta15 ja jen co vim od švagrové, tak ta tam byla 4dny s tim ze syn mel trochu žloutenku, ale jelikoz pak kaslala na nějaký davani k oknu atd.(ona se o ty děti moc nestará)tak se asi po tydnu vracela zpátky.

    26. bře 2020

    @aneta15 myslím že novorozenecka žloutenka se dá pak řešit i s pediatrem nebo popř. Pak konzultovat v dětské nemocnici 🙂 každopádně pokud budeš přemýšlet o ambulantaku, je třeba se zeptat pediatra a svého gynekologa zda vás přijmou hned i po AP.

    26. bře 2020